Enig resultaat

Show sidebar

De oorsprong van Apofyliet

Hoewel deze steen vrij zeldzaam is, zijn er zijn er wereldwijd ongeveer 1100 sites. De eerste vondst van werd gedaan in Zweden. Het werd voor het eerst genoemd in 1784 door Carl Rinman, de zoon van een Zweedse mineraloog en chemicus, Sven Rinman. Hij gaf het eerst de naam “Gasten” of “Effervescent Stone”. Er zijn ook belangrijke vindplaatsen in de VS, Brazilië, Japan, Australië, Noorwegen, IJsland en India.

Mineralogische indeling

Deze minerale steen wordt voornamelijk gevormd door hydrothermische vorming. Tijdens de hydrothermische mineraalvorming lossen bestaande mineralen op in water dat nog vloeibaar is bij 375 °C onder hoge druk. Dit mineraal kan ook worden gevormd in basalt of vulkanisch gesteente, in holtes of in alpenspleten.

Apofyliet hoort tot de minerale klasse van de silicaten en in het bijzonder tot de gelaagde silicaten. Omdat het het zo’n hoog watergehalte heeft, is zijn energetische geleidbaarheid veel hoger dan die van de gelaagde silicaten.

Tetragonale kristalstructuur

Alle kristallen waarvan de binnenstructuur rechthoekig is, horen tot het tetragonale kristalsysteem. De naam, tetragon, komt van het Grieks en betekent vierkant. Bij tetragonale mineralen kunnen de kristallen rechthoekige kolommen of vierkante punten vormen.

Apofyliet werking

Apofyliet brengt meer licht in het onderbewustzijn en legt opstoppingen in de ziel bloot, die je eigenlijk nog niet als een blokkade hebt herkend, of duwt ze naar buiten in het onderbewustzijn. Het geeft meer vertrouwen en moed voor nieuwe levenssituaties.

De steen heeft als effect dat uit balans geraakte gedachten en verlangens weer op hun plaats worden gezet en de drager ervan zijn weg terug vindt naar een tevredener en gelukkiger leven.

Het maakt mensen gezelliger, maakt ze gelukkiger en laat de drager beter omgaan met moeilijke levenssituaties.

Het geeft innerlijke veiligheid, meer rust en sereniteit. Bevrijding van externe druk en schuldgevoelens, bevrijding van maskers en patronen. Het brengt rust, gelijkmoedigheid en een beetje onschuld terug.

Als je jezelf onder stress zet, te veel op je schouders legt en jezelf laat misbruiken, moet je zeker apofyliet eens proberen.

Fysiek effect

Het is een zachte hartsteen, het activeert het hart en voorziet het van meer zuurstof. Het zou ook effectief zijn tegen verlamming van de spieren. Het kan ook een positief effect hebben op spieratrofie en zenuwaandoeningen.

Het is een belangrijke steen voor de behandeling van hartritmestoornissen en lost afzettingen in de aderen op. Het helpt ook bij ademhalingsproblemen.

Verband met het Chakra

Het is een steen voor het hartchakra en een therapiesteen voor de ziel. Het dringt door het hartchakra heen met zachte trillingen. Het verlicht krampen in het zenuwstelsel en is een ontspannende therapiesteen voor de ziel.

Apofyliet kopen

Apofyliet is beschikbaar als kristal of kristalgroep. De mooiste steen komen uit India. Onder deze edelstenen is de groene de krachtigste beschermings- en genezingssteen. Deze moet een keer per maand worden ontladen en gereinigd onder lauwwarm stromend water. Na het reinigen moet het steen samen met groene toermalijn of aventurijn een paar uur in een glas water.