Enig resultaat

Show sidebar

Wat is zebradoriet

Zebradoriet is een  is een grafische kwarts. Mijnwerkers in Madagaskar kwamen deze variant van Feldspar tegen die ze in het Frans en Malagassisch “Feldspath” noemen. Veldspaat is afgeleid van het Duitse woord “field” en het woord “spath” wat betekent dat een gesteente dat geen  erts bevat. De alternatieve benaming “veldspaat” wordt meer en meer gebruikt.

Het belangrijkste bestanddeel van zebradoriet zijn kaliumveldspaat, albiet en anoriet.

Er zijn verschillende kleuren en kleurcombinaties: Rood tot roze, wit, grijs, bruin, kleurloos, groenachtig, geel tot grijsgeel, gebroken wit, oranje tinten …. De roze en bruine Australische Zebra Stone is een soort Jaspis die 600 miljoen jaar geleden werd gevormd in het Opper-Proterozoïcum of Pre-Cambrische tijdperk. Geologen hebben de oorsprong van deze steen niet kunnen verklaren en ook niet hoe hij is ontstaan. De rode strepen die de kleuren en de geest van outback Australië belichamen, zijn gekleurd door ijzeroxide

Het kristalmodel is tricyclisch of monoklien.

Het is een mineraal  van prachtige vibrerende schoonheid. De kracht komt voort uit de zachte en natuurlijk intelligente aard. Het is een zijn krachtige metgezellen in emotioneel sterke periodes omdat ze je in staat stellen om je voorbij de beweging te plaatsen, waar alles stabiel en helder is. Het is geschikt voor elke verlegen en gevoelige persoon omdat het in staat zullen is om de gevoeligheid in kracht en vertrouwen terug te geven zonder de innerlijke energie van fragiele individuen te veranderen.

Integendeel, ze zullen deze mensen in staat stellen om hun intuïtieve gevoeligheid te behouden in de meest intense emotionele stormen, waarbij de tegenhanger is om nederig, gecentreerd, verbonden, eenvoudigweg jezelf te blijven.

Zebradoriet werking

De steen brengt balans in je leven en verbindt je met de aardingsenergie van Moeder Aarde en de oneindige liefdevolle energie van het Universum.

Het is nuttig in het overwinnen van depressie of angst. Het helpt ons om door illusies heen te kijken en je problemen aan te pakken, het geeft je de vastberadenheid om apathie te overwinnen en het motiveert je om jee ideeën in daden om te zetten. Energiek beschermt “Zebra Stone” je aura, helpt je om beide kanten van een situatie te zien, geeft je moed en uithoudingsvermogen om je ware zelf te zijn.

De veldspaatfamilie symboliseert de terugkeer naar het noodzakelijke, een innerlijke beweging van een vrouwelijke en omhullende natuur.

Het is de stem  die je begeleidt, opvoedt en soms zelfs beveelt. In de meest intense emotionele stormen zorgt de steen ervoor om nederig jezelf te blijven.

Energetische eigenschappen

  • Fysieke zones: geslachtsorganen, schildklier.
  • Etherisch vlak: verinnerlijkt, regenereert, fluïdiseert, sensibiliseert, vervrouwelijkt.
  • Emotioneel vlak: laat toe om je opnieuw te verbinden met jezelf door het filteren van de storende externe emotie die je beweegt in de richting van het essentiële.
  • Authenticiteit en zuiverheid: Laat toe om wapens te laten vallen in eender welk emotioneel conflict zonder zich hulpeloos te voelen.
  • Mentale vlak: bevordert een meer intuïtieve, vrouwelijke, zachte en serene visie op de gebeurtenissen, laat toe om de persoonlijkheid te smeden op een meer solide en authentieke basis.

Laden, ontladen, schoonmaken

Zebradoriet moet regelmatig onder stromend water worden ontladen worden en met een bergkristal worden opgeladen.