Show sidebar

Auroshikha – Frankincense (peace maddipal) – Wierookstokjes

Vanaf 2,49

Encens d´Auroville – Cedarwood Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville – Green Tea Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville – Into The Night Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville – Lemongrass Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville – Lilly Of The Valley Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville – Pine Needles Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville – Rain Forest Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville – Spiritual Perfume Wierook

Vanaf 3,50

Encens d´Auroville-Vanilla

Vanaf 3,50

Green Tree-7 Chakra’s

Vanaf 1,99

Green Tree-Angel Dust

Vanaf 1,99

Wierookstokjes kopen

Voor sommigen roept wierook alleen de onstuimige geur van patchoeli op. Hiermee wordt vergeten dat het branden van wierook een universeel en millennia oud ritueel is. Het Westen herontdekt zijn deugden en zijn vele variëteiten die energie of rust geven.

Rook die geneest

Gedurende decennia zijn mensen bezig met wierookstokjes om hun goden te eren, om hun bewustzijn te verhogen en om zichzelf te genezen. Of ze nu sjamanen waren in Azië of Amerika, tovenaars in Afrika of priesters in Egypte, ze hadden ontdekt dat de rook van bepaalde bomen en planten sereniteit, innerlijke rust kon brengen, wat de basis is van het welzijn. Het woord “gezondheid” komt van de Indiase shanti, wat innerlijke vrede betekent.

Vanwaar komt de naam

De term “wierook” komt van het Latijn en betekent “om te branden”. Echte wierook, is de hars van bomen van de Boswellia-familie, die alleen in sommige regio’s van Soedan, Ethiopië, Jemen en Somalië groeien.

Wat is het effect

Wanneer de wierook wordt geconsumeerd, worden de geurige moleculen, die zich net onder het gloeipunt bevinden, door de hitte geagiteerd en verspreid zonder te verbranden. Hun pad is snel: wanneer ze de neusfossae bereiken, geven ze een signaal af dat de reukzenuw rechtstreeks naar de limbische hersenen, de zetel van onze emoties, zal gaan. “Dit verklaart hun effect op onze gevoelens en gemoedstoestanden”, zegt aromatherapeut Suzanne Fischer-Rizzi.

Maar ze werken ook in op ons neuro-vegetatieve systeem en op de regulatie van onze hormonen. Sommige wierook heeft een antibacteriële werking, die via de longen in de bloedbaan terechtkomt. In het oude Egypte werd wierook gebruikt voor de behandeling van long- en leverziekten.

Het is alsof we onbewust de deugden ervan voelen en iedereen verzint zijn eigen rituelen, waarbij oude tradities op zijn eigen manier nieuw leven wordt ingeblazen. Naast het religieuze of therapeutische gebaar, blijft wierook een harmonie die je met je mee kunt dragen.

Veiligheid: 100% natuurlijk

Er wordt gewaarschuwd voor wat onterecht “traditionele” wierook wordt genoemd. Helaas zijn er te veel van deze goedkope bamboestokken gedrenkt in synthetische oplosmiddelen en geuren. Het is gecontra-indiceerd om ze te verbranden en ze hebben alleen de naam wierook.

Selecteer natuurlijke wierookstokjes: hout en harsen moeten allemaal natuurlijk zijn.  De woorden “100% natuurlijk” staan op de verpakking.

Japanse wierook – met de poederbasis van een kleverig hout, de tabu – geeft veel minder rook af dan Indiase pasta gemonteerd op bamboestokken.

In een land waar mensen veel in de buitenlucht leven en wierook op straat consumeren, bevat Indiase wierook vaak insecticiden.

De  meest recent regelgeving bepaalt dat de meest vervuilende producten, zoals wierook die meer dan 2 µg/m3 benzeen uitstoot verboden worden

Welke wierook voor wanneer

  • Om het huis te zuiveren: wierook, mirre, benzoë, salie.
  • Om te kalmeren: benzoë, sandelhout, storax en kaneel.
  • Om beter te kunnen slapen: sandelhout, kaneel en agarhout.
  • Om te mediteren: wierook, stopverf, ceder, sandelhout, mirte, agarhout.

De selectie van de geur

Agarwood

Het  Sensuele, verfijnde, agarhout wierookstokje is voor e ingewijden. De geur van een leer en een beetje brandewijn brengt vreugde en rust.

Indisch sandelhout

Levendige, verkwikkende ayurvedische wierook, gebaseerd op sandelhout en bloemen. Ideaal om de dag te beginnen.

Somalisch Olibanum

Deze hars, zoals storax uit Turkije, kamfer uit China of benzoë uit Laos, bevordert de vrede, meditatie, concentratie en zuivering.