Toont alle 12 resultaten

Show sidebar

Betekenis en herkomst van Agaat

Je kunt je nog dieper verbinden met agaat als je de geschiedenis en de overlevering ervan begrijpt. Doorheen oude culturen, inclusief Islamitische beschavingen, Babyloniërs en Egyptenaren, werd het agaatgesteente gebruikt om zich te beschermen tegen negatieve energie, die in vorm varieerde van bijgeloof tot tragedies en natuurrampen. Nu staat het Agaatgesteente nog steeds bekend om zijn beschermende kwaliteiten. Door je te verankeren aan de aarde kan de betekenis van de agaatsteen je helpen je gevoel voor evenwicht versterken. Het komt in veel verschillende landen voor, waardoor het voor iedereen gemakkelijk is om ermee te werken.

Genezende eigenschappen

De kalmerende en stressverlagende eigenschappen van agaat helpen je om je te verbinden met de energie van de Aarde door harmonie te brengen in je lichaam en geest. Wanneer je je onevenwichtig voelt, hebben de helende eigenschappen ervan zachte trillingen die je opnieuw kunnen kalibreren en opnieuw kunnen uitlijnen.
De therapeutische frequenties van blauwe agaat helpen om golven van rustig vertrouwen in te luiden die niet overweldigend zijn maar stabiel en constant.

Reinigen van de keelchakra

Voor een keelchakra-reiniging kun je het kristal met andere blauwe en blauwgroene stenen gebruiken om je communicatievaardigheden te versterken.
Deze meditatiepraktijk zal je helpen om duidelijk en met vertrouwen te spreken. Het keelchakra kan ook je vermogen om te luisteren en te communiceren beïnvloeden. Daarom kan het je helpen om waarheidsgetrouw en volmondig tegen jezelf te spreken.

Bekend als de stabilisator

Agaat is de steen om steun te vragen als je stabiliteit en aarding nodig hebt in je leven. Samen met zijn ondersteunende energie wordt de agaatsteen al lang bewonderd om zijn ongelooflijke schoonheid. Het heeft een dromerige kwaliteit met kenmerkende banden die bestaan uit minerale afzettingen die in een perfect cirkelvormige symmetrie rond de omtrek zijn gelaagd.
Een combinatie van stollingsgesteente met kiezelachtige afzettingen in het grondwater, de “buitenaardse” banden geven deze halfedelsteen zijn kenmerkende uiterlijk. Wat de agaatsteen zijn ongelooflijk krachtige aarding geeft is zijn beschikbaarheid in verschillende kleuren en vormen, waaronder een palet van wit, paars, zwart, grijs, geel, roze, rood en bruin.

Agaat behoort tot de kwartsfamilie

Daardoor is het een populair kristal voor genezing, vooral door zijn samenstelling van siliciumdioxide, een mineraal dat ook in het menselijk lichaam voorkomt. De verscheidenheid aan chalcedoonbanden helpt ook om je gevoel van stabiliteit te versterken, wat ongelooflijk evenwichtig kan zijn als je gevangen zit in een cyclus van zorgen en piekeren. Het werkt door je te verbinden met de zachte trillingen van de aarde, waardoor het een zachte steen is met een lichte, verspreide energie. Daarom beginnen veel beginners met agaatsteen in hun eerste collectie.

Gebruiken tijdens meditatie

Een manier om met elke variëteit van de edelsteen te werken is door meditatie. Tijdens je meditatie sessie, zet je 20 minuten opzij om je te verbinden met de agaatsteen, die je in elke hand kunt houden terwijl je je concentreert op een zacht en gestaag ademhalingsritme. Adem diep in tijdens je meditatie en je zult in staat zijn om je toegang tot de harmoniserende energie te verdiepen. Vraag de agaatsteen om je te helpen tijdens je proces van verandering, instabiliteit of stress door je steun en stabiliteit te geven om gecentreerd te blijven

Agaat kopen

Bij Nasma kan je hoogwaardige agaat kopen in ruwe of gepolijste vorm.