Show sidebar

Auroshikha – Frankincense (peace maddipal) – Wierookstokjes

Vanaf 2,49

Encens d´Auroville – Cedarwood Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville – Green Tea Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville – Into The Night Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville – Lemongrass Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville – Lilly Of The Valley Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville – Pine Needles Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville – Rain Forest Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville – Spiritual Perfume Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville-Vanilla

Vanaf 3,50

Green Tree – 7 Angels Kegels

Vanaf 1,99

Green Tree-7 Chakra’s

Vanaf 1,99

Wat is wierook?

Wierook is het afgescheiden product, oleoresine, van verschillende planten die op het Arabisch Schiereiland en de Hoorn van Afrika groeien; de schors wordt afgesneden en de gelige hars wordt verzameld. De traditie wijst op een juiste harssoort, die van de Olibanum, de Boswellia Sacra, maar er zijn verschillende soorten die in de oudheid na het drogen werden verbrand. De hars wordt geselecteerd in verschillende kwaliteiten, afhankelijk van de zuiverheid, kleur en grootte van de korrels, maar ook van de omgeving waarin de planten groeien.

Vandaag de dag wordt het geïdentificeerd met de stokjes, die bij verbranding een aroma produceren en die, naast harsen, gebruik maken van aromatische houtsoorten, bladeren, bloemen en bessen. Mirre is de hars die wordt verkregen uit Commiphora mirre, maar er wordt ook gebruik gemaakt van sandelhout, artemisia bladeren of jeneverbessen, kardemom of wortels.

Wierook in traditie en gebruik vandaag de dag

In de geschiedenis van wierook in religieuze ceremonies om zich met de Goden in te verenigen. In de Bijbel en de Koran staan verwijzingen naar het gebruik ervan en in veel oude culturen.

De getuigenissen vertellen ons over het gebruik ervan in de ayurvedische geneeskunde, onder de Assyriërs, de Egyptenaren, de Chinezen, de Amerikaanse indianen en laten we de Wierookroute niet vergeten, er werd gehandeld met specerijen en er waren steden langs de karavaanroutes vanwege het belang van deze bloeiende handel. In het oude Egypte werd een vorm van Kajal bereid die make-up combineerde met antiseptische eigenschappen die ooginfecties voorkwamen.

Het wordt gebruikt in de traditionele chinese geneeskunde, in de Indische geneeskunde en in bijna alle spirituele en medische praktijken van de Oosterse wereld. Het wordt ook gebruikt door Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse Sjamanen. Door het inademen van het vrijgekomen parfum en het observeren van de geproduceerde rook, laat je je emoties en gedachten achter om de meest innerlijke spirituele wereld binnen te gaan, gemaakt van vrede en een ontmoeting met het goddelijke.

Symboliek van fumigatie en het gebruik van wierook

De symbolische waarde ervan is nauw verbonden met zuivering en fumigatie. Zuivering en fumigatie op hun beurt roepen het vuur terug. Zuivering is inherent aan het creëren van een interne en externe omgeving die een staat van genade begunstigt. Dat betekent de mogelijkheid ontwikkelen om zich te wenden tot de hoogste component van ons menselijk wezen, de Geest en een relatie aan te gaan met de universele Goddelijke Geest.

Om deze manifestatie van de geestelijke aanwezigheid mogelijk te maken, is het nodig dat de omkoopbare aspecten van de materiële wereld en van de emotionele sfeer, die het bestaan naar beneden slepen en naar een toestand van wanorde, onrust, conflict, sterfelijkheid. Dat betekent dat de negatieve krachten worden verwijderd.

Wat zit er in en wat zijn de eigenschappen

De hars bestaat voornamelijk uit polysacchariden en pentacyclische boswellness-zuren die verantwoordelijk zijn voor de geur.

Zijn eigenschappen als ontstekingsremmer zijn goedgekeurd door enkele Duitse studies die hebben aangetoond dat boswellness-zuren in staat zijn een enzym te blokkeren dat verantwoordelijk is voor de synthese van prostaglandine E2 dat direct betrokken is bij ontstekingsprocessen.

Het is antiseptisch, antibacterieel, antiviraal en verdrijft insecten.

Wierook kopen

Traditioneel werden andere ingrediënten gemengd met wierook en gereduceerd tot poeder. Je  kunt een klein potje met zand in de bodem gebruiken, een keramische of glazen schotel, een lotusbloemvorm, een plankje…om de stokjes of kegeltjes te laten branden.