Toont alle 12 resultaten

Show sidebar

Wierookhouders voor wierook kegels

Het zijn hittebestendige voorwerpen die de wierookkegels kunnen vasthouden. Ze bestaan in verschillende vormen. Zo zijn er wierookhouders voor kegels in de vorm van een lotusbloem, een Boeddhabeeld, een waterval…

Het belangrijkste is dat ze veilig zijn en de rook van de kegels gelijkmatig verdelen voor een zo goed mogelijk effect.

De wierookkegels zal veel warmte produceren. Daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van keramische vormen die goed tegen de warmte kunnen. Voor de veiligheid strooien sommigen een laagje zand van ongeveer een centimeter dik op de bodem van de gekozen wierookhouders voor kegels om de warmte te helpen verdelen. De kegels zelf worden vaak geleverd met een metalen schijfje waarop je het kunt branden.

Hoe ga je te werk

Plaats de kegel in de wierookhouders voor kegels met de punt naar boven. Als je de hittebestendige wierookhouder hebt opgesteld, plaats je de kegel in het midden. Het plaatse, bredere deel van de kegel moet helemaal horizontaal op de bodem of in de houder staan.

Als je een bakje gebruikt dat je met zand vult, plaats je de kegels gelijkmatig op het zand zodat deze niet omvalt.

Steek voorzichtig een lucifer aan of gebruik een aansteker om de top van de kegel aan te steken totdat deze een vlam heeft wanneer je de lucifer of aansteker weghaalt. Je kunt ook een al aangestoken kaars gebruiken om een vlam op gang te brengen op de wierook.De vlam hoeft niet te verschijnen voor zeer lange tijd. Vijf tot tien seconden is prima.

Kijk uit naar naar de top van de wierookkegel om een oranje gloed waar te nemen. Zodra  de grote vlam verdwijnt, moet het uiteinde van de wierookkegel oranje blijven gloeien. Als het puntje donker lijkt wanneer je de vlam weghaalt, probeer het dan opnieuw aan te steken totdat het puntje oranje is wanneer je het met rust laat.

Geniet van je wierook

Eenmaal je de wierookhouders voor kegels de rook gelijkmatig verdelen over je omgeving kun je twintig tot dertig minuten genieten. Je wierook zal blijven branden vanaf de top tot aan de onderkant van de kegel. Als je de hele kegel gaat branden, plan dan ongeveer dertig minuten.

Waarom gebruik je wierookhouders voor kegels in de vorm van een lotusbloem

Het symbool van lotusbloemen heeft een krachtig en mysterieus effect op de dagelijkse meditatiepraktijken. Als je inademt moet je je voorstellen dat de bloemblaadjes zich naar buiten toe uitbreiden in een elegante stijl. Bij het uitademen breng je jezelf terug in de lotusbloemen en vestig je je rustig in je gedachten en gevoelens. Tijdens het mediteren met wierook laat je je gevoelens vrijuit spreken en stel je je voor dat je op een bloemblaadje van de lotusbloem zit. Wanneer je uitdagingen, negatieve emoties of ontberingen tegenkomt, kun je altijd een ongelooflijke kracht vinden die wordt opgewekt door wierookkegels die gebrand wordt in wierookhouders .

Waterval wierookhouders voor kegels

Deze wierookhouder in de vorm van een waterval zorgt voor een denkbeeldige wolf van rook die naar beneden rolt. Door de plek waar je van de wierook wilt genieten te maken als een hemel op aard kun je genieten van de prachtige taferelen die deze wierookhouder laat zien. Deze modellen zijn meestal gemaakt van keramisch glazuur. Wanneer de kegel in de wierookbrander in brand wordt gestoken zie je een prachtige rookwolk die lijkt op een waterval die vanaf de top van de berg stroomt. Deze verleidelijke wierookbrander is een van de  beste voor het branden van de meest geliefde geur en geeft een rustgevend en verfraaiend tintje aan elke plek.