Show sidebar

Ruwe Moldaviet in Zakje (5 gram)

42,95
In winkelmand
Wat is moldaviet

Het mystiek ogende moldaviet komt bijna uitsluitend in de Tsjechische Republiek voor. Rond deze groenachtige glinsterende steen zijn vele mythen en legenden ontstaan: eerst werd vermoed dat het stukken van een glasmeteoriet waren, scheuren van een komeet of misschien zelfs stukken van de maan die op de aarde vielen. De unieke eigenschappen, de mysterieuze oorsprong en de zeldzame verschijning in de Tsjechische Republiek maken het tot de meest ongewone edelsteen ter wereld.

Tradities, legenden en mythen

In de oudheid hadden de Tsjechische inwoners van Zuid-Bohemen een mooie traditie: als een man met zijn ware liefde wilde trouwen, moest hij haar eerst een moldaviet geven voor de bruiloft. Zo werd het de steen van de liefde – als bewijs van de liefde van een man voor een vrouw.

De stenen werden, net als veel andere stenen, ook gebruikt als genezende stenen. Er werd gezegd dat ze het vermogen hadden om ziekten te herkennen voordat de symptomen verschenen en zelfs om het immuunsysteem te stimuleren om ze te bestrijden. Tot op de dag van vandaag is het geloof dat de steen niet alleen je fysieke maar ook je mentale gezondheid ondersteunt, wijdverspreid – het wordt beschouwd als ondersteuning van de intuïtie en de redenering.

De unieke eigenschappen van moldaviet

De stenen verschillen aanzienlijk van andere edelstenen door hun ongewone oorsprong. Ze zijn  helder of transparant met groene, zwart-groene of bruingroene tinten en horen tot de categorie van de tektieten.  Omdat ze gevormd worden uit een botsing met de aarde, hebben ze veel verschillende variaties. Meestal zijn ze bolvormig, elliptisch, eivormig of vlak, maar hun oppervlakken vertonen verschillende strepen, holtes, punten en deuken. Hun verschillende structuren (technisch ook wel sculptuur genoemd) en unieke kleuren (verschillende tinten groen) maken van elke steen een absoluut uniek stuk.

Invloed op de fysieke genezing

Moldaviet staat bekend als een geweldig diagnostisch hulpmiddel dat de bron van de ziekte belicht en bovendien het genezingsproces ondersteunt vanwege de hoge trillingsenergie. Moldaviet zou ook verjongende eigenschappen hebben, het vertraagt de veroudering door mentale degeneratie te voorkomen, het helpt het geheugen te behouden, het evenwicht te bewaren en nog veel meer. Daarnaast helpt het ook bij luchtweginfecties, allergieën, jicht, bloedarmoede, …

Emotionele genezing

Als een steen van het hart staat het hij bekend om het hart te resoneren met de geest, waardoor de twee in staat zijn om in samenhang te werken. Het staat er ook om bekend dat het helpt om vergeten herinneringen uit het verleden op te wekken en oplossingen te vinden in tijden van problemen. Wanneer de geest en het lichaam op een gesynchroniseerde manier beginnen te werken, vertrouwen de twee op elkaar om tot een sluitende beslissing te komen.

Verband met het Chakra

De steen wordt aangeduid als de steen van het hart en zou rechtstreeks invloed hebben op het hartchakra dat verantwoordelijk is voor het reguleren van een evenwicht tussen de interacties die je hebt met de buitenwereld en de interacties die je hebben met jezelf. Wanneer het hartchakra enige onbalans of blokkade ondervindt, worden onze emotionele reacties op het leven negatief beïnvloed, waardoor je in angst leeft over het leven in de liefde. De steen  helpt het hartchakra in balans te houden en op afstand te houden.

De keuze van de juiste steen en de zorg ervoor

Ook al is het bovennatuurlijk mooi, het moldaviet blijft glas en dus relatief kwetsbaar. Meestal schaadt hitte de steen niet, maar extreme temperatuurschokken kunnen leiden tot scheuren door de kleine belletjes en insluitsels en moeten worden vermeden. Wees dus altijd voorzichtig en bescherm je unieke steen.