Toont alle 8 resultaten

Show sidebar

Naam en herkomst van de Bergkristal

Bergkristal hoort tot de grote familie van de kwartskristallen. Het is een kristallijn kwarts in zijn zuiverste vorm en wordt hydrothermisch gevormd tijdens het afkoelen en kristalliseren van siliciumdioxide vrij van vreemde stoffen. Heldere rotskristallen hebben geen andere mineralen en hebben daarom volledig zuivere kristalstructuren. Een bijzonder kenmerk zijn de verschillende groeivormen en groeifasen, die duizenden jaren kunnen duren. Ook de verschillende kristalvormen zijn bepalend voor de verscheidenheid aan bergkristallen. Het hoort tot de minerale klasse van de oxiden. Als bergkristalformaties worden onderscheiden skeletkwarts, scepterkwarts, kubuskwal, Babylonische kwarts en draadkwarts.

Zuiver bergkristal is wit en transparant. Het wordt gevonden in gebergtes over heel de wereld.

De betekenis

Het  is een van de meest centrale stenen van het licht. Het gaat dan ook op een navenant gunstige manier om met hoge, lichtvolle energieën, terwijl diepe, donkere energieën de neiging hebben om te worden afgestoten. In de oudheid werd gedacht dat het versteend ijs was dat niet meer kon smelten. Dit is ook de reden voor de naam. De Grieken noemden het “krystallos” wat vertaald “ijs” betekent. De Romeinen geloofden dat het de zetel van de goden was, die hen moed, wijsheid en trouw in de liefde kon geven. De Indianen plaatsten deze heilige steen in de wieg van de pasgeborenen, en de boeddhisten gebruikten het om hen te helpen om hoger in de spirituele praktijk te komen.

De vorming van de kristallen

Tijdens de vorming van de kristallen wordt een onderscheid gemaakt tussen drie groeirichtingen: rechtsdraaiend, linksdraaiend en neutraal. Dit heeft gevolgen voor de respectievelijke genezende werking. Bij steenheling speelt de innerlijke structuur een rol, voor zover deze de energiestroom in verschillende richtingen kan omleiden en een zekere invloed kan hebben op de genezende werking.

De effecten van de  kristallen

Het is een “Master Healer” steen, een katalysator op weg naar ons zelf en zorgt voor duidelijkheid en orde.

  • Het ondersteunt dus het kalmeren van de mentale toestand en een meer harmonieuze afstemming op het hogere zelf.
  • Deze grote steen laat blokkades los en harmoniseert het energiesysteem, d.w.z. het versterkt onderdrukte of te zwakke aspecten van het bewustzijn en verlicht al te sterke delen van ons zelf.
  • Het helpt voor een groot deel om het zelfbeeld te vergroten en zich beter te voelen.
  • De steen ondersteunt ook dat de eigen behoeften niet langer vooral door externe invloeden worden bepaald. De innerlijke behoeften kunnen veel beter worden geleefd dankzij de hulp van het kristal.
  • Bergkristal geeft ook kracht tegen geestelijk lijden veroorzaakt door innerlijke dwang.
  • Bovendien is het de beste steen als het gaat om het kalmeren van een explosief ontwaakte Kundalini die pijn en problemen veroorzaakt. Dit gebeurt meestal wanneer bepaalde chakra’s nog niet volledig zijn geopend en de Kundalini op deze plaatsen achterblijft.

Invloed op je lichaamchakra’s

Een bijzonder kenmerk van het kristal dat het inwerkt op al onze lichaamschakra’s, van de top van het hoofd tot aan de voeten, als het ware harmoniserend. Het staat voor ons kruinchakra en is er sterk mee in resonantie. Het kristal heeft dus een effect op onze hele incarnatie.

Het helpt bij het creëren van openheid en een duidelijkere perceptie naar andere mensen toe. Daarnaast wordt het gezien als een promotor van het rechtvaardigheidsgevoel en geeft het de drager een beter gevoel voor het juiste moment.

Bergkristal kopen

Bergkristal is energetisch sterk en minder gevoelig dan andere helende stenen. Toch moet het minstens om de twee weken energetisch worden gezuiverd (ontladen en opgeladen).