Toont alle 12 resultaten

Show sidebar

Chakra n°1 Stuit Etherische Olie – Sandelhout, Cederhout en Patchouli – 10ml

9,99

Chakra n°5 Keel Etherische Olie – Rozenhout, Lavendel en Geranium – 10 ml

9,99

Chakra n°6 Derde Oog Etherische Olie – Rozemarijn, Cajeput, Niaouli, Salie en Scharlei – 10ml

9,99

Chakra n°2 Sex Etherische Olie – Kamfer, Palmarosa, Cananga en Kaneel – 10ml

9,99

Chakra n°4 Hart Etherische Olie – Kamfer, Palmarosa, Geranium en Petitgrain – 10ml

9,99

Chakra n°7 Kroon Etherische Olie – Elemi, Rozemarijn, Laurier, Wierook en Myrrhe – 10ml

9,99

Chakra n°3 Solar Plexus Etherische Olie – Sinaasappel, Palmarosa, Mandarijn en Kaneel – 10ml

9,99

Denneboom Etherische olie (BIO) 5ml

12,99

Goloka – Pure Aroma Olie – Vanilla uit Madagascar – 10ml

5,95

Zonneroosje Etherische olie (BIO) – 1ml

12,99

Tea Tree Etherische olie (BIO) 5ml

12,99

Pepermunt Etherische olie (BIO) 5ml

12,99

Wat zijn etherische oliën?

Eigenlijk is de naam een klein beetje misleidend, want etherische oliën bevatten namelijk helemaal geen vet. Ze zijn zelfs vloeibaar op kamertemperatuur en verdampen en ontbranden ook erg makkelijk. Het is een mengsel van aromatische moleculen dat wordt gewonnen uit verschillende delen van planten.

Dit kunnen de bloesems zijn, maar ook de vruchten, de zaden, de bladeren, de steel, de schors of de stam. Soms kunnen er zelfs verschillende oliën uit dezelfde plant worden gehaald door verschillende delen van de plant te gebruiken. Meestal gebeurt dit door stoomdestillatie, maar ook door persing of droge destillatie.

Niet alle planten zijn in staat deze olie te produceren en vaak gaat het dan ook nog eens om heel kleine percentages olie per plant. Dit maakt ook de ene olie duurder dan de andere olie. Sinaasappelolie is bijvoorbeeld een relatief goedkoop soort, omdat sinaasappelschillen een afvalproduct zijn van de sapindustrie. Er zijn echter ook oliën waar voor een vol flesje enorm veel planten nodig zijn, welke soms zelfs speciaal voor dit doeleinde gekweekt worden. Het resultaat is dan een duurdere olie.

Etherische olie werking

Wanneer je etherische oliën wilt gaan gebruiken, voor welk doeleinde dan ook, zorg er dan voor dat je alleen zuivere producten gebruikt van goede kwaliteit. Ga ook niet zomaar aan de slag met deze oliën, want niet alle soorten zijn voor iedereen geschikt. Vaak staat er op de verpakking wel enige toelichting, maar raadpleeg bij twijfel altijd een expert.

Je kunt etherische oliën op verschillende manieren gebruiken. Het direct inhaleren uit de fles is de makkelijkste, maar je kunt ze ook in een diffuser doen en zo met water laten verdampen. De ruimte waar de diffuser staat zal zo gevuld worden met de geurdampen. Ze worden ook veelvuldig gebruikt in bad of bij massages en het helpt ook om ze bij specifieke klachten direct op de huid aan te brengen.

Dan zijn er nog etherische oliën die gebruikt kunnen worden bij het koken, zoals een pepermuntolie, een tijmolie of een gemberolie.

Hoe gebruik je etherische oliën veilig?

Veiligheid is essentieel bij het gebruik van etherische oliën, vanwege hun hoge concentratie. Verdunning met een dragerolie, zoals kokos- of jojobaolie, is belangrijk voordat je ze op de huid aanbrengt om irritatie te voorkomen. Het is ook aan te raden om een kleine hoeveelheid van de verdunde olie op een klein stukje huid te testen om allergische reacties te vermijden. Inhalatie is een veelgebruikte methode, bijvoorbeeld via een diffuser. Hierbij moet je echter ook voorzichtig zijn en het niet overdrijven, aangezien sterke geuren hoofdpijn of duizeligheid kunnen veroorzaken. Het is niet aanbevolen om etherische oliën intern in te nemen, tenzij onder begeleiding van een gekwalificeerde professional.

Welke etherische oliën zijn goed voor ontspanning en stressvermindering?

Voor ontspanning en stressvermindering zijn er specifieke etherische oliën die zeer effectief zijn. Lavendelolie staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Het helpt bij het verminderen van stress, angst en bevordert een goede nachtrust. Bergamotolie, een citrusolie, heeft een verfrissende en opbeurende werking en kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens. Kamilleolie is ook populair voor zijn rustgevende effecten en wordt vaak gebruikt om te kalmeren en te ontspannen. Deze oliën kunnen afzonderlijk of in combinatie worden gebruikt in een diffuser, of verdund worden toegepast op de huid.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van etherische oliën in aromatherapie?

Aromatherapie met etherische oliën kan diverse gezondheidsvoordelen bieden. Het inademen van de aroma’s van deze oliën kan de hersenfunctie beïnvloeden, wat resulteert in een verbeterd humeur, verminderde stress en een betere slaapkwaliteit. Bepaalde oliën hebben antiseptische eigenschappen en kunnen helpen bij het bestrijden van luchtweginfecties of het verbeteren van de luchtkwaliteit. Etherische oliën zoals pepermuntolie kunnen ook verlichting bieden bij hoofdpijn of spijsverteringsproblemen. De veelzijdigheid van etherische oliën in aromatherapie maakt ze een waardevol hulpmiddel voor zowel fysieke als emotionele gezondheidsbevordering.

Hoe kies je de juiste etherische olie voor jouw behoeften?

De keuze voor de juiste etherische olie hangt af van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Als je op zoek bent naar ontspanning, zijn lavendel of kamille uitstekende keuzes. Voor energie en focus kun je beter kiezen voor citroen of rozemarijnolie. Het is belangrijk om onderzoek te doen naar de verschillende eigenschappen en voordelen van oliën. Let ook op de kwaliteit van de olie; kies voor pure, onvervalste oliën van betrouwbare merken. Het is ook raadzaam om verschillende oliën uit te proberen en te kijken hoe je lichaam en geest erop reageren, aangezien de effecten persoonlijk kunnen variëren.

Etherische olie kopen

Bij Nasma kan je allerlei etherische oliën vinden die goed zijn voor je lichaam.