Enig resultaat

Show sidebar

Wat is robijn

De kleur is bloedrood, zelden doorschijnend.

Robijnen zijn verkrijgbaar als ruwe kristallen, getrommelde stenen, palmstenen, hangers, ballen, kettingen … Robijn is trigonaal en vormt kristallen met zeshoekige prisma’s, waarvan de zijden vaak wat gewelfd lijken. Ze worden meestal uit de rotsen gestraald en zijn meestal maar enkele centimeters groot. Als ruw kristal is robijn vaak mat, in edelsteenkwaliteit toont de glasachtige glans.

De naam komt van het Latijnse Rubeus, wat “rood” betekent. Sinds de oudheid horen robijnen tot de mooiste en zeldzaamste van alle edelstenen. De Grieken eerden hen zelfs als de moeders van alle edelstenen. Robijnen, dachten ze, waren het directe bloed van de aarde. Zij belichamen de kracht van de liefde en het leven sinds mensenheugenis. Robijnen harmoniseren de verschillende niveaus in de liefde en brengen ze in harmonie met begrip en ware trouw. Robijnen zijn niet alleen kostbare en gekoesterde edelstenen sinds de herinnering aan de mensheid, maar ook geluksstenen, helende stenen en bronnen van pure energie.

Psychische effecten

 • Robijnen zijn altijd beschouwd als de geluksstenen van de pure liefde.
 • Ze verhogen je mentale en fysiek krachtenpotentieel en helpen zelfs gevoelige mensen om hun levensverwachting beter te vervullen en om meer te bereiken.
 • De robijn is een bewijs van sterke liefde en loyaliteit. Het sensibiliseert niet alleen zijn drager voor zijn partner en medemens, maar heeft ook een magische omkeerfunctie.
 • Met robijnen is het mogelijk om te bereiken dat medemensen en levenspartners net zo eerlijk tegen je zijn als je tegen hen.
 • Robijnen zijn intuïtief inspirerende beschermstenen en beschermen tegen de slechte wensen van jaloerse mensen, intriges in het dagelijks leven en economische nadelen.
 • De steen is een “typisch mannelijke” steen die staat voor zelfvertrouwen en de zekerheid geeft dat hij altijd eindeloze kracht heeft.
 • Het helpt om over mislukkingen heen te komen, om moedig, creatief en geconcentreerd te zijn om te bereiken wat je echt wil.
 • Hij maakt gereserveerde en voorzichtige mannen spontaner.
 • Het is de steen van de zon in het oude India en geeft een jeugdige vitaliteit.
 • Het bevordert levensvreugde, passie, dapperheid, deugdzaamheid en moed.
 • Het brengt vitaliteit, kracht en dynamiek en stimuleert actieve seksualiteit.
 • Robijn verhoogt de prestaties en brengt het initiatief om de eigen verlangens tot leven te brengen.

Fysieke effecten

De steen helpt bij virusziekten, epidemieën, koorts, jicht, hart- en vaatziekten.

Het verhoogt te lage bloeddruk en versterkt in staten van zwakte.

De steen versterkt het gezichtsvermogen.

Het helpt bij menstruatieproblemen en tijdens de menopauze.

De edelsteen bevordert de stofwisseling, versterkt de zenuwen en thymusklieren.

Robijn werking

De kracht van de steen dringt het meest intensief door je bloedsomloop heen via het wortelchakra of het hartchakra.

Voor meditatie heeft het sterke lichtgevende en verheffende kwaliteiten in een hoger bewustzijn.

Door de steen kunnen vriendschappen en samenwerkingsverbanden worden gesmeed.

De steen geeft duidelijk antwoord op je vragen tijdens de meditatie en door deze steen kunnen we dan duidelijk beslissen of je deze verandering wil of niet.

De edelsteen reinigt ook je ziel tijdens de meditatie en verwijdert blokkades die zich in de loop van de jaren in je hebben opgehoopt.

Robijn kopen

Robijnen moeten een of twee keer per maand worden gereinigd en ontladen onder lauw stromend water. Na het ontladen moeten robijnen altijd ongeveer twee uur in de zon worden opgeladen, of op een bergkristalgroep.