Enig resultaat

Show sidebar
hemimorfiet

Wat is hemimorfiet

Het meest ongewone is te zien in zijn eigen naam. Het ontleent zijn naam aan de Griekse woorden hemi (“half”) en morf (“vorm”) omdat elk uiteinde van een hemimorfietkristal een andere vorm heeft.

Het ene uiteinde van elk kristal is nogal stomp, gedomineerd door een kristal dat uit een enkel vlak bestaat, terwijl het andere puntig en piramidaal is. Het is zo  ongewoon in de kristalvorming dat het door de ontdekkers benadrukt werd.

Hoewel het een gewone steen is die al honderden jaren in de bovenste lagen van de zinkafzetting wordt gevonden, werd hemimorfiet pas in de 19e eeuw geïdentificeerd. Daarvoor werd vaak gedacht dat het iets algemeners was: chrysocolla, turquoise, calamine, smithsonite en meer. In feite was het James Smithson, mineraloog van het Smithsonian Instituut, die zich in 1803 voor het eerst realiseerde dat hemimorfiet en smithsoniet in feite twee verschillende mineralen waren, ook al lijken ze sterk op elkaar en worden ze vaak samen gevonden.

Het zinkerts – oorspronkelijk gemalen tot poeder voor gebruik in calaminelotion – bestond uit zowel hemimorfiet als smithsoniet. Zonnebrandlijders kalmeerden hun jeuk met gemalen edelsteen! Het gesteente kreeg zijn officiële naam in 1853 van de Duitse mineraloog Gustav Adolph Kenngott.

Hemimorfiet werking

  • De genezende eigenschappen van de steen kunnen de hormonale hoofdpijn verlichten
  • Het is ook een kristal dat kan helpen bij gewichtsverlies, omdat het je een sterke toevoer van energie geeft.
  • Het kan je helpen bij je inspanningen om een zo goed mogelijke gezondheid te behouden.
  • Samen met opaal zal het je aanmoedigen om een gezonde levensstijl te bereiken en te behouden.
  • Dit kristal kan de pijn verlichten die gepaard gaat met PMS, en het kan helpen bij de behandeling van bloedstoornissen.
  • Hemimorfiet kan ook het bloed zuiveren, vooral wanneer u het combineert met azuriet.
  • Het zal je energieën van positiviteit, inspiratie en motivatie brengen, zodat je al je financiële doelen kunt bereiken!

Liefde en relaties

Het is een kristal dat verbinding maakt met het hart en je emoties communiceert met een hart-centrisch bewustzijn.

Als je op zoek bent naar een kristal dat je zal helpen met alles in verband met  liefde en romantiek is dit het kristal voor je!

Het is een kristal voor emotionele genezing. De energieën ervan zullen de oplossing van emotionele problemen ondersteunen, waardoor je jezelf kunt vergeven en schadelijke emoties kunt verdrijven.

Het zal de pijn in je hart en de angst in je hoofd wegnemen.

Je zult vertrouwen op je instincten en op wat je weet over je partner om conflicten op te lossen of te voorkomen dat ze zich ooit voordoen.

Hemimorfiet kopen

Het is een populaire steen, maar kan moeilijker te reinigen zijn. Met een hardheid die lager is dan die van kwarts (een bestanddeel van standaardstof), moet het worden gereinigd met warm water, een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel.

Bewaar het in een zachte zak of plaats het in een met stof gevoerde juwelendoos om te voorkomen dat er krassen of scheuren ontstaan door een onzorgvuldige impact.

Vermijd absoluut stoom of ultrasone reinigingsmiddelen. Blijf uit de buurt van huishoudelijke chemicaliën, schoonmaakmiddelen, parfums en haarlak.

Verwijder hemimorfiet sieraden voordat je gaat sporten of huishoudelijke taken uitvoert.