Enig resultaat

Show sidebar

Wat is Antraciet

Antraciet is  beschikbaar als het uit de lucht valt  als pikzwart, rondachtige aggregaat. De prijsklasse ligt in de hogere klasse zoals de moldavieten en de meteorieten ook.  Antracieten zijn net als meteorieten energiebundels die zich onder de zwaarste omstandigheden door de ruimte en de tijd naar de aarde hebben verplaatst en vele miljoenen lichtjaren hebben overbrugd. Er zijn meteorieten en antracieten die ouder zijn dan al het leven op aarde en de aarde zelf.

Het zal uitzonderlijk zijn dat je het door iemand anders krijgt aangeboden, want zo’n vriend zul je waarschijnlijk nooit meer tegenkomen en zijn diensten kunnen nauwelijks in geld worden omgezet.

De vorm van antraciet

De stenen zijn amorf en komen voor in ronde, soms onregelmatige of druppelvormige stukken, die zelden groter zijn dan zeven tot tien centimeter. Ze zijn meestal donker tot zwart en vertonen een glasachtige glans; alleen georgianiet is lichtgroen en queenstowniet lijkt soms schuimend wit door de vele ingesloten glazen bubbels. Het oppervlak van de stenen is zelden alleen gelijkmatig rond, maar meestal met littekens tot diep gegroefd en soms gecorrodeerd.

Antraciet werking

Net als de meteoriet versterkt de antraciet ook het bewustzijn voor het milieu en de natuur. Het helpt je om een beter begrip te hebben van de mensen en stelt je in staat om begrijpelijker en diepgaander met je gevoelens om te gaan.

Het versterkt vriendschappen en beschermt de drager tegen de zo frequente triviale ruzies in het dagelijks leven.

Bovendien versterkt antraciet de concentratie, vooral bij mannen, en neemt het gevoelens van overheersing, ruzie, valse jaloezie en onbeschoftheid weg.

Emotioneel koude en liegende mensen krijgen een nieuwe kans in hun relatie met vrienden en partners. Mensen die vaak onderweg zijn en moeite hebben om in een ander bed in slaap te vallen, moeten de steen als slaapsteen bij zich dragen.

Fysiek effect

De stenen bevorderen over het algemeen genezingsprocessen door mensen bewust te maken van de oorzaken en de voordelen van de ziekte, en zijn bijzonder nuttig bij de behandeling van infectieziekten.

Verband met de Chakra

De steen is te gebruiken voor meditatie wanneer er fysieke of mentale verstoringen aanwezig zijn. Plaats hem op de plek waar je pijn voelt

Door zijn zwarte kleur  is deze steen zonder compromissen in de lithotherapie. Net als de Yin en de Yang of de plus en de min, is het een tegengestelde steen van het begin. Je moet er daarom voor zorgen dat je de steen tijdens de therapie van een tegenpool voorziet. Afhankelijk van de sterkte die je ervan nodig hebt, is het aangeraden de steen te combineren met andere helende stenen zoals witte agaat, magnesiet, melkopaal of parels.

Bij zware blootstelling aan straling is het aangeraden om minstens een maansteen te gebruiken die zo zacht is als een hand.

Plaats de tegenpool op je wortelchakra. Als je de therapie via dit chakra wilt hebben, plaats dan de tegenoverliggende polen op de zonnevlecht.

Antraciet kopen

Antraciet is een krachtdonor die graag liefdevol behandeld wil worden. Het is voldoende om de steen een keer per jaar te reinigen onder lauw stromend water. Houd de steen altijd samen met een tegensteen (maansteen, witte agaat, melkopaal).