Enig resultaat

Show sidebar

Oorsprong en kenmerken van Smaragd

De kleur varieert van lichtgroen tot groen

Smaragden horen tot de meest waardevolle en gewilde edelstenen.Ze bevinden zich dus in de bovenste prijsklasse.

Ze zijn verkrijgbaar als kristallen, getrommelde stenen, palmstenen, hangers en kettingen. Vooral smaragdgroene bal-, olijf- of linzenkettingen brengen pure energie over.

Als je een smaragdgroene set wilt hebben, is een gouden setting zeer aan te bevelen, omdat goud de genezende krachten van de steen  extra activeert.

De steen heeft zijn naam waarschijnlijk ontleend aan het Griekse woord Smaragdos, wat “de groene godin van alle stenen” betekent. De Grieken en Romeinen waardeerden smaragden net zo goed als diamanten en beschouwden ze als kleurgevende stenen.

Het werd beschouwd als een steen van liefde en standvastigheid, die meer loyaliteit in partnerschap en vriendschap bracht. Smaragden waren ook de stenen van de Egyptenaren en vooral
Cleopatra versierde en verjongt haar uiterlijk met de mooiste smaragden, omdat ze geloofde dat de oneindige schoonheid van Venus in hen woonde.

Maar ook de Inca’s en de Azteken vereerden de smaragden als heilige stenen. Smaragden spelen een belangrijke rol in bijna alle culturen en koningshuizen. Ze werden niet alleen vereerd als edelstenen, maar ook gewaardeerd als krachtige helende stenen.

Het was de gelukssteen van kunstenaars, muzikanten, artsen… Het werd gebruikt als talisman reis en wordt verondersteld stormen af te weren

Het is een garantie voor vriendschap en harmonie, loyaliteit en openheid. Het zou moeten beschermen tegen het boze oog en vrouwen een gemakkelijk moederschap moeten garanderen.

Psychische effecten

  • De smaragd zorgt voor innerlijk evenwicht.
  • Het heeft een sterk verjongend effect op het uiterlijk van de huid en helpt de drager ervan voldoening en meer levensvreugde te bereiken.
  • Vooral smaragden versterken de onderlinge relatie tussen kinderen en hun ouders. Ondanks het verschil tussen de generaties brengen ze meer wederzijds begrip voor wensen, behoeften en verschillende opvattingen over het leven.
  • Om de nek gedragen, hebben smaragden sterke verzoenende krachten in vriendschap, partnerschap en familie.
  • Smaragden onderscheiden sociale competentie en streven naar harmonie en liefde voor waarheid en esthetiek.
  • Het staat voor visie en artistieke inspiratie. Het belichaamt het streven naar het goede, het mooie en het ware – niet alleen voor jezelf, maar voor het welzijn van iedereen.
  • Het zorgt voor gedrevenheid en helpt tegen besluiteloosheid.
  • De steen zorgt voor een bindende hartelijkheid en vreugde.

Fysieke effecten

Smaragd activeert de zelfhelende krachten, verjongt en regenereert.

Bij multiple sclerose, de ziekte van Parkinson, epilepsie, hartziekten, nieraandoeningen, diabetes, maag-darmziekten, infecties, reuma, jicht, hoofdpijn, kinderziekten en oogziekten kun je met vertrouwen een smaragd dragen – al was het maar voor de eigen gemoedsrust en innerlijke steun.

Het is aangewezen om bij deze ziektes altijd eerst een arts te raadplegen.

Smaragd werking

In geval van pijn in het gebied van de wervelkolom, plaats direct op de pijnlijke plek. Plaats bijvoorbeeld op geselecteerde plaatsen of draag de steen voor langere tijd als sieraad in de gewenste vorm.

Edelsteenwater gemaakt van deze steen geeft de aspecten goed aan je door.

Van de steen wordt gezegd dat het goede resultaten oplevert bij gebrekkig zicht, als je het in de hand neemt.

Verband met het chakra

Smaragden zijn geschikt om te mediteren door ze op het hartchakra te plaatsen. Maar ze dringen ook goed door alle andere chakra’s heen.

Tijdens de meditatie laat de steen opstoppingen en blokkades in je zenuwen los. Het geeft je meer vrede, rust en harmonie.

Tegelijkertijd maakt de smaragd je gevoeliger voor de behoeften en wensen van je medemens.

Het is in staat om angsten en blokkades op te lossen. Vooral wanneer er conflicten ontstaan in het huwelijk of met kinderen, moet je je zeker laten leiden door een smaragd. Smaragden hebben een bijzonder intuïtief, inspirerend en probleemoplossend effect.

Smaragd kopen

Het moet een keer per maand onder lauw stromend water worden gereinigd en geloosd. Smaragden mogen echter maar kort in de ochtend- of avondzon worden opgeladen. Ze horen tot de sterkste stenen en ervaren daarom al een sterke lading als je ze samen met robijn en heldere rotskristallen in een kom zonder water laat rusten.