Toont alle 3 resultaten

Show sidebar

Wat is amazoniet

Met zijn koele groene en turquoise kleuren, gestreept met lichtcrème en grijze wervelingen, zal het geen verrassing zijn dat deze edelsteen zijn moderne naam kreeg van de beroemde Amazonerivier – waarvan de kleur de weelderige en vruchtbare jungle die hem omringt weerspiegelt.

Amazoniet kopen

Ver voordat de prachtige Amazonerivier in kaart werd gebracht, verzamelden de oude Egyptenaren amazoniet uit hun mijnen in de bergen van Gebel Hafafit aan de Rode Zeekust voor gebruik als decoratie in de paleizen en graven van de Farao’s. Natuurlijk noemden de Oude Egyptenaren het niet Amazoniet of de wetenschappelijke naam, Microline Feldspar, maar gebruikten ze de namen Neshmet of Heseg voor de lichtgroene edelsteen die zulke prachtige sieraden, amuletten, zeehonden en inlegwerk maakte.

De emotionele en spirituele voordelen

Het is een bemoedigende edelsteen die je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen zal vergroten en eventuele negatieve gedachten zal wegnemen.

Daarnaast is amazoniet een evenwichtsedelsteen, voor je mannelijke en vrouwelijke kanten of yin en yang, en zal het je toelaten om meningen of gevoelens van beide kanten te appreciëren. Allemaal grote emoties voor een betere communicatie met geliefden.

Het kan je helpen je geest te zuiveren en je focus te richten op het bereiken van je doelen en dromen. Het is een hulpmiddel voor je creatieve en fantasierijke kant en is perfect voor iedereen met artistieke ambities.

Amazoniet werking

Omdat het verbonden is met de keel- en het hartchakra, heeft het een directe relatie met dit gebied van het lichaam op een fysiek niveau, inclusief long- en hartproblemen.

Het verhoogt je stofwisseling en kan je helpen bij het verkrijgen van een goede nachtrust. Het heeft een direct effect op alles wat te maken heeft met calcium in het lichaam en zal dus helpen bij het voorkomen van osteoporose, tandbederf en elke vorm van calciumtekort.

Het is uitmuntend als een kalmerende en verzachtende edelsteen. Het kan de angst verlichten en het algemene welzijn verbeteren.

Amazoniet en de Chakra’s

Het heeft de meeste invloed op de hart- en keelchakra’s omdat de edelstenen meestal blauw of groen zijn. De invloeden zijn onder andere communicatie, welsprekendheid, oprechtheid en waarheid, terwijl ze ook gevoelens van liefde, relaties en zelfacceptatie opwekken.

Als je de edelsteen over je hart of in de holte van je nek legt en vervolgens op een ontspannende plek gaat liggen, kan deze de hart- of keelchakra’s snel deblokkeren of opnieuw uitlijnen.

Er zijn een paar verklikkerlichten die aangeven dat je Hartchakra geblokkeerd is. Gevoelens van jaloezie, bezitterigheid, wrok, overmatig oordelen, zich ongeliefd voelen en angst voor betrokkenheid onthullen een onevenwichtig Hartchakra.

Het is geen traditionele geboortesteen, hoewel het een natuurlijke geboortesteen kan zijn van degenen die in het voorjaar – maart/april op het noordelijk halfrond of oktober/november in de zuidelijke helft van de wereld zijn geboren.

Amazoniet en de dierenriem

Het is niet echt verbonden met een bepaald Dierenriemteken, maar het lijkt wel enige verwantschap te hebben met degenen die onder de Ram en Leeuw tekens geboren zijn.

Hoe op te laden en te reinigen

Het is eenvoudig te reinigen en dit moet elke week worden gedaan om het op zijn maximum te houden door de steen onder lauw water te houden en ongeveer een uur in de zon te laten drogen.

Het houden van wat munt in de buurt of op de edelsteen zal ook helpen bij het opladen ervan. Als je de steen bevuilt door de rook die ontstaat van wierook of gedroogde salie over het oppervlak van de edelsteen te verspreiden, zal het zo nu en dan een ‘extra’ schoonmaak- en oplaadbeurt nodig hebben.