Enig resultaat

Show sidebar

Oorsprong en kenmerken 

helder, soms met ingegroeide zwarte naalden (goethiet). De Herkimer is geen diamant, maar een speciale kristalvorm van een bergkristal die alleen in Herkimer County in de staat New York wordt gevonden.

Deze felbegeerde dubbelzijdige kwartskristallen worden in de VS nog steeds zonder straal- of machinekracht ontgonnen. Deze kwartskristallen zijn al generaties lang objecten die in geen enkele goede collectie mogen ontbreken.

Ze  zijn vrij zeldzaam geworden door de sterke vraag.

De psychische effecten

Herkimer edelstenen zijn zeer kleine dubbelzijdige bergkristallen die in feite vergelijkbaar zijn met diamanten, maar dan in een meer gematigde vorm.

  • Ze versterken het vermogen om beslissingen te nemen.
  • Ze zorgen voor innerlijke helderheid en geven veel energie en drive.
  • De steen doet zijn werk in het geheim voor je. Het is als een kleine vriend, die je, als hij goed behandeld worden, het gevoel geeft dat je geliefd bent en dat je zelfs op hoge leeftijd geen “oude hoed” bent.
  • Het geeft je de mogelijkheid om in de toekomst te kijken, duidelijke en echte beslissingen te nemen.
  • Het Herkimer-kristal verbergt echter twee richtingen in zich. Met dezelfde kracht waarmee je in de toekomst kijkt, kun je ook in het verleden kijken. Er zijn vaak de hindernissen die je moet herkennen om vooruit te komen.
  • De steen helpt je ook om je verleden te overwinnen en eruit te leren. Het sluit je echter niet af van je verleden, maar bouwt een brug naar het nu.

Herkimer werking

Herkimer is ook een steen voor mensen die niets of niet veel energie voelen. Hier heeft de kleine steen al ware wonderen verricht. Hoofdpijn neemt snel af en het is ook er behulpzaam tijdens operaties en voorkomt infecties.

Het zorgt ook voor een goede wondgenezing, de littekens zijn bijna onzichtbaar. Hij kan ook het verblijf in het ziekenhuis verkorten.

Verband met het chakra

Net als bergkristal en diamant dient de steen ook als lichtbrenger. Deze hebben de eigenschap dat ze de chakra’s bijzonder diep en breed openen en bevrijden door het toevoegen van pure energie om gekleurde stenen te absorberen.

De stenen kunnen dus voor elk chakra worden gebruikt.

In feite hebben grote stenen zoveel energie dat de ongetrainde mediteerder in een roes valt, die vaak eindigt in een diepe slaap. Wij raden je daarom aan om kristallen te gebruiken die niet groter zijn dan vier centimeter. In combinatie met gekleurde stenen bereiken ze een bijzondere harmonie.

Het Herkimer-kristal moet altijd horizontaal op je liggen. In combinatie met een groen gekleurde steen(vooral chrysoprase) stelt het je in staat om te herkennen of de langgekoesterde partner bij je past of dat het partnerschap slechts een gewoonte is.Deze eigenschappen van de  edelsteen kunnen worden ervaren in combinatie met gekleurde stenen op bijna al je chakra’s.

Herkimer kopen

Deze edelstenen moeten regelmatig worden ontladen en een keer per maand worden gereinigd onder lauw stromend water.

Je kunt de stenen het beste laden in een groep van rotskristallen of in direct zonlicht wordt aanbevolen over een langere periode.