Show sidebar

Edelstenen en mineralen

Edelstenen en mineralen, vaak kleurrijk en helder, hebben vele facetten die velen van ons fascineren. Eenvoudige decoratie of object met meerdere voordelen, ze hebben  hun plaats in alle interieurs.

Stenen en mineralen: een oude geschiedenis

Inderdaad, van oudsher gebruikt de mens stenen en mineralen voor hun kwaliteiten, kleuren, schoonheid en deugden. Veel musea stellen collecties van stenen en mineralen in hun ruwe staat of van werken die ermee gemaakt of verfraaid zijn ten toon.

Archeologisch onderzoek, geschriften of tekeningen tonen een groot aantal voorwerpen gemaakt van stenen en mineralen, juwelen, amuletten, beelden en andere accessoires voor decoratie en religieuze voorstellingen.

Ze tonen ook het gebruik van stenen en mineralen voor massages en behandelingen.

De voordelen van edelstenen en mineralen

Ook vandaag de dag maken stenen en mineralen nog deel uit van ons dagelijks leven en worden ze gewaardeerd om hun schoonheid, glans en voordelen.

Naast sieraden worden ze gebruikt in kristaltherapie, lithotherapie, feng shui, geobiologie om deel te nemen aan het welzijn van iedereen dankzij de effecten die ze hebben op het lichaam, op het herbalanceren van energieën, maar ook aan de effecten op het milieu en het huis.

Laten we het voorbeeld van de Toermalijn aanhalen. Het is ongetwijfeld de meest beschermende steen. Het is waar dat het in Brazilië wordt beschouwd als de steen van de beschermende krijger. Geplaatst voor de tv, in de buurt van de telefoon, een computer, het beschermt tegen elektromagnetische golven.

Decoratief natuurlijk welzijn

Alle stenen zijn unieke en authentieke mineralen, zeldzame stukken voor sommigen, ze zullen ideaal zijn voor een uitzonderlijke verzameling van stenen en mineralen, terwijl ze hun natuurlijke voordelen delen.

Levensboom

Een alliantie van schoonheid, symboliek en voordelen, de bonsai boom versierd met stenen en mineralen is het perfecte voorbeeld van natuurlijke welzijnsversiering. Deze boom wordt Tree of Life, Tree of Happiness of Tree of Knowledge genoemd en is, van de wortels tot aan de top, beladen met symboliek. Omgeving door edelstenen en mineralen geeft hij een gevoel van verankering en verdient hij een plaats in je interieur.

Verschillende agaten

Breng kleur in je interieur met deze agaten die met hun mooie basis gemakkelijk in je decor geplaatst kunnen worden. Agaat, laat je hart je leiden om de steen te kiezen die bij je past. Agaat straalt ontspanning uit en verlicht stress.

”Eerlijke” stenen

De expertise en ervaring van de leverancier stelt de online shop  in staat om je een uitstekende kwaliteit mineralen aan te bieden, waarvan er enkele in het gedrang komen.Veel mijnen en fabrieken sluiten vanwege beperkingen die hen worden opgelegd, wat leidt tot een afname van de exploitatie van mineralen en een stijging van de verkoopprijzen. De mijnen die nu mineralen produceren, doen dat echter volgens het principe van eerlijke handel, in het belang van mens en milieu.