Show sidebar

Chakra n°1 Stuit 10ml – Sandelhout, Cederhout en Patchouli

9,99

Chakra n°2 Sex 10ml – Kamfer, Palmarosa, Cananga en Kaneel

9,99

Chakra n°3 Solar Plexus 10ml – Sinaasappel, Palmarosa, Mandarijn en Kaneel

9,99

Chakra n°4 Hart 10ml – Kamfer, Palmarosa, Geranium en Petitgrain

9,99

Chakra n°5 Keel 10ml – Rozenhout, Lavendel en Geranium

9,99

Chakra n°6 Derde Oog 10ml – Rozemarijn, Cajeput, Niaouli, Salie en Scharlei

9,99

Chakra n°7 Kroon 10ml – Elemi, Rozemarijn, Laurier, Wierook en Myrrhe

9,99

Denneboom (BIO) 5ml

12,99

Goloka – Pure Aroma Olie – Vanilla uit Madagascar – 10ml

5,95

Pepermunt (BIO) 5ml

12,99

Tea Tree (BIO) 5ml

12,99

Zonneroosje (BIO) 1ml

12,99

Wat zijn etherische oliën?

Eigenlijk is de naam een klein beetje misleidend, want etherische oliën bevatten namelijk helemaal geen vet. Ze zijn zelfs vloeibaar op kamertemperatuur en verdampen en ontbranden ook erg makkelijk.
Het is een mengsel van aromatische moleculen dat wordt gewonnen uit verschillende delen van planten. Dit kunnen de bloesems zijn, maar ook de vruchten, de zaden, de bladeren, de steel, de schors of de stam. Soms kunnen er zelfs verschillende oliën uit dezelfde plant worden gehaald door verschillende delen van de plant te gebruiken. Meestal gebeurt dit door stoomdestillatie, maar ook door persing of droge destillatie.
Niet alle planten zijn in staat deze olie te produceren en vaak gaat het dan ook nog eens om heel kleine percentages olie per plant. Dit maakt ook de ene olie duurder dan de andere olie. Sinaasappelolie is bijvoorbeeld een relatief goedkoop soort, omdat sinaasappelschillen een afvalproduct zijn van de sapindustrie. Er zijn echter ook oliën waar voor een vol flesje enorm veel planten nodig zijn, welke soms zelfs speciaal voor dit doeleinde gekweekt worden. Het resultaat is dan een duurdere olie.

Etherische olie werking

Wanneer je etherische oliën wilt gaan gebruiken, voor welk doeleinde dan ook, zorg er dan voor dat je alleen zuivere producten gebruikt van goede kwaliteit. Ga ook niet zomaar aan de slag met deze oliën, want niet alle soorten zijn voor iedereen geschikt. Vaak staat er op de verpakking wel enige toelichting, maar raadpleeg bij twijfel altijd een expert.
Je kunt etherische oliën op verschillende manieren gebruiken. Het direct inhaleren uit de fles is de makkelijkste, maar je kunt ze ook in een diffuser doen en zo met water laten verdampen. De ruimte waar de diffuser staat zal zo gevuld worden met de geurdampen. Ze worden ook veelvuldig gebruikt in bad of bij massages en het helpt ook om ze bij specifieke klachten direct op de huid aan te brengen. Dan zijn er nog etherische oliën die gebruikt kunnen worden bij het koken, zoals een pepermuntolie, een tijmolie of een gemberolie.

Waarom zijn die etherische oliën nou zo goed voor ons?

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten oliën en elk hebben ze een andere uitwerking. Wanneer je ze op de huid aanbrengt hebben ze een positieve uitwerking op zowel lichaam als geest. Er zijn bepaalde geuren die het concentratievermogen een boost geven, of die juist helpen ontspannen, maar ook oliën die helpen bij de huidverzorging of zelfs de spijsvertering.
Het verdampen van oliën zorgt ervoor dat de lucht zuiver en gezond blijft en dat microben zoals schimmels en bacteriën in de lucht sterk worden verminderd. Vooral in de winter wanneer de verwarming hoog staat en de lucht vaak droger is, kan het heel fijn zijn om een diffuser in huis te hebben. Bij klachten als kriebelhoest of een droge huid kun je dan heel makkelijk gebruik maken van de positieve uitwerking van etherische oliën. En een bijkomend voordeel is ook nog eens dat het heerlijk ruikt.

Etherische olie kopen

Bij Nasma kan je allerlei etherische oliën vinden die goed zijn voor je lichaam.