Beste tarotkaarten voor beginners
Informatief, Tarot

Kan iedereen tarotkaarten leggen? Ontdek de beste tarotkaarten voor beginners

Tarotkaarten kennen een lange geschiedenis. Eeuwenlang worden de kaarten al gebruikt om voorspellingen te doen en mensen te helpen bij het vinden van het beste levenspad. Je kunt hiervoor altijd terecht bij een medium of andere professional, maar kunt zelf ook aan de slag met de kaarten. Op de vraag “Kan iedereen tarotkaarten leggen” is het antwoord dus volmondig ja, maar er zitten echter wel een aantal risico’s aan verbonden waarvan je op de hoogte moet zijn. Ook moet je goed weten welke kaarten geschikt zijn om mee te beginnen. Want hoe zorg je ervoor dat je de juiste voorspellingen doet? En kun je zomaar aan de slag gaan met het leggen van de tarotkaarten? Onderstaande informatie helpt jou aan de kennis die je nodig hebt.

De verschillende tarotkaarten uitgelegd

Tarot is een manier van voorspellingen doen aan de hand van verschillende kaarten. Je hebt hiervoor 78 kaarten beschikbaar, welke allemaal een eigen betekenis hebben. De kaarten bestaan uit de Grote Arcana en Kleine Arcana. De Grote Arcana vertegenwoordigen de grote thema’s in het leven en bestaat uit 22 kaarten. De Kleine Arcana, de overige 56 kaarten, staan voor de personen en alledaagse gebeurtenissen. De kleuren komen overeen met de standaard kaartspellen, maar dan met andere symbolen. Ieder symbool vertelt jou iets anders over jouw leven en kan antwoorden geven op vragen.

Deze mensen leggen kaarten

Er zijn veel professionals die tarotkaarten leggen, zoals mediums en paragnosten. Deze personen hebben alle symbolen bestudeerd en kunnen jou de voorspelling geven waar je op gehoopt had. Er gaat veel tijd in zitten om de kennis over de juiste betekenissen. Als beginner kun je daarom niet zomaar met het kaartleggen beginnen, omdat je dan een verkeerde interpretatie doet en je degene tegenover jou niet de juiste adviezen geeft. Als beginner moet je er daarom altijd voor zorgen dat je eerst zoveel mogelijk informatie doorneemt en de symbolen kent, voordat je daadwerkelijk tot een kaartlegging overgaat en de eerste mensen gaat helpen bij het maken van nieuwe keuzes in het leven.

Rider Waite Tarot kaarten - Pamela Colman Smith. (78 kaarten)

Knappe orakelkaarten om vragen te beantwoorden die je al lang hebt in het leven. Het Rider Waite Tarot kaartendeck is het meest populaire en bekende tarotdeck, zowel voor beginnende als ervaren gebruikers. Wist je dat het spel voor het eerst in 1910 in Londen gepubliceerd is. Het spel werd door...
€23,95

De Rider-Waite tarot voor beginners

Er bestaan veel verschillende varianten van de tarotkaarten. De meest populaire variant is de Rider-Waite tarot. Deze is in 1909 ontworpen door de kunstenares Pamela Colman Smith. Voor de afbeeldingen zijn de aanwijzingen van mysticus en academicus Arthur Edward Waite gebruikt en de Rider Company heeft de kaarten uiteindelijk gepubliceerd. De kaarten kennen de welbekende symboliek uit de 19e eeuw, waardoor de afbeeldingen eenvoudig zijn en toch voldoende betekenis hebben. Het is daarom een geschikte variant voor beginners en je kunt er met enige kennis gelijk mee starten om jouw levensvragen te beantwoorden. Van hieruit kun je anderen helpen met hun vragen.

De symboliek van de kaarten

De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten, die verschillende symbolen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een Nar met een witte roos en een hond, welke aangeeft dat de afgrond dreigt, maar de nar toch vertrouwen geeft. Zo kent iedere van deze kaarten een eigen betekenis. In tegenstelling tot veel andere tarotkaarten is de set van de Rider-Waite tarot niet alleen voorzien van de 22 Grote Arcana symbolen, maar hebben de 56 genummerde kaarten van de Kleine Arcana ook illustraties met inspirerende taferelen. Je hebt hiermee altijd een beeldende set in handen en je kunt jouw dagelijkse taferelen ook beter in kaart brengen.

Zo zorg je voor voldoende kennis

Als je zelf tarotkaarten wilt leggen, is het belangrijk dat je eerst alles over de symboliek leest. Je kunt hiervoor het internet raadplegen, maar nog beter is om de boeken te lezen die zich hierop toegepast hebben. Daarbij kun je tijdens jouw eerste kaartleggingen deze informatie er altijd bij pakken, zodat je er zeker van bent dat je de afbeeldingen op de juiste manier interpreteert. Hoe meer je erover leest en hoe beter je de symbolen in jouw hoofd hebt zitten, hoe beter de lezing zal gaan. Door regelmatig te oefenen kun je als beginner aan de slag gaan met de kaartlezingen en voorkomen dat je onbedoeld verkeerd advies geeft.

Begin met jouw kaarten

Wil je zelf beginnen met het leggen van de tarot kaarten? Zorg er dan voor dat je de Rider Waite tarot in handen krijgt en begin met het leggen van de eerste kaarten aan de hand van jouw levensvragen. Zo zorg je ervoor dat je voldoende oefening krijgt en jouw voorspellingen steeds beter kunt doen. Je gaat merken dat de kaartlegging sneller verloopt en je ook steeds beter weet waar je aan toe bent. Zo ben je binnen een erg korte tijd een ervaren kaartlegger.

Heb je de tarotkaarten van Rider Waite al in je bezit, of toch op zoek naar een ander kwalitatief deck tarotkaarten? Dan nodigen we je graag uit om even een kijkje te nemen in ons mooie tarotkaarten assortiment!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *