Toont alle 4 resultaten

Show sidebar

Oorsprong en eigenschappen van de steen

De kleur varieert van kleurloos tot wit, geel, rood, bruin, groen, zwart en grijs.

Er zijn talrijke soorten opaal bekend, maar meestal worden alleen de transparante en doorschijnende soorten gebruikt als edelstenen. Als edelstenen worden bijvoorbeeld witte, zwarte en vurige (van gele tot rode kleur) opalen, vuuropalen (met een blauwachtig witte opaalescentie) en opalen met uniforme vlekken van contrasterende kleuren gebruikt.

Zwarte opalen horen tot de meest gewilde edelstenen voor hun krachtig vuur, dat zacht gloeit vanuit het zwarte interieur van de stenen.

De stenen komen van een paar plaatsen in Brazilië, de VS, Australië en op Java.

Opalen zijn allemaal kostbare en gewilde edelstenen. Ze zitten dus altijd in de bovenste prijsklasse. Ze zijn verkrijgbaar als ruwe stenen, gepolijste stenen, getrommelde stenen, handvlechters, hangers en cabochons.

Psychische effecten van opalen

  • Opaal staat voor vreugde, levenslust, sereniteit, creativiteit en tegen remmingen en depressies
  • Het is een edelsteen die door zijn kleurenspel vreugde en rust brengt.
  • Het zorgt er ook voor dat je jezelf af en toe laat gaan en dat het kinderlijke weer wakker wordt in de volwassene.
  • Dit bevordert ook de doorstroming van energie in je lichaam, en laat dus ook blokkades en depressies los.
  • Het bevordert het welzijn en laat je het dagelijkse leven een beetje vergeten.
  • Zwarte opaaltjes zijn stenen die vooral doen denken aan de kenmerken van je persoonlijkheid. Doelen en wensen in het leven kunnen met zwarte opalen met bijzondere vastberadenheid worden bereikt.
  • Ze beschermen je ook tegen argumenten en wensen van je medemensen, die in het geheim maar een ding willen bereiken, namelijk dat je je behoeften opgeeft of uitstelt tot later.

Fysieke effecten van opalen

Het spijsverteringsstelsel, het bloed en de huid zijn de klassieke thema’s voor deze steen.

Opaal werking

De steen ontvouwt zijn effect op het emotionele niveau door puur kijken.

Fysiek werkt het beste door het te plaatsen op de overeenkomstige delen van het lichaam, edele opaal vooral door het te plaatsen in het hartgebied.

Het verband met het chakra

Door het meervoudige kleurenspel van het zwarte opaal is het ook moeilijk om het toe te wijzen aan een specifiek chakra. Het is ook aan te raden om de zwarte opaal op de individuele chakra’s aan te brengen, afhankelijk van je behoeften.

Zwarte opalen hebben sterke trillingen met een hoge frequentie. Ze stromen dus in korte tijd door lichaam, geest en ziel en worden vaak gebruikt om de aura te stabiliseren vanwege deze sterke kracht.

Opaal kopen

Het zijn allemaal gehydrateerde stenen en je verzorgt ze heel erg als je ze regelmatig onder stromend, lauwwarm water loost. Je kunt ze zelfs ‘s nachts in een bakje water bewaren zodat ze hun vurige kleurenspel en hun kracht regelmatig kunnen opfrissen. Het is raadzaam om opalen nooit bloot te stellen aan direct zonlicht, omdat dit de grootste vijand van alle opalen is. Het droogt de stenen uit.

Zuren en zepen kunnen de opalen beschadigen door ze hun glans te laten verliezen.