Toont alle 2 resultaten

Show sidebar

Wat is hematiet

De steen bestaat in verschillende kleurvariaties zoals antractiegrijs, glanzend metallic, zilver met metallic glans. Als ruwe steen varieert de kleur van roodbruin tot grijszwart.

Hematiet is trigonaal en vormt dichte massa’s. Het komst voor in Rusland, Brazilië en de Verenigde Staten.

De steen wordt ook wel bloedsteen genoemd omdat de edelsteen snijders tijdens de verwerking bloedrode vingers krijgen.

Door de frequente aanwezigheid van hematiet is er een breed scala aan producten beschikbaar. Je kunt het krijgen als ruwe steen, tuimelsteen, hanger, ketting, bal, piramide, obelisk, donuts en in ontelbare vormen voor kettingen en leren riemen.

De psychische effecten

Het bevordert dynamiek en vitaliteit, activeert wilskracht en energie. Het verbetert het inslapen en doorslapen gedurende de nacht.Het activeert wilskracht, moed en gedrevenheid. De steen stimuleert spontaniteit, daadkrachten moed om het leven onder ogen te zien.Jaloerse, valse vrienden en collega’s worden door je herkend en hun kracht wordt gebroken door je wilskracht.Het bouwt een beschermend veld om je heen op, waardoor je moediger, luchtiger en doelgerichter kunt leven.Dankzij het uitstralende effect laat het ook magnetische blokkades om je heen los. Het kan je bevrijden van vele stralingen.

Fysieke effecten

Het zorgt voor een beter bloedcirculatie, bloedzuivering, cel- en bloedopbouw en de snellere genezing van wonden.

Het is de “bloedsteen”. Het heeft deze naam niet alleen omdat de anders zilverkleurige glimmende steen tijdens het boren rood “bloedt”, maar ook omdat het een ongelooflijk positief en regulerend effect heeft op je bloed. Het stimuleert de bloedvorming, zorgt ervoor dat bloedingen en blauwe plekken sneller verdwijnen, helpt bij menstruatieproblemen, spataderen en slaapstoornissen.

Het versterkt de lever, milt, longen en nieren; bevordert het herstel; bevordert de sluiting en genezing van wonden; helpt tegen oogziekten.

Hematiet werking

In het oude Babylon diende het als geluksbrenger die zijn eigenaar elke proef liet winnen. In het Oosten beschermt het mooie meisjes tegen de effecten van het “boze oog”. Het  waarschuwt de schorpioen in zijn dromen voor de komende gevaren.

In het oude Egypte werd een amulet onder het hoofd van een dode gelegd om de doorgang naar het hiernamaals te vergemakkelijken (gevonden in het magische pantser van Tut-ench-Amun).

Al in het oude Griekenland werd het aanbeden als goddelijk bloed dat de aarde in leven moest houden.

Sinds de oudheid wordt deze steen gezocht als een bloedsteen en aanbeden als een bijzondere genezingssteen.

Het verband met het chakra

Door het te plaatsen op het basiscentrum (wortelchakra) straalt het hematiet naar je toe, wat je met een bijzondere kalmte en warmte waarneemt.

Je lichaam heeft de mogelijkheid om de krachten van vele andere edelstenen intensiever te absorberen. Hematiet is ook geschikt als beschermende barrière tijdens de meditatie.

Hematiet kopen

IJzer en dus ook hematiet hebben een natuurlijke vijand: water. Daarom moet je hematiet alleen met water associëren als je het daarna wilt drinken. Het is aan te raden om de steen te ontladen, zoals een ketting, een bal of een andere vorm in een kristallenbad. Hiervoor wordt een glazen kom gevuld met tuimelaars ter grootte van een vingernagel gebruikt. Deze verwijderen de slechte stralen van de steen die doodloopt in de honderden rotskristallen tuimelstenen. Tegelijkertijd krijgt de steen nieuwe energie door de rotskristallen.