Enig resultaat

Show sidebar

Wat is fulguriet

Uit studies weten we dat de bliksemfrequentie op aarde ongeveer 40-50 keer per seconde is of bijna 1,4 miljard flitsen per jaar en dat de gemiddelde duur 30 microseconden is. Fulguriet (van het Latijnse fulgur, wat “bliksemschicht” betekent) is de naam die gegeven wordt aan gesmolten kwarts, siliciumdioxide dat is opgewarmd door de werking van de bliksem die een woestijn raakt en het zand plaatselijk laat smelten.

Het bekendste fulguriet is te vinden in kwartszanden.  De buitenste oppervlakken van fulguriet is vaak ruw met aanhangende, niet gesmolten zandkorrels. De binnenoppervlakken en openingen van de buizen zijn meestal glad en glasachtig.

Rotsfilgurieten worden gevormd wanneer de bliksem het oppervlak van een rots raakt, waardoor het oppervlak, en soms ook de binnenkant van het gesteente versmelt.

Twee componenten

Er zijn twee componenten die samenkomen in de samenstelling van een zandfulguriet: er is siliconendioxide, het hoofdbestanddeel van zand, en de intense hitte die wordt opgewekt door elektriciteit in de vorm van het gloeiende plasma van de blikseminslag. Het laatste transformeert de structuur van het eerste. Wanneer het zand opnieuw stolt, wordt het voor altijd veranderd.

Verborgen krachten

Energie en kracht zijn krachten zonder enige materiële substantie. Wanneer we deze krachten antropomorf maken, kunnen we ons onoverwinnelijk voelen, niet beïnvloed of veranderd door iets, in tegenstelling tot plant, dier of zelfs onszelf, die beïnvloed worden door allerlei externe krachten. Of we zouden ons overweldigd kunnen voelen, vastgehouden, verpletterd en overmeesterd door krachten waartegen we geen verdediging hebben. Fulguriet kan deze krachten kanaliseren

Steen van kracht en evenwicht

Deze steen symboliseert de goddelijke energie die naar de aarde komt en dus de verbinding met het heelal, terwijl hij ons verankert  met  Moeder Aarde.

De steen herstelt je lichaam, je chakra’s en reguleert het elektromagnetische veld van het lichaam. Geplaatst op de linkerhand trilt het mee in resonantie met de slagaders en de bloedsomloop in het algemeen.

Geplaatst in de rechterhand, met een Zwarte Toermalijn in de linkerhand, stelt het je in staat om je te ontladen van te veel statische elektriciteit.

Fulguriet werking

Geplaatst op de Coronale Chakra, activeert het in je een grote stijging van de goddelijke energie. Het is een steen die de verbinding tussen Hemel en Aarde volledig bevordert. Het is een steen van bescherming, het staat ook voor kracht, liefde en evenwicht.

Niet verwarren met tektiet

Tektieten behoren tot de zogenaamde rotsglazen. Het belangrijkste verschil tussen tektieten en fulgurieten is de oorsprong. Terwijl fulgurieten het resultaat zijn van een blikseminslag, worden tektieten gevormd door meteorieten. Door de impact van een meteoriet op de aarde en de hoge temperaturen die daarmee gepaard gaan, smelten ook al bestaande gesteenten en mineralen en stollen ze na afkoeling tot een niet-kristallijn glas met een bruine, grijze of groene kleur.

Medisch verantwoord

Medisch geschoolde mensen verwijzen ook naar deze steen als een  genezende edelsteen. Volgens hen zouden deze mineralen edelstenen de mediale perceptie verbeteren en voor meer energie zorgen. Het mineraal versterkt het immuunsysteem en de thymusklier. Fulguriet minerale edelstenen zijn goed voor de oren, neus, keel, slokdarm en het spijsverteringskanaal.