Wat doet een acupressuur mat met je lichaam
Spijkermatten & Spijkerkussens

De voordelen van spijkermatten: wat doet een acupressuur mat met je lichaam?

Op de markt zijn steeds meer spijkermatten te vinden. Deze matten kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden tijdens het slapen, maar ook overdag in een daarvoor vaste plek. De acupressuur mat kan jouw lichaam dan op een goede manier helpen. Er zijn namelijk veel voordelen te behalen aan deze matten. Het is dan wel van belang dat je weet wat het precies is en welke voordelen hier echt aan te behalen zijn. Onderstaande informatie zorgt ervoor dat jij overal van op de hoogte bent en zelf met deze mat aan de slag kunt gaan voor jouw lichaam.

De werking en oorsprong van acupressuur

Voordat we overgaan naar de voordelen van de spijkermatten, is het belangrijk om te weten wat de werking van acupressuur precies is. Het is namelijk niet hetzelfde als acupunctuur. Wel hebben ze beiden dezelfde oorsprong. Ze komen namelijk uit de traditionele Chinese geneeskunde. Bij acupressuur gaat het echter niet om de naalden die in jouw lichaam geprikt worden, maar juist de druk op jouw lichaam die door naalden of scherpere voorwerpen wordt uitgevoerd. De meridianen die zich in jouw huid bevinden, zorgen ervoor dat de energie zich door het lichaam verdeelt. Daarnaast kan de druk helpen bij het bestrijden van pijnklachten doordat deze vaak ook in deze drukpunten plaatsvinden.

Een betere bloedsomloop voor jouw lichaam

Bij acupressuur kun je jouw bloedsomloop stimuleren, waardoor je jouw energie kunt verhogen. Deze energie heb je nodig om gedurende de dag jouw werkzaamheden uit te kunnen voeren. Als je geen goede bloedsomloop hebt, zul je halverwege de dag al moe zijn. Je hoeft hiervoor geen uren op de spijkermat door te brengen. In plaats daarvan kun je met 15 tot 30 minuten op de spijkermat al grote resultaten verkrijgen. Daarnaast verbeter je hier ook direct jouw immuunsysteem mee. De bloedcirculatie zal hier namelijk ook een grote rol in spelen. Met een paar minuten per dag kun je dus veel gezonder leven en merk je dit binnen een korte tijd al terug.

Acupressuurmat - De voordelen van een spijkermat voor je lichaamMinder stress en pijnklachten

De spijkermatten zorgen daarnaast ook tegen een verlaging van stress. Jouw werkdagen kunnen veel stress met zich meebrengen, welke zich in de drukpunten van jouw lichaam verzamelen. Door even op de spijkermat te liggen, zullen de drukpunten behandeld worden, waarna jouw stress aanzienlijk verlaagt. Daarnaast kunnen diezelfde drukpunten ook voor spierpijn en gewrichtspijn zorgen. Ook dit zal daarom met slechts enkele minuten per dag acupressuur verholpen kunnen worden. Bij anderen zal het voornamelijk voor verlichting zorgen. Deze verlichting kan jou weer laten genieten van iedere dag.

Een beter gevoel met acupressuur

Acupressuur kan echter ook helpen om jou een beter gevoel te krijgen. Hoe beter je in je vel zit, hoe beter je de dag door gaat komen. Daarbij zal het ook bijdragen aan een beter immuunsysteem. Je zorgt er namelijk voor dat je meer op jezelf gaat letten. De acupressuur zal de aanmaak van het gelukshormoon endorfine stimuleren. Ook oxytocine wordt beter aangemaakt in jouw lichaam. Dit gelukshormoon zorgt voor een verbeterde gezondheid, een positief gevoel en een betere nachtrust. Meer slaap zal ook helpen om weer meer aan te kunnen op een dag en je hebt al vanaf het moment van opstaan een goed gevoel.

Enkele manieren van de spijkermat gebruiken

Maar hoe kun je de spijkermat dan gebruiken om van bovenstaande voordelen te genieten? Hierbij moet je eerst bepalen welk deel van jouw lichaam je aan wilt pakken. Zo kun je bijvoorbeeld jouw mat met de gladde kant omhoog leggen, waarna je een klein deel omvouwt. Je kunt dan met jouw onderrug en de bovenkant van jouw billen op het omgevouwen gedeelte liggen. Ook kun je de mat op dezelfde manier neerleggen, maar dan met jouw zij erop liggen. Zo stimuleer je weer een ander deel van jouw lichaam. Ook kun je de mat volledig uitleggen, waardoor alle noppen naar boven liggen. Je kunt dan op jouw buik liggen en op jouw ellebogen steunen. Hiermee krijg je de druk op jouw bekken.

Plan een goed moment in

Je kunt acupressuur op ieder moment van de dag toepassen. Je hebt slechts enkele minuten nodig om de spijkermatten te gebruiken en al een eerste resultaat te verkrijgen. Tijdens het thuiswerken kun je bijvoorbeeld in jouw pauze even op de mat liggen, waarna je weer doorgaat met de werkzaamheden. Ook kun je een vast moment in de ochtend of avond inplannen om de spijkermat te gebruiken. Zo ga jij genieten van de voordelen van de spijkermatten.

Ontdek onze kwalitatieve spijkermatten en spijkerkussens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *