Toont alle 2 resultaten

Show sidebar

Wat is kwarts

Gewone en toch buitengewone, kleurrijke en heldere kwartskristallen zijn de meest voorkomende en overvloedige ter wereld. Ze vormen de grootste en meest diverse familie in het mineralenrijk.

Het komt voor als prismatische zeshoekige kristallen in compacte massa’s en trossen, maar ook in dichte vezelachtige of korrelige formaties zonder zichtbare kristallen. Het is ook een belangrijk mineraalelement in gewone gesteenten zoals graniet, kwartsiet en gneis en in sedimentaire conglomeraten zoals zandsteen. In al zijn verscheidenheid, wanneer de meeste mensen spreken over “kristallen”, verwijzen ze meestal naar bergkristal (clear quartz), de zeszijdige prisma’s van puur licht en energie die bekend staan als het “Perfecte Juweel”. In de metafysische wereld zijn heldere kwartskristallen het opperste geschenk van “Moeder Aarde”.

De genezers van vandaag zijn het erover eens dat de gelovige kristallen levende wezens zijn, ongelooflijk oud en wijs en bereid om te communiceren wanneer een individu open en klaar is om te ontvangen. Het  mediteren met een helder kwartskristal opent de geest en het hart voor een hogere leiding waardoor het rijk van de Geest kan worden overgedragen en vertaald naar de wereld van de fysieke vorm.

Soorten kwarts

Kwarts omvat een hele familie van stenen, gevonden op bijna elk continent, in bijna elke denkbare kleur. Naast de eigenschappen van helder kwarts die op deze pagina worden besproken, hebben alle soorten hun eigen specifieke eigenschappen.

Kwarts werking

Het wordt gewaardeerd om zijn piëzo-elektrische en pyro-elektrische eigenschappen, waardoor het mechanische druk of warmte kan omzetten in elektromagnetische energie en vice versa. Het vermogen om energie te concentreren, te versterken, op te slaan en te transformeren wordt in de hele technologiewereld gebruikt in ultrasone apparaten, horloges, microfoons, radiozenders en -ontvangers, geheugenchips in computers en andere elektronische schakelingen

Fysieke genezingsenergie van de steen

  • Het wordt verondersteld het immuunsysteem en de bloedsomloop te stimuleren, waardoor de energiestroom wordt verbeterd en het lichaam in balans wordt gebracht.
  • Het wordt verondersteld te helpen bij de stofwisseling, uitputting en gewichtsverlies.
  • Heldere kwarts kalmeert pijnlijke of gewonde plekken, vooral brandwonden, door de pijn weg te trekken en blaarvorming te vermijden.

Emotionele Genezingsenergie

  • Heldere Kwarts werkt als een diepe zielenreiniger, die de interne structuur van het lichaam en de omliggende subtiele lichamen zuivert en verbetert om de fysieke dimensie met de geest te verbinden.
  • Het richt zich op innerlijke negativiteit en stimuleert positieve gedachten en gevoelens in plaats daarvan.
  • Met een betere perceptie van de wereld, verhoogt het bewustzijn en de helderheid in het denken en zorgt het voor meer energie, doorzettingsvermogen en geduld, waardoor je leert te leven, te lachen en lief te hebben met de hele mensheid.

Verband met het chakra

Omdat de steen het prismatische vermogen heeft om zijn energie op alle kleurfrequenties te laten trillen, harmoniseert het niet alleen alle chakra’s, maar kan het ons ook leren hoe we onze zeven chakracentra tegelijkertijd kunnen laten trillen met behoud van een perfecte afstemming op het licht.

Kwarts kopen

Heldere Kwarts is vooral nuttig voor het stimuleren van de kroonchakra. De kroonchakra bevindt zich aan de bovenkant van het hoofd en is onze poort naar het verruimde universum buiten ons lichaam. Het controleert hoe je denkt en hoe je reageert op de wereld om ons heen. Als de kroon in balans is, zijn onze energieën in balans. We kennen onze plaats in het universum en zien de dingen zoals ze zijn. We zijn onverstoorbaar door tegenslagen, wetende dat ze een noodzakelijk onderdeel van het leven zijn