Toont alle 14 resultaten

Show sidebar

Wat zijn tarotkaarten en hoe gebruik je ze

Tarotkaart lezen en tarotkaarten leggen is een nogal mysterieus onderwerp. We zien ze dikwijls in films of televisieshows, gehuld in een sluier van mysterie. Ze verschijnen vaak in zigeunertenten, met rook, kristallen bollen en oude vrouwen.

De realiteit is veel eenvoudiger en makkelijker te begrijpen dan je zou denken en iedereen kan tarot leren.

Betekenis van de kaarten kennen

  • Je moet een basiskennis hebben van elk van de kaarten en hun betekenis, zowel verticaal als omgekeerd.
  • Ten tweede moet je in contact staan met je intuïtie en kunnen vertrouwen op wat je lichaam je vertelt.
  • Als je je niet kunt laten leiden door je hart en je ziel, dan zul je geen enkele tarotinterpretatie kunnen begrijpen die je maakt.
  • Soms betekent dit dat je erkent dat de betekenis van een kaart kan veranderen en dat je het niet moet zien als een starre gids die bij elke situatie past.
  • De betekenis van een kaart is vloeiend en draagt vaak een iets andere boodschap uit van de ene situatie naar de andere.

Het doel van een spread

Voordat je de kaarten gebruikt, moet je twee punten beslissen: Welke vraag stel je en welke spreiding ga je gebruiken. De vraag kan specifiek of vaag zijn.

Je kunt vragen hoe je liefdesleven de komende week zal veranderen, of je kunt vragen naar je liefdesleven in meer algemene zin, zoals een overzicht van de rest van je leven.

Wat is een tarotkaart spread? Een spread is gewoon hoe je de kaarten regelt zoals je ze kiest. De meest voorkomende en eenvoudigste spread is de zogenaamde 3-card spread.

Zoals je je kunt voorstellen, gaat het hier om drie kaarten. Elke kaart staat voor een andere spanning of staat en afhankelijk van de vraag kan dit variëren. De door je gekozen kaarten kunnen bijvoorbeeld het verleden, het heden en de toekomst vertegenwoordigen. Als alternatief kunnen ze het lichaam en de geest vertegenwoordigen. Soms zullen ze beide vertegenwoordigen.

Houd je vraag en de door je gekozen spreiding in gedachten terwijl je de volgende stap van het tarotleesproces ingaat:  de kaarten schudden of mengen.

Het doel van het mengen

Schudden klinkt als een nogal triviale stap. Wat zijn tarotkaarten en waarom moet je ze schudden? Het doel van het schudden van een kaartspel is om de volgorde van de kaarten volledig willekeurig te maken.

Ons onderbewustzijn besteedt aandacht aan details waar ons bewustzijn vaak niets van af weet.

Het kan weten waar een bepaalde kaart zich bevindt, zelfs als we die niet kennen. Het schudden van kaarten op een manier die het onmogelijk maakt om de plaats van zelfs maar een kaart te weten is essentieel.

Het schudden van tarotkaarten speelt een belangrijkere rol. Om deze kaarten als spiritueel hulpmiddel te gebruiken, moeten we onze energie erin stoppen. Daarom is het belangrijk om voor deze fase een vraag in gedachten te houden.

Terwijl je schuifelt, herhaal je de vraag in je geest en de trillingsenergie van die gedachte zal zich mengen in de kaarten.

Terwijl de kaartselectie misschien willekeurig lijkt, word je eigenlijk naar specifieke kaarten getrokken om een specifieke boodschap te onthullen.

De meest effectieve schudtechniek is het door elkaar halen van het pakket. Spreid de kaarten uit op de tafel en breng een paar minuten door met het schudden van de kaarten. Je wilt er  zeker van zijn dat je elke kaart minstens een keer aanraakt. Verzamel de tarotkaarten en leg ze in een waaiervorm (met de beeldzijde naar beneden) en je bent nu klaar om je drie kaarten te selecteren en ze om te draaien terwijl je ze neerlegt.

Het doel van de interpretatie

Bij het selecteren en uitspelen van de kaarten is het belangrijk om jezelf af te vragen: wat zijn tarotkaarten? Vergeet niet dat tarotkaarten een hulpmiddel zijn en als het gaat om het lezen ervan, suggereren ze de antwoorden. Gebruik de afbeeldingen en kaartbetekenissen als leidraad!

Vertrouw echter op je intuïtie en laat je geest en onderbewustzijn.