Toont alle 8 resultaten

Show sidebar

Calciet – betekenis en effect

Door zijn werking is het gesteente vooral aan het begin van de lente van groot belang: de natuur ontwaakt na de winterstop tot nieuw leven. Frisse, delicate groene spruiten die de donkere kleuren van de winter beetje bij beetje, blad voor blad, verspreiden. De eerste resultaten van je activiteiten dit jaar zijn zichtbaar en de successen, maar ook de moeilijkheden worden zichtbaar. In deze situatie helpt het mineraal goed tegen inertie en bevordert het de activiteit, zodat hindernissen kunnen worden overwonnen en wat achterblijft kan worden aangepakt.

Verschillende vormen

Gedragen als een stenen ketting of edelstenen armband, versterkt het de stabiliteit, het zelfvertrouwen en de standvastigheid, zodat je met hernieuwde kracht de ingeslagen weg naar succes kunt vervolgen.

Vooral de oranje variant, bijvoorbeeld geplaatst als ruwe steen of in piramidevorm  op je werkplek straalt vitaliteit en optimisme uit door zijn fel oranje kleur.

Vol vreugde kun je het leven met zijn uitdagingen accepteren, pessimisme en desoriëntatie kunnen verdwijnen. Met de steun van de steen worden nieuwe taken voortvarend aangepakt, de ontwikkelingen worden versneld. Vol vreugde kun je je eigen leven actief vormgeven en genieten met het mineraal.

Eigenschappen van het mineraal

Als je vanuit een bepaalde hoek naar een object kijkt door een heldere calcietsteen, zie je het object dubbel. De dichtheid ligt tussen 2,6 en 2,8 g/cm3. Als je naar het mineraal kijkt onder Uv-licht, kan het geel, blauw of rood fluoresceren zijn, afhankelijk van de herkomst. Omdat het calciet een relatief zachte steen is, is het niet noodzakelijkerwijs weerbestendig. Het kan volledig oplossen in zuur water en verdunde zuren.

De steen komt in verschillende kleuren voor. Het meest voorkomend is het geel tot geelbruine calciet. In zijn pure vorm is hij kleurloos. In de natuur is het echter uiterst zeldzaam. Het heeft zijn verschillende kleuren te danken aan ionen van metalen die calciumionen vervangen. IJzer leidt tot een roodachtige kleur, zink tot een grijswitte kleur, kobalt tot roze tinten en mangaan geeft het een paarse tint. Groene kleuren worden geproduceerd als er wat malachiet in het calciet zit. Zeldzaam zijn de blauwe kleuren. Deze worden veroorzaakt door straling van radioactieve mineralen.

De effecten ervan als helende steen

Zoals de meeste stenen heeft ook calciet een helende werking. Vanwege het hoge calciumgehalte wordt het gebruikt om het skelet, het beenmerg en de gewrichten te stabiliseren. Het wordt ook aanbevolen voor knie- en meniscusproblemen.

Bovendien zou het een kalmerend effect hebben. Het belooft rustige nachten, wordt gezegd om nachtmerries te voorkomen.

Effecten op ziel en emoties

Het moet de drager helpen om voorzichtig te reageren en intuïtief situaties correct in te schatten. Het helpt om standvastigheid en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Het helpt ook om moeilijke situaties te overwinnen.

Effecten voor de zuivere geest

Hij helpt mensen die hun positieve geloof hebben verloren en kleine kinderen zich te ontwikkelen.

Om de effecten op de ziel en de geest te intensiveren, moet het calciet overdag aan een ketting of ring worden gedragen. Sleutelhangers zijn ook geschikt voor het gebruik van contemplatie.

Calciet kopen

Het is over de hele wereld verkrijgbaar – in vele verschillende vormen, kleuren en maten. Je  kunt je hele leven alleen maar calcietstenen verzamelen en toch nog unieke stukken vinden die je niet in je collectie hebt

Het heeft – net als veel andere mineralen – geen “eigen” kleur. De steen is wit of kleurloos, maar bevat vaak microscopische insluitsels van andere mineralen, die het oranje, rood, blauw of groen kleuren.