Toont alle 20 resultaten

Show sidebar

Zoutsteen Lamp 4-6 kilo

31,95

Himalaya Zoutsteen Theelichthouder

7,95

Zoutsteen Lamp – Piramide

42,95

Zoutsteen Lamp Himalaya 2-3KG

19,95

Himalaya Badzout

3,95

Massage Roller – Jade – Nefriet

38,95

Rozenkwarts – Gezicht Massage Roller

22,95

Grof Himalaya Tafelzout

5,95

Badwater Edelstenen Set Vitaliserend

21,95

Sodaliet Massage Gezichtsroller

21,95

Badwater Edelstenen Set Anti-Stress

21,95

Badwater Edelstenen Set Algehele Reiniging

21,95

Zoutlamp Nachtlampje – Aan/Uit Schakelaar

18,95

Kleine Selenietlamp – 20cm – Inclusief Kabel En Lampje

61,95

Badbom (Groen) met aventurijn armbandje

13,95

Badwater Edelstenen Set Huidverzorging

21,95

Badwater Edelstenen Set Liefde & Harmonie

21,95

Badwater Edelstenen Set Levenslust

21,95

Badwater Edelstenen Set Zinnelijkheid

21,95

Badwater Edelstenen Set Ontspanning

21,95

Wetenswaardigheden over Himalaya zout

Het roze gloeiende Himalaya-kristalzout is niet alleen vanwege zijn uiterlijk populair. Het zout is ook bekend onder de naam “Alexanders zout”. Sommigen zweren bij het gebruik op de huid, anderen drinken het zout en hopen op een inwendig, gezondheidseffect.

Het is interessant om te weten welke gegronde bronnen er over dit onderwerp bestaan. Zelfs als deze niet wetenschappelijk erkend zijn, dienen ze als een aanwijzing waarom zo’n breed scala aan toepassingen wordt toegeschreven aan Himalaya zout. Sommige bronnen beschrijven het als het middel voor het vertragen van het  verouderingsproces. Als dit zo is, kan het zout worden gebruikt als een verjongingskuur, vergelijkbaar met wat vaak wordt toegeschreven aan het Triphala preparaat.

Het rode steenzout is zeker geen wondermiddel dat gelijk staat aan een bron van de jeugd, maar het natuurproduct is er ook niet slecht voor.

Wat is Himalaya zout

Wat is het zout dat vaak commercieel wordt verkocht als “Alexanderzout” of “rood steenzout uit Pakistan”? Op het eerste gezicht onderscheidt het zich van je gewone keukenzout door zijn roodachtige uiterlijk. Bovendien wordt het meestal in een veel grovere vorm verkocht. Maar het is ook fijngemalen beschikbaar. De halietbrokken worden ook gebruikt om zoutlampen te maken. Himalaya zout is in principe een steenzout of haliet (mineraal) uit de Punjab-regio van Pakistan. Het wordt gewonnen uit de zoutmijn van Khewra in Khewra (provincie Punjab van de Indo-Gangetische Vlakte). De naam komt van het feit dat de plaats ongeveer 310 kilometer van de Himalaya ligt.

Het bestaat uit 97 procent natriumchloride en een bepaalde hoeveelheid verschillende mineralen zoals sulfaten, gips en kaliumchloride. Het zout ziet er roodachtig uit vanwege de ijzerionen. Het heeft namelijk een klein aandeel aan ijzeroxide onzuiverheden.

Vooral in de esoterie is het echter zeer populair. Het wordt Alexanders zout genoemd omdat, volgens de legende, de Khewra-afzetting werd ontdekt door niemand minder dan Alexander de Grote, of beter gezegd door zijn leger. Andere namen van Himalayazout zijn Hunza-kristalzout, keizerzout en gewoon rood kristalzout.

De betekenis van rood steenzout in de  esoterie

De roodachtige kleuren van het zout – dat betekent, rood, roze en ook wit zijn een aanwijzing dat het zout veel verschillende en belangrijke mineralen bevat, evenals een ijzergehalte dat wordt beschreven als rijk aan energie. De ijzerionen zouden verantwoordelijk zijn voor de roodachtige tinten. Esoterici zeggen dat het zout verantwoordelijk is voor een soepele stofwisseling en de bloedsomloop verbetert.

De mijnsite in het middelgebergte bij Punjab staat bekend als de hoogste bergketen op aarde, waardoor het zout vooral esoterisch van belang is.

Himalaya zout werking

In esoterische kringen worden verschillende effecten toegeschreven aan Alexanderzout. Vaak lees je over verjongende, immuunversterkende, slaapregulerende en zuiverende eigenschappen. Bovendien wordt het zout door veel genezers beschouwd als een middel om hoge bloeddruk te verlagen, te helpen bij astma of het voorkomen van spierkrampen. Daarnaast zou het rode steenzout de sinussen en de longen reinigen, maar ook helpen om een mooie huid te krijgen of te behouden.

Het roze kristalzout uit Pakistan zou nuttig zijn bij eczeem, psoriasis, acne en droge huid. Door het hoge zoutgehalte zouden de ontstoken delen van de huid beter moeten genezen. Ook voor de droge huid wordt gezegd dat twee eetlepels van het zout in een kom gevuld met warm water de huid en het gezicht verfrissen. Wacht hiervoor tot het zout volledig is opgelost in het water en strooi het op de gewenste plaatsen. Je kunt deze werkwijze ‘s morgens en ‘s avonds herhalen. Binnen een week moet de huid veel gladder en zachter aanvoelen.

Himalaya zout kopen

Een zoutlamp bestaat uit een groot zoutkristal, vaak gekleurd en verlicht met een gloeilamp, led of kaars. De meeste van deze lampen die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn gemaakt van gekleurd zoutgesteente dat in Polen (Kopalnia Soli Kłodawa), Pakistan (Kasjmir) en Iran (Isfahan) wordt gewonnen. De originele lampen uit Pakistan zijn hier veel populairder dan de andere genoemde. De lampen zorgen voor een aantrekkelijke gloed en zijn geschikt als nachtverlichting of als sfeerverlichting.