Show sidebar

Wat is kattenoog

De “Chatoyant” is in verschillende tinten te zien. In wit, grijs en flesgroen, verder in bruin en geel. Het komt het meeste voor op  Sri Lanka, maar ook in Beieren en Birma.

De schittering en levendigheid van het leven zijn gevangen in deze steen die ook helpt om het totale lichaam in lijn te brengen met de chakra’s van de levende ziel.

Resonerende energie van het kattenoog activeert het heiligbeen- en zonneplexuschakra in aanvulling op het “Derde Oog”-chakra.

De kracht van dit juweel houdt de aardingsbereidheid vast, omdat de energieën ervan de verspreide energieën van de romp op de grond richten en deze ook in de juiste richting gebruiken.

De vitaliteit van kattenoog biedt ook kracht en versterkt de persoonlijke wil om te werken aan de begaafde talenten. Het brengt doel in het leven om te groeien en te bloeien voor een beter leven; het vergroot ook de telepathische krachten samen met de meditatieve vaardigheid om een duidelijke visie te bieden.

De zeldzame vaardigheid van deze steen helpt ook om de spirituele reis te ervaren en de goddelijke betekenis van het leven en de schepping van het universum te begrijpen.

De typische gouden glans van kattenoog in contrast met de diepe donkere kleuren zoals groen, blauw of anders met grijs en bruin geeft het een verleidelijk tintje.

Vaak aangeduid als cymofane, is de naam afgeleid van de Griekse woordenschat die het uiterlijk of de golf betekent. Sinds mensenheugenis wordt de steen beschouwd als een stormsteen. Het houdt de sterke vibraties vast die de ziel op een bekwame manier genezen.

Kattenoog werking

  • Het wordt beschouwd als een juweel dat het potentieel heeft om de poorten van de hemel te openen en de energieën van de kosmische krachten te ontvangen.
  • Deze chatoyante edelsteen, die sinds de oudheid erkend wordt om de fysieke problemen permanent te genezen, voedt bovendien de pijnappelklier om de hartkamers van de hersenen te stimuleren.
  • Het stimuleert ook de intuïtieve vaardigheid en het inzicht voor het leiden van een gecomponeerde levensstijl. De verbeterde vaardigheden en opgeroepen wilskracht helpen om het gewenste spirituele leven te bereiken en bovendien meditatieve doelen voor het spirituele leven.
  • De kracht van Chatoyant wordt vaak beoordeeld als het oog van een kat, die niet alleen de kracht samenbrengt, maar ook de gekwetste emoties geneest door de pijnlijke herinneringen aan het verleden los te laten.
  • Het brengt ook de onderdrukte schrijnende emoties op de grond en verwijdert ze volledig uit het intellect om vooruit te gaan en een toekomstig leven te beginnen met een gloednieuwe start.
  • De energieën van de steen beschermen ook tegen het kwaad om de reis van de geest comfortabel te maken. De kracht van deze ‘hete’ steen in de natuur versterkt het zelfvertrouwen en helpt bij het vinden van oplossingen voor het leven op een creatieve manier.
  • Het oog van de kat helpt ook bij het bereiken van de gewenste meditatieve staat voor het ervaren van de “out of body” ervaring en het bereiken van de spirituele verlangens van het leven.
  • Cat’s eye werkt ook alle blokkades weg om licht te brengen in de subtiele lichamen. De energieën van dit boeiende kattenoog wortelen de verwarring uit het intellectuele deel van je lichaam en laten de uitputting samen met de hoofdpijn los.
  • De steen is geweldig voor mensen die werkzaam zijn op het gebied van medicijnen, wetenschap en technologie, entertainment, techniek, schrijven, drukken, farmacie, architectuur en administratie

Kattenoog kopen

Kattenoog in combinatie met andere stenen kan het mensen helpen bij het genezen van astma, flauwvallen, huidaandoeningen, krankzinnigheid, mentale problemen….

Mensen die die onder stress staan, kunnen effectieve verlichting voelen door het dragen van het kattenoog.

De steen kan ook je nachtzicht verbeteren en andere problemen die met je ogen te maken hebben helpen oplossen.