Toont alle 5 resultaten

Show sidebar

Smudge Sticks – White Sage & Cedar Wood

9,95

Smudge Sticks – Sage & Sweetgrass

9,95

Smudge Sticks – White Sage & Lavendel

9,95

Smudge Sticks – White Sage & Eucalyptus

9,95

Heilig Hout-Palo Santo-Blokjes-250gram

24,95

Wat zijn smudge sticks

Als je ooit een heerlijke, aardachtige geur hebt opgemerkt in je lokale yogastudio, dan is dat waarschijnlijk omdat je leraar een smudge sticks gebruikte als een vorm van aromatherapie en om de ruimte te zuiveren.

Smudge sticks  zijn bundels kruiden – witte salie, lavendel of Yerba Santo – samengebonden door touw.

Het verbranden van deze kruiden om ziekte te voorkomen, negatieve energie af te weren of een ruimte, persoon of groep te zuiveren, is een traditie die duizenden jaren teruggaat. Inheemse Amerikanen gebruikten salie en snoepjes in ceremonies. Planten worden al sinds het begin van de tijden in vele culturen gebruikt voor hun genezende eigenschappen.

Je neemt deel aan een heilig, eeuwenoud ritueel

Als je deze geuren inademt, is het makkelijker om af te stemmen op je eigen subtiele energie en de energie van de ruimte waarin je je bevindt. Voor de meeste mensen is de geur van smudge sticks kalmerend op zielsniveau.

Gebruik deze vorm van aromatherapie om stress te verminderen, je energie in balans te brengen en je huis te reinigen. Het verbranden van veegstokken helpt ook om een spirituele sfeer te creëren voor je yoga of meditatiebeoefening.

Welke kruiden zijn goed voor je

  • Witte salie

Witte salie wordt in de Indiaanse traditie als bijzonder heilig beschouwd omdat het verschillende doelen dient: het afweren van boze geesten, het afweren van infecties en het zuiveren van het lichaam.

  • Lavendel

Lavendel, door genezers vaak “de moederplant” genoemd, is rijk aan medicinale kwaliteiten en heeft tientallen toepassingen. Lavendel is rustgevend, kalmerend en lang geassocieerd met het hartchakra.

  • Cudweed of dakota sage

Deze plant staat erom bekend dat hij vooral geneest bij hoofdpijn, hoesten en maagproblemen. Het ruikt ook fantastisch en is een natuurlijke ontgeurder.

  • Zwarte salie

Krachtige zwarte salie zou de voorkeur hebben bij de Sjamanen. Zijn zware geur trekt je bewustzijn en energie naar andere rijken. Ook een groot insectenwerend middel.

  • Blauwe salie

De lichte, hemelse geur van blauwe salie is perfect om de energie van je huis te reinigen en ontspanning te bevorderen.

Wat zijn de effecten van smudge sticks

Mindfulness

Brandende salie kan je helpen in het streven naar mindfulness.

Als je meer bewustzijn brengt in wat je doet, vooral door je zintuigen te betrekken, kun je je stress verminderen.

Door het gebruik van smudge sticks breng je je zintuiglijke aandacht naar wat je doet, en dat is makkelijker te doen met een zoet ruikende bewegingspraktijk, zoals smudgen.

Aromatherapie

Soms kan de geur alleen al je afkoelen, ongeacht de chemische eigenschappen van de planten. Zelfs als je sceptisch bent over de wetenschap achter de brandende salie kun je  nog steeds voordelen halen uit het gebruik van smudge sticks.

Geloof in intentie

De stressverlagende effecten zijn een geweldig voordeel voor je gezondheid.

Het kan helpen om een “aardingseffect” te geven dat je in staat stelt om te ontspannen en je gedachten te concentreren.

Rituelen en routines kunnen je helpen kalmeren door orde en voorspelbaarheid in je leven te brengen. Dus of je nu gelooft dat de wijsgeer zelf mystieke kwaliteiten heeft of niet, het ritueel zal vrijwel zeker de spanning verminderen.