Toont alle 8 resultaten

Show sidebar

Wat is aventurijn

Het gebruik van aventurijn als genezingssteen gaat terug tot de oude Grieken. Ze waardeerden de steen als een bron van optimisme en energie. Hier komt de naam vandaan. De Italiaanse “a ventura” betekent vertaald als “veel geluk!”. De naam verwijst ook naar een typische materiaaleigenschap van deze steen: willekeurige insluitsels van mica, hematiet of fuchsite worden in de aventurijn gevonden.  De kwarts wordt voornamelijk in Brazilië gewonnen. Maar ook in Rusland, Zuid-Afrika en India wordt het gevonden. Het wordt ook wel Tibet stone, Leonite, Goldstein of Eosite genoemd.

Mineralogie en vorming van aventurijn

De kwarts wordt ingedeeld in de klasse van de oxiden. Het wordt gevormd in veel verschillende gesteentelagen en ook in vulkanische gesteentelagen tijdens hun afkoeling. Er zijn dan ook grote afzettingen van aventurijn.  De kleur is afhankelijk van de vindplaats. Het gesteente in een bepaalde kleur wordt dus alleen in bepaalde regio’s gevormd.

Het gebruik van de steen

Deze helende steen ontvouwt zijn werking vooral wanneer hij in contact komt met water. Een wijdverbreid gebruik is dus in de productie van edelsteenwater. Opgemerkt moet worden dat de steen langer nodig heeft dan andere edelstenen om zijn energieën vrij te geven aan het water. De beste manier om zijn krachten te gebruiken is om de steen een hele nacht in een kom water te plaatsen. Het maanlicht versterkt de effectiviteit van de steen nog verder. De volgende dag kan het edelsteenwater worden aangebracht op die delen van het lichaam waar de steen zijn werking moet ontwikkelen. Sommige mensen dragen het ook als dagelijkse metgezel. In dit geval moet de steen voor een langere periode worden gedragen. Het bestaat in verschillende vormen zoals in kralen, hangers, piramiden …

Effect op het lichaam

Deze genezende steen zorgt voor een rustgevende verzorging van het lichaam. Degenen die gebruik er gebruik van maken kunnen op verschillende manieren profiteren van aventurijn. Allergieën kunnen worden gekalmeerd. De steen wordt verondersteld het immuunsysteem van het menselijk organisme in harmonie te brengen met zijn omgeving en er zo voor te zorgen dat allergische klachten worden verminderd. Bovendien hebben de energieën een verzorgend effect op de huid en kunnen ze het zicht verbeteren. Als edelsteenwater van deze steen wordt toegepast, kan eczeem worden behandeld of kunnen puistjes verdwijnen.

Effect op de geest en de ziel

Het kan worden gebruikt om meer harmonie in je leven te brengen. Vooral op spiritueel en mentaal vlak ontvouwt de steen een groot effect. Het laat je aura opnieuw schijnen. Het versterkt niet alleen het gezichtsvermogen. De steen laat de ziel ook in de verte kijken. Aan de horizon openen zich compleet nieuwe mogelijkheden. Sommige gebruikers gebruiken het ook voor de begeleiding van therapieën.

Het verband met het chakra en het dierenriemteken

Voor een zo goed mogelijk effect wordt het op het hartchakra aangebracht. De steen wordt beschouwd als de belangrijkste steen van mensen die onder het dierenriemteken Kreeft of Boogschutter en Stier zijn geboren. Deze steen geeft een stier de innerlijke rust die deze mensen vaak missen. In Boogschutter versterkt het het optimisme. Maar ook andere tekens van de dierenriem kunnen profiteren van de kwaliteiten ervan.

Gebruiken en verzorgen

De steen ontvouwt zijn volledige spectrum van activiteit wanneer hij regelmatig wordt ontladen en heropgeladen. Om dit te doen, houd je de genezingssteen onder koud water. De steen kan het best worden opgeladen in een rivier of bij een bron. Maar ook het stromende water van een waterkraan vervult zijn doel. Na het ontladen moet de steen worden opgeladen in het zonlicht van de middagzon. Daarna behoudt de steen een maand lang zijn volledige energetische kracht.

Aventurijn kopen

Indien je op zoek bent om Aventurijn te kopen ben je aan het juiste adres. Wij beschikken over zowel ruwe als gepolijste Aventurijn.