Enig resultaat

Show sidebar

Wat is blaufluss

De mysterieuze diepblauwe koninklijke steen is altijd een bron van fascinatie en inspiratie voor de mensheid geweest, althans zolang er gegevens over het bestaan. Het is een soort saffier. De naam komt van het Griekse woord sappheiros dat “blauwe kleur” betekent. Het is een van de vier kostbare edelstenen, samen met diamant, robijn en de smaragd. Technisch gezien is het een variëteit van het mineraal korund, een vorm van aluminiumoxide. Hoewel het typisch blauw is, is het ook te vinden in andere kleuren behalve rood.

Het is het koninklijke saffier die een unieke rol speelt in de verbeelding van koningen en keizers, waarzeggers, romantische geliefden en “new age” genezers.

Na de diamant in zijn sterkte (negen op de schaal van Mohs), is de onverwoestbare aard van de blaufluss misschien wel een van de redenen voor zijn mystieke belang.

Blaufluss kopen

Terwijl zijn zeldzaamheid, kleur en hardheid de blaufluss zo waardevol maakt als edelsteen, voor alternatieve genezers en anderen die kristallen bestuderen en verzamelen, ligt de aantrekkingskracht van steen in zijn energie en genezende eigenschappen.

Blaufluss wordt beschouwd als een steen van mentale focus en orde, innerlijke visie en psychisch bewustzijn.

Verband met het chakra

In de chakra-theorie wordt gezegd dat blaufluss helpt om het derde oog te openen om wijsheid en inzicht te ontvangen, evenals het keelchakra dat je in staat stelt om die visie aan anderen over te brengen.

Genezende toepassingen

In zijn genezende toepassingen wordt blaufluss soms vergeleken met lapis lazuli, omdat beide stenen de kracht van de diep mysterieuze blauwe kleur oproepen.

In feite was het mineraal dat in de Bijbel saffier wordt genoemd zeer waarschijnlijk lapis lazuli. In tegenstelling tot lapis lazuli heeft de blaufluss echter een schittering en helderheid van diepte die zich lijkt uit te strekken tot in de ziel van iedereen die hem bestudeert.

In verband met diepe spiritualiteit en toewijding wordt gedacht dat de blauwsteen vrede en tevredenheid in de ziel brengt, evenals vertrouwen in de vervulling van zijn of haar lot.

Voor new age enthousiastelingen en alternatieve genezers zijn hier enkele extra eigenschappen die aan de blauwsteen worden toegeschreven:

  • beschermen tegen negatieve energie
  • financiële overvloed aantrekken
  • vevorderen van mentale helderheid
  • roept de gevoelens van toewijding op
  • integriteit en intuïtie worden versterkt
  • is heilzaam bij depressie
  • verbetert het gezichtsvermogen

Blaufluss werking

Omdat het de energie van loyaliteit, eerlijkheid en toewijding oproept, wordt de steen vaak gebruikt in het ontwerp van verlovingsringen en romantische sieraden. Enkele van de meest bekende blauwe verlovingsringen behoorden tot wijlen prinses Diana, de actrice Penelope Cruz en supermodel/actrice Elizabeth Hurley. Napoleon gaf een zevendelige sieraden set met 29 blauwstenen aan zijn vrouw Josephine.

Verband met de dierenriem

De prachtige steen vertegenwoordigt de maand september en is geboortesteen van de astrologische tekens van zowel Stier als Maagd. Het is ook de geboortesteen van het Chinese dierenriemteken van Tijger en zou de energie van twee dagen van de week, donderdag en zaterdag,  vertegenwoordigen.