Toont alle 21 resultaten

Show sidebar

Plankje in TEAK met speksteen

3,95

Houten Wierookdoos – Ceder – Ingelegd Met Koper

9,95

Wierookhouder – Stokjes – Cederhout – Koper

1,95

Wierookhouder – Koper Olifant – 25CM

5,95

Wierookhouder – Keteltje – Kegeltjes (S)

6,95

Wierookplank Met Yogi – Hout – 30cm

12,95

Wierookhouder-Keteltje-Kegeltjes (L)

19,95

Wierookhouder – Backflow Burner – Schedel Met Kristalgrot – LED

31,95

Keramiek Schaaltje-Wierook/Hout/Sage-ø12cm-Grijs/Goud

9,95

Wierookhouder-Monnik Tuintje-Kegels & Stokjes

9,95

Wierookhouder – Palo Santo – Bruin

6,95

Keramiek Schaaltje-Wierook/Hout/Sage-ø12cm-Groen/Goud

9,95

Houten Wierookslee

3,95

Green Tree – Angel Dust – Backflow Cones

Vanaf 1,99

Native Soul – White Sage & Palo Santo – Backflow Cones

Vanaf 1,99

Native Soul – White Sage – Backflow Cones

Vanaf 1,99

Wierookhouder – Rond – OHM

3,95

Wierookhouder – Schuif – Rood/Bruin – Hout

8,50

Wierookhouder – Staand – Achthoek

6,95

Theelichthouder – Pentagram – Set

9,95

Wierookhouder – Backflow Burner – Draak Met Kristalgrot – LED

31,95

Wat zijn wierookhouders?

Wierookhouder zijn speciaal gemaakt om wierook te branden. Ze zijn  zijn er in verschillende stijlen, patronen en vormen. Wierookhouders kunnen worden gemaakt met hout, keramiek en andere materialen. Ze hebben soms eenvoudige ontwerpen maar er zijn ook veel gedetailleerde ontwerpen. Die zijn gestructureerd om het branden van wierook efficiënter en esthetischer te maken.

Verschillende soorten wierrook

Direct brandende wierook

Direct brandende wierook is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar wierook die direct in de lucht wordt gebrand. Het wordt niet gebufferd door andere geuren en het wordt meestal maar een keer aangestoken. Als het eenmaal is aangestoken, wordt het rondgeblazen en gecirculeerd.

Indirecte wierook

Dit type wierook is eigenlijk gebruikelijker dan direct brandende wierook. Dit type wierook is verpakt met losse hars. Dit betekent dat voor het branden van de geur en de wierook er een constante warmte moet zijn. Direct brandende wierook heeft geen constante warmte nodig, het hoeft maar een keer te worden aangestoken en daarna uit te waaien.

Direct brandende wierook is het soort wierook dat  een wierookbrander nodig hebben.

De soorten zijn:

  • Wierookstokje – Wierookstokje wordt gewikkeld of gewreven rond een stokje; het meest populaire stokje is meestal een bamboe stokje.
  • Kegelwierook – Kegelwierook is wierook die strak verpakt is in de vorm van een kegel. Het heeft geen houten kernen of eigenschappen.
  • Poeder wierook is niet zo populair als de rest. In feite is het de minst populaire van het stel. Poederwierook is geconcentreerd. Het wordt meestal verbrand in een gecontroleerde vuurvaste brander. Het bevat geen vreemde materialen zoals lijm, houtskool en kleefstoffen die de geur beïnvloeden.
  • Wierook op rol – Eindelijk hebben we wierook op rol. Het heeft de vorm van een spoel en heeft meestal een metalen kern.

Al deze soorten wierook hebben allemaal een soort wierookbrander nodig.

De houders worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de wierook goed en veilig brandt.

Soorten wierookhouders zijn onder andere:

  • Kegelwierookbranders – Kegelwierookbranders zijn branders die bedoeld zijn om kegels te branden. Kegeltjes hebben speciale branders nodig vanwege de vorm en de manier van branden. Kegeltjes mogen niet continu worden verbrand en daarom hebben ze  de juiste houders nodig om ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier branden.
  • Waterval wierookbranders – Waterval wierookbranders zijn kunstwerken. Waterval wierookbranders zijn wierookbranders die de rook van wierook cascade naar beneden sturen.  Waterval wierookbranders zijn geschikt voor de openbare ruimte.
  • Terugstroom wierookbranders – Dit zijn wierookbranders die de rook naar beneden sturen. Backflow wierookbranders hebben meestal een gat aan de onderkant dat de terugstroom mogelijk maakt.
  • Poeder wierookbrander – Poeder wierookbranders kunnen gemaakt zijn in de vorm van een  Lotusbloem en zijn alleen maar geschikt om poeder wierook te branden.
  • Combinatiebranders – Combinatiebranders zijn wierookbranders die allerlei soorten wierook kunnen branden. Ze kunnen kegelwierook, stokwierook en sommige kunnen poederwierook branden.
  • Komvormige branders – Komvormige wierookbranders zijn meestal gemaakt met keramiek. Ze zijn komvormig en bedoeld om wierookstokjes vast te houden. Ze zijn meestal kleurrijk en van gemiddelde grootte.

De juiste houder om je wierook te branden

Wierook is een duizenden jaren oude praktijk die veel voordelen met zich meebrengt. Wierook is geweldig voor angst, het wordt gebruikt in de aromatherapie, het heeft spirituele voordelen. Oude Egyptenaren gebruikten wierook om boze geesten en demonen weg te houden. Wierookhouders zijn belangrijk voor mensen die het branden van wierook serieus nemen. Of je nu een openbare of zakelijke ruimte gewijd aan spiritualiteit hebt of dat je een individu bent die op zoek is naar het aanboren van je hogere zelf, wierookbranders zijn een must. De belangrijkste reden is dat ze veilig zijn. Het branden van wierookstokjes op je dressoir of op een plastic bord uit je keuken is niet veilig.