De naam en de herkomst van Graniet

Het gesteente wordt wereldwijd gedolven. Tegelijkertijd heeft het een speciaal effect als een genezende steen. De naam van de steen is afgeleid van het Latijnse woord “granum”. Dit betekent graan. De naam verwijst naar de grove korreligheid van de steen.

Het bestaat uit kwarts, biotiet, veldspaat en mica. De steen wordt gevormd wanneer het magma diep onder de aardkorst afkoelt.

Granietvariaties – kleur, structuur verwerking

Het is verkrijgbaar in verschillende kleurvarianten en vormen. De basiskleur van de steen is meestal grijs en wordt gekleurd door lichte tinten rood, groen, blauw of licht wit. Het massieve gesteente kan ook worden verwerkt tot sculpturen of de buitenbekleding van een huis.

Om de energetische werking van het genezende steengraniet te kunnen gebruiken, moet het mineraal voortdurend dicht bij het eigen lichaam worden gedragen. Sommige mensen dragen een ketting met een klein granieten steentje. Nog populairder zijn armbanden met kleine stenen kralen of een hanger.

Graniet werking

Het zorgt voor een speciaal uithoudingsvermogen en zorgt ervoor dat de persoon niet buiten adem raakt. Sporters gebruiken de steen ook graag om deze reden. Vooral degenen die gespecialiseerd zijn in speciale krachttraining of langeafstandslopen zullen het een goede ondersteuning vinden.

De genezingssteen versterkt de spieren en stimuleert ook de innerlijke motivatie. Het helpt mensen om aanhoudend op kort op de bal te blijven spelen en niet op te geven. Het kan de fysieke krachtreserves van een persoon aanzienlijk verbeteren. Om van deze eigenschappen te kunnen profiteren, moeten gebruikers zich echter ook richten op een gezonde levensstijl en een goede hoeveelheid lichaamsbeweging. In combinatie met deze eigenschappen zal het ervoor zorgen dat gebruikers zich fit voelen voor grote doelen en deze kunnen bereiken met een goed persoonlijk uithoudingsvermogen.

Het ontladen en opladen en het reinigen van de steen kan worden geïntegreerd in kleine rituelen. Deze structureren de dag en zorgen ervoor dat de hersenen zich goed kunnen concentreren, verhogen de kwaliteit van het leven en het persoonlijk lichaamsbewustzijn.

Effect op de geest en het emotionele niveau

Met het genezende steengraniet krijgt de ziel van de mens een langetermijnperspectief. Vooral in situaties waar mensen langetermijndoelstellingen hebben, kan graniet hen daaraan herinneren. De helende steen versterkt ook de perceptie van de persoonlijke ervaring. Om mensen te helpen hun ogen op het verre doel te richten, laat het hen zien wat ze al hebben bereikt. Met de versterkte ervaring uit het verleden kan het heden vaak beter worden beoordeeld. Met deze eigenschappen kan de steen een goede ondersteuning bieden voor mensen met speciale professionele doelen en voor privé en persoonlijke planning. Ook oudere mensen gebruiken soms graniet als begeleider.

Graniet kan er voor zorgen dat mensen zich heroriënteren en belangrijke projecten ontwikkelen die hun leven de moeite waard maken en hen elke dag weer grote vreugde geven. Hoewel het een steen is die bijna overal ter wereld te vinden is, kan het bij continu gebruik een groot effect hebben op het lichaam.

Hoe gebruiken, laden en ontladen

Graniet moet een keer per week in een stromend water worden gereinigd. De genezingssteen wordt dan ontladen met hematiet. Als het graniet gedurende een nacht is ontladen, kan het worden opgeladen. Hiervoor wordt de steen op een “Mountain Crystal” geplaatst. Regelmatig ontladen en correct opladen is belangrijk om een gelijkmatig en maximaal effect van de energetische krachten van de steen op het menselijk lichaam en de ziel te bereiken.