Enig resultaat

Show sidebar

Wat is hessoniet

Hessoniet heeft de vorm van een granaat en is het meest bekend om zijn warme gele tot roodachtige tinten.

Hessoniet wordt soms de kaneelsteen genoemd, niet alleen vanwege zijn kleur, maar ook omdat het afkomstig is uit Ceylon, nu bekend als Sri Lanka, het land van de specerijen.

De naam is afgeleid van het Griekse woord ‘hesson’, wat ‘inferieur’ betekent. Het betekent niet dat deze steen een inferieure steen is. Het is alleen omdat de dichtheid en de hardheid van Hessoniet granaat lager is dan die van de meeste granaatstenen.

De meest bekende vindplaatsen zijn in Sri Lanka, maar het wordt ook gevonden in India, Myanmar, Madagaskar…

De steen bezit ongelooflijke schittering en dispersie, wat ideaal is voor het verwerken in sieraden, zoals ringen, oorbellen, kettingen, broches, armbanden, hangers en spelden.

Hoe kan deze steen je helpen

  • Het is een prachtige talisman die rijkdom en overvloed, maar ook vreugde en gezondheid zal aantrekken.
  • Deze steen kan ook gebruikt worden voor de behandeling van verschillende huidinfecties, maar ook voor angstpsychose en meervoudige persoonlijkheidsstoornissen.
  • De steen kan je beschermen tegen levensbedreigende ziekten.
  • Het kan ook helpen bij de behandeling van leverziekten, gezichts- en voortplantingsproblemen.
  • De steen kan de lymfatische en hormonale systemen reguleren.
  • Deze steen kan worden gebruikt om de gezondheid van het beenmerg te verbeteren, artritis en reuma te verlichten en vitamine A goed te assimileren.

Hessoniet werking

Wanneer je werkt met de energieën van deze steen zul je ongelooflijke mentale opluchting en vrijheid ervaren.

De heilzame effecten van deze steen zullen worden gevoeld door het hebben van helderheid in het hoofd en in staat zijn om je angsten los te laten.

Je zult meer vertrouwen hebben in je gedachten, woorden en daden, en je zult in staat zijn om de verwarring in je hoofd weg te nemen.

Het zal je helpen om alle negativiteit in je geest kwijt te raken.

Deze steen zal je dat broodnodige duwtje in de rug geven om je te helpen de uitdagingen van het leven aan te gaan. Het zal je de moed, de kracht en het juiste denkkader geven.

Als je last hebt van een gebrek aan zelfvertrouwen, of je vindt het moeilijk om je emoties te uiten, dan moet je zeker een hessoniet hebben.

Liefde en relaties

Warm en liefdevol hessoniet zal helpen degenen die te veel tijd hebben doorgebracht alleen of alleenstaand te zijn om met het gewone leven om te gaan.

Deze steen zal romantiek, liefde en passie aanmoedigen. Het zal je de moed geven om door te gaan en je relatie levendig te houden.

De steen zal je ook helpen om te gaan met kwesties van seksualiteit of gebrek aan emotioneel evenwicht.

Verband met het Chakra

Het stimuleert ook je chakra’s, zodat je je doelen kunt vaststellen en effectief strategieën kunt formuleren om ze met succes te bereiken.

Deze steen zal je helpen om nieuwe hoogten in je carrière of bedrijf te bereiken door je wilskracht te verhogen.

Het zal je ook zegenen met veel geluk, effectieve communicatie en helderheid van visie.

Hessoniet kopen

De steen moet een keer per maand worden ontladen in een kom met hematiet getrommelde stenen en voor een korte tijd in de zon of met een bergkristal worden opgeladen.