Toont alle 9 resultaten

Show sidebar

Alles wat je moet weten over wierookhouders voor stokjes

Als je de geur van wierook lekker vindt, kun je veel verschillende accessoires kopen om de brandende wierook beter te maken. Een veelvoorkomend probleem bij wierook is dat de as op de verkeerde plek terechtkomt, of dat mensen niet weten hoe ze de wierook het beste kunnen bewaren. Om deze problemen het hoofd te bieden, bestaan er verschillende soorten wierookhouders voor stokjes en wierookdoosjes om je ongebruikte stokjes

Een wierookhouder voor stokjes is een product dat speciaal ontworpen is om de wierookstokjes in te zetten. Op deze manier kunnen ze niet op de grond vallen. Daarnaast verzamelen ze as ui de wierook. Daarom zijn ze ook goed voor de veiligheid. De as kan namelijk niet zomaar op de grond vallen en andere voorwerpen doen ontbranden. Als je vaak wierook brandt, is dit de beste keuze.

Waarom zijn er zoveel verschillende wierookbranders

Er zijn veel zaken waarmee je rekening moet houden bij het branden van wierook. Allereerst, wat is de vorm van wierook?  Zijn het stokjes, kegels, granulaat…? Meestal brand je op de wierookbrander. Er zijn verschillende soorten wierookbranders en kandelaars, zoals mooie wierookdoosjes met gedropte as, of op simpelere wierookbranders (zoals ski’s of houten planken). Wierookstokjes zijn het gemakkelijkst te branden omdat deze vorm van wierook is vermengd met brandbare stoffen. Je kunt de stokjes ook op een vuurvaste schaal of kom zetten, maar meestal doe je ze in  mooie decoratieve wierookhouders voor stokjes.

Houten gondel wierookhouder

De houten gondel wierookhouder voor stokjes zal een discrete plaats innemen in je huis en zal meerdere geuren verspreiden.

Met zijn soberheid en eenvoud is de houten gondel wierookhouder een geweldige bondgenoot voor het verspreiden van je favoriete geuren. Plaats een wierookstokje in het daarvoor bestemde gat en laat de weldadige rook zich door het hele huis verspreiden. Sluit je ogen, het is alsof je aan de andere kant van de wereld bent.

Deze gondel wierookhouder gaat goed samen met alle soorten decoratie en nodigt je uit om te reizen. De onberispelijke afwerking van sheeshamhout doet denken aan de spiritualiteit van India en zijn voorouderlijke tempels. Beschut tegen de wind verzamelt het de as en creëert het een ontspannende en rustgevende sfeer voor je grootste plezier en dat van je dierbaren.

Naast houten wierookbranders zijn er ook koperen wierookbranders en wierookbranders in terracotta, koper, brons …

Terracotta wierookbranders voor stokjes

Terracotta dat verkregen wordt door het bakken van klei is een materiaal dat wordt gebruikt om verschillende modellen wierookhouders voor stokjes te maken. Door de begassing van wierook nemen de terracotta wierookhouders je mee op een buitengewone spirituele reis naar Azië.  Het geeft een natuurlijk tintje aan je decoratie, evenals een licht genoeg kleur om de sfeer te ontspannen.

De wierookdoos

Deze doosjes hebben twee doelen. Je kunt ze gebruiken om wierookstokjes in te bewaren of om wierook te branden.

Wil je de wierookdoos gebruiken om wierook te branden, zorg er dan voor dat deze hiervoor geschikt is. Zoals eerder vermeld, is het voor branders en wierookhouders voor stokjes belangrijk om je veiligheid te garanderen. Sommige wierookdoosjes zijn alleen geschikt om in te bewaren.