Show sidebar

Toermalijn werking

De edelsteen is energiek waardevol en uitgesproken mooi. De toermalijnsteen is een minerale groep, die bestaat uit vele gemengde kristallen. Het mag in geen enkele edelstenenverzameling ontbreken.

Kenners kennen de genezende, kalmerende kracht ervan Deze beroemde edelsteen siert ons dagelijks leven met onnavolgbare kleuren en geeft ons een vrolijke en stralende aandacht. Rood, groen, blauw of zwart. De toermalijnsteen is al gevonden in: Madagaskar, Mozambique, Zuid-Afrika, Angola, Brazilië.

Zwarte toermalijn

Allereerst moet worden vermeld dat zwarte toermalijn een grote beschermende kracht in zich draagt. Het houdt alle soorten negatieve energieën permanent uit de buurt van de eigenaar.

Het positieve effect op geest en ziel is fenomenaal. De zwarte edelsteen lijkt gevaar te ruiken en ter plaatse negatieve gemoedstoestanden op te sporen. Wie de zwarte edelsteen bij zich draagt, hoeft niet bang te zijn voor kwade gedachten of duistere invloeden.  In het twinkelen van een oog verdrijft het stress en zorgen.

Deze edelsteen zet ook wantrouwen om in vertrouwen en zorgt voor een gezond zelfvertrouwen. Dankzij deze zwarte edelsteen komen wensen sneller uit, biedt het ook blijvende ontspanning en kan het beschouwd worden als een vredestichter, een oase van vrede en geluk.

Groene toermalijn

De groene toermalijnsteen heeft een positief effect op je zenuwstelsel. Zo reageert de Verdelith ook op diverse lichaamspijn. In dit verband konden zowel genezingssuccessen als enorme pijnverlichting worden waargenomen bij volgende ziekten: multiple sclerose, epilepsie, migraine, evenwichtsproblemen.

Bovendien reguleert de groene toermalijnsteen het hele cardiovasculaire systeem, voorkomt hij hartaanvallen en beroertes en verbetert hij de doorstroming van je bloed. De bloedreinigende en ontstekingsremmende eigenschappen leveren een niet te onderschatten waardevolle bijdrage aan je gezondheid. Over het geheel genomen regenereert, versterkt en reinigt groene toermalijnsteen je verzwakte lichaam en zet je zo snel mogelijk na je herstel weer op de been.

Verdelith wordt ook gebruikt in de strijd tegen kanker en lijkt echt nuttig te zijn als een begeleidende therapie.

De rode toermalijn

Goed verzorgde, prachtig gepolijste rode toermalijnen, ook wel rubellieten genoemd, verschijnen in twee versies – namelijk in roze en in rood.De stenen en juwelen hebben een goede verzorging nodig, zodat ze met volle genezingskracht tot je beschikking kunnen staan. Toermalijnhangers, toermalijnballen en toermalijnkettingen zorgen ook voor veel opwinding – dit geschenk van de natuur is namelijk niet alleen mooi, maar ook goed voor je gezondheid. Vooral bij de toermalijn-halskettingen is het effect van toermalijn bijzonder effectief. Omdat individuele toermalijnstenen of toermalijnparels tegen elkaar wrijven, ontstaat er een echte verdubbeling van de legendarische genezingskracht.

De blauwe toermalijn

Indigoliet is de naam voor de blauwe edelsteen. Het donkerblauw herinnert je aan de diepten van de oceaan. Alleen al het kijken is betoverend, want het belichaamt het mysterieuze, het rijk van de magie, de wereld van het verlangen en de vallei van de dromen.

De blauwe toermalijnsteen is bijzonder aantrekkelijk vanwege de soms duidelijk zichtbare groenachtige tint. Volgens de traditie kan het geloof in deze genezende steen bergen verzetten en letterlijk een positieve heroverweging uitlokken.

Op psychologisch vlak is de blauwe toermalijnsteen een beetje “Siegmund Freud”. Deze was ook in staat om diep in de menselijke ziel te duiken om de schat van het leven te herstellen. De blauwe toermalijnsteen ondersteunt onze beslissingen, geeft ons ruimte en tijd om diep adem te halen.

Toermalijn kopen

Je moet de stenen  regelmatig reinigen en ontladen onder stromend, lauw water. Kettingen moeten een keer per maand worden gereinigd en ontladen in een droge kom met gemengde hematiet en bergkristallen. Door het opladen in de zon of in een amethystendruse wordt niet alleen het vermogen van de stenen hersteld, maar kunnen ze ook hun pyro-elektrische eigenschappen weer opbouwen. Dit betekent dat ze weer magnetisch worden en daardoor van onschatbare waarde zijn in hun genezende werking.