Toont alle 3 resultaten

Show sidebar

Wat is aquamarijn

De steen wordt vaak  gebakken of bestraald om een mooiere kleur te krijgen. De steen wordt als edelsteen vaak synthetisch geproduceerd.

Het was van oudsher gewenst als genezingssteen, edelsteen en amulet. Hij kreeg zijn naam van het Latijnse Aqua (water) Mare (zee), wat zoveel betekent als “zeewater”. De oude Grieken vereerden deze steen als een symbool van zuiverheid, liefde en om het huwelijksgeluk te beschermen. Ze noemden het de schatsteen van de zeemeerminnen. De Arabieren vereerden deze steen als de steen van de vreugde die de drager ervan verzachtte tot een harmonieuzer evenwicht.

Aquamarijn werking

Met zijn blauwgroene tot hemelsblauwe kleur brengt het je rust, harmonie en evenwicht, die je vaak mist als het weer saai of somber is. De steen versterkt het zelfvertrouwen en verlicht het gebrek aan zelfexpressie en depressie.

In het huwelijk en het partnerschap is het een steen die de liefde en trouw verdiept en versterkt, zelfs in moeilijke tijden.

De steen verlicht agressie en bevordert vastberadenheid  en idealisme. Het zorgt voor de afstemming van het leven op een doel. Door de energieën te beperken en te concentreren, helpt het om dit doel te bereiken via de kortst mogelijke weg.

Fysiek effect

Het heeft een positief effect op de klieren van het lichaam en voorkomt stofwisselingsstoornissen, luchtwegaandoeningen, verkoudheid, bronchitis en astma. Het beschermt tegen seniliteit en vergeetachtigheid, houdt de gewrichten en slagaders soepel.

Het helpt ook bij allergieën (vooral hooikoorts). Het is een belangrijke steen voor alle aandoeningen van de luchtwegen (bijv. keelpijn, verkoudheid, longen, stembanden).

Bij tonsillitis bestrijdt de aquamarijn de bacteriën die de ziekte veroorzaken.

De aquamarijn harmoniseert de hormoonbalans via de schildklier en de lymfeklieren. De steen heeft een verkoelend effect en helpt daarom ook bij brandende en overspannen ogen, net als de smaragd en de beryl. Het is het beste om de steen een paar minuten op gesloten ogen te plaatsen.

Verband met het Chakra

De trilling van de steen dringt het best door in je organisme via het keelchakra. In meditatie brengt het je duidelijkheid. Het is geschikt voor het nek- of voorhoofdchakra, afhankelijk van de kleur, en het verjongt en regenereert de aura en de ziel.

Aquamarijn kopen

De stenen zijn al duizenden jaren een van de meest gewilde edelstenen. Ze zijn verkrijgbaar als ruwe steen, kristal, armbanden, hangers, kettingen en ballen. Gefacetteerde aquamarijnen in zilver of goud, of gefacetteerde aquamarijnkettingen hebben, naast hun decoratief effect, buitengewone genezende eigenschappen.

Afhankelijk van je behoeften is het aan te raden om de aquamarijn vaker onder stromend, lauw water te zuiveren. Na vaak gebruik kan de steen onder de zon worden opgeladen.

Kettingen moeten worden gereinigd en gelost in een droge kom met hematiet- en aquamarijnentrommels. De aquamarijn getrommelde stenen worden gebruikt voor de gelijktijdige regeneratie van de aquamarijn.

Om de steen te ontladen, houd je  de steen dagelijks onder stromend water, om het op te laden, plaats je de steen ‘s nachts in een kom met hematiet getrommelde stenen.