Toont alle 4 resultaten

Show sidebar

De maansteen en zijn intuïtieve krachten

De maan is een hemellichaam dat voortdurend verandert en verbonden is met de intuïtie. Het is hetzelfde met de maansteen. Afhankelijk van de lichtinval toont het zich in de meest uiteenlopende facetten. De steen  helpt je ook om onze intuïtieve krachten te versterken. Deze edelsteen schittert met een bijzondere kracht. De verbinding met de maan is niet toevallig. Net zoals de maan schijnt, zo weerkaatst deze edelsteen. Als je naar de steen kijkt, wordt je herinnerd aan het feit dat de maan  wast en krimpt, waardoor duidelijk wordt dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering. Zijn naam komt van het schijnsel van het maanlicht.

Beschrijving van de steen

Hij wordt gezien als een vrouwelijke edelsteen. Het helpt vooral de vrouwelijkheid te bevorderen en draagt bij aan de ontwikkeling ervan. Het is een witachtige, geelachtige tot grijze en lichtbruine edelsteen, die ook in lichtblauw kan voorkomen. Het glinstert heel mooi over het hele oppervlak als het wordt verplaatst. De steen verschijnt in de vorm van massieve of korrelige aggregaten. Het kristalliseert in het monokliene kristalsysteem, waarbij de kristallen prismatisch, zuilvormig of spaarzaam zijn. De lijnkleur is wit. Tegenwoordig is de adulaar een van de meest gewilde edelstenen en helende stenen. Je kunt het krijgen als een eivormige steen, een piramide, hanger, in bal- of ringvorm of aan een bijpassende ketting.

Het verhaal van de glinsterende edelsteen

De steen kreeg zijn naam tegen het einde van de 18e eeuw. Zijn naam is te danken aan zijn uiterlijk, want zijn glinstering, ook wel bekend als adulerend, doet denken aan maanlicht. Door deze glinstering heeft het ook de synonieme naam adulaar. De steen heeft altijd indruk gemaakt op mensen met zijn mysterieuze en kalmerende uitstraling. Al in het oude Griekenland zagen de Arabieren of de Romeinen in deze edelsteen een symbool van de kracht van de maan. Het werd vooral steeds weer genoemd in verband met het gebruik ervan als energiebron voor vrouwen.

Effect van de steen op lichaam, geest en ziel

Maanstenen hebben positieve effecten op lichaam, geest en ziel. De “steen van de vrouwen” heeft een bijzonder uitgesproken effect op de vrouwelijke geslachtsorganen. Het helpt de hormoonbalans te reguleren. Dit bevordert de vruchtbaarheid. Het helpt ook bij menstruatieproblemen.

Vooral het positieve effect op de vruchtbaarheid en de zwangerschap is al lange tijd een belangrijke kracht van maanstenen. Hierdoor beïnvloedt het zowel de zwangerschap zelf als de tijd daarna op een positieve manier.

Bovendien geeft de edelsteen de vrouw rust, vitaliteit en evenwicht. Hun jeugdige uitstraling wordt versterkt. Over het geheel genomen heeft de adulaar een positief effect op het hele kliersysteem en stimuleert het de stofwisseling. Het kalium in de steen ondersteunt vooral het vermogen om af te stemmen op algemene ritmische wetten. Het psychische effect heeft vooral te maken met het versterken bij een gebrek aan zelfvertrouwen en sterke stemmingswisselingen. Het harmoniserende en balancerende effect op de psyche wordt door veel mensen gewaardeerd, niet alleen door vrouwen.

De maansteen als edelsteen

Het wordt beschouwd als drukgevoelig, wat te wijten is aan zijn lage hardheid. Een echte adulaar die gebruikt kan worden voor de productie van sieraden, is zeldzaam. Vaak wordt witte labradoriet gebruikt, die de maansteen imiteren. Nu is de edelsteen verkrijgbaar in verschillende kleuren en onder verschillende namen en vormen. De blauwe of Californische maansteen heeft een blauwachtige gloed, de regenboogmaansteen is een blauwe iriserende witte Labradoriet en de zwarte maansteen is maar een verouderde naam voor labradoriet. Zijn schittering en schoonheid komt het best tot zijn recht in een ring van zilver. Het karaatgewicht voor de steen als sieraad dient als basis voor het bepalen van de prijs. Er wordt ook rekening gehouden met de plaats, de kleur, de snit en de glans, de grootte, de zuiverheid, en de manier van behandelen.

Maansteen kopen

Bij Nasma bieden we verschillende maanstenen aan, zo kan je ze kopen in hun ruwe vorm,gepolijst, als sierraad of armband.