Edelstenen reinigen of ontladen
Edelstenen

Hoe edelstenen reinigen of ontladen: 8 effectieve methodes

Edelstenen staan bekend om hun specifieke energieën en helende eigenschappen. Deze stenen absorberen echter ook energieën uit hun omgeving, wat kan leiden tot een vermindering van hun natuurlijke krachten. Het reinigen of ontladen van edelstenen is daarom essentieel om hun energetische zuiverheid en effectiviteit te behouden. Dit proces zorgt ervoor dat de stenen hun oorspronkelijke trilling en energie terugkrijgen, vrij van externe invloeden.

Om de beste werking van een edelsteen te garanderen, is goede verzorging essentieel. Het is belangrijk dat de positieve energie die de steen uitstraalt naar de omgeving, regelmatig wordt ververst (het opladen van de steen), en dat eventuele negatieve energie die de steen heeft opgenomen, wordt verwijderd (het reinigen van de steen). Wanneer je een edelsteen verkrijgt, is het raadzaam om deze eerst zorgvuldig te reinigen en op te laden, voordat je hem gaat gebruiken of bij je draagt.

Om edelstenen te reinigen of te ontladen, zijn er verschillende effectieve methoden zoals het gebruik van stromend lauw water, het branden van witte salie of wierook zoals sandelhout, en het plaatsen van de stenen in een Meru piramide. Deze technieken helpen bij het verwijderen van negatieve energieën en het herstellen van de natuurlijke balans van de stenen. Lees er hieronder meer over.

8 effectieve manieren om edelstenen te reinigen

Er bestaan talloze methoden om edelstenen te reinigen, elk met hun eigen specifieke voordelen en toepassingen. In dit artikel zullen we enkele van deze methoden uitgebreid bespreken, je vindt ook de exacte links terug naar de items in onze webshop. Afhankelijk van hoe intensief de steen wordt gebruikt, kan het voldoende zijn om deze eens per week of zelfs maar eens per maand te reinigen en op te laden.

1. Stromend lauw water

Het reinigen van edelstenen met stromend lauw water staat bekend als een van de meest toegankelijke en effectieve methoden. Deze techniek houdt in dat je de stenen onder een zachte stroom van lauw water houdt. Het water werkt als een natuurlijke reiniger die helpt om eventuele negatieve energieën, die de stenen hebben opgenomen, weg te spoelen. Dit proces bootst de natuurlijke zuivering na die plaatsvindt in rivieren en beekjes, waardoor het een bijzonder effectieve methode is om edelstenen energetisch te zuiveren.

Bij het toepassen van deze methode is het van essentieel belang om rekening te houden met de specifieke eigenschappen van elke edelsteen. Niet alle stenen zijn namelijk geschikt om met water in aanraking te komen. Zo zijn er bepaalde soorten, zoals seleniet, die kunnen oplossen of hun glans verliezen als ze in water worden geplaatst. Daarom is het aan te raden om vooraf goed te onderzoeken of jouw specifieke edelsteen tegen water kan. Zo zorg je ervoor dat de reiniging de steen ten goede komt, zonder het risico op beschadiging of verlies van kwaliteit.

2. Witte salie of andere reinigende kruiden

Smudge Sticks: Smudge Sticks - Sage & Sweetgrass kopen - NASMA.be

Deze smudge stick bevat sweetgrass (heilig gras) en geeft je mood een boost. Sweetgrass heeft een zachte en zoete geur die de negatieve energie in je omgeving zuivert. Dit product bevat 100% plantaardige grondstoffen.

€9,95
Smudge Sticks: Smudge Sticks - White Sage & Eucalyptus kopen - NASMA.be

Deze Witte Salie smudge bevat 100% natuurlijke ingrediënten en werd oorspronkelijk gebruikt door de Indianen. Zij gebruikten het in hun zweethutten omwille van de positieve werking op lichaam en geest. Deze smudge sticks ( smeulend vuur) worden vaak gebruikt om 1 te worden met Moeder Aarde.

€9,95
Smudge Sticks: Smudge Sticks - White Sage & Cedar Wood kopen - NASMA.be

Witte Salie is een plant afkomstig uit de muntfamilie en werd vroeger door de Indianen gebruikt tijdens verschillende zuiveringsceremonies in hun zweethutten. Deze wierook bevat een aroma van cedar (houtgeur) die je zelfvertrouwen stimuleert. De legende gaat dat het verbranden van droge bladeren...

€9,95
Wierook: Green Tree-Palo Santo ( Heilig Hout) Kegeltjes kopen - NASMA.be

Palo Santo, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, is de letterlijke vertaling van heilig hout en wordt reeds jaren gebruikt als geur om aura’s te zuiveren. De geur is warm en licht zoet en bevat toetsen van hout.

€1,99

Het reinigen van edelstenen met witte salie of andere zuiverende kruiden zoals palo santo is een diepgewortelde traditie met een krachtig effect. Deze natuurlijke kruiden staan bekend om hun vermogen om ruimtes en objecten van negatieve energie te zuiveren. Bij het reinigen van edelstenen met deze methode wordt de rook van de brandende salie of palo santo direct over de stenen geleid. Deze rook werkt als een energetische douche, die negatieve energieën absorbeert en neutraliseert. Dit maakt het een bijzonder effectieve methode voor bijna alle soorten edelstenen.

Een persoonlijke tip bij deze reinigingswijze is om een intentie uit te spreken of in gedachten te houden tijdens het proces. Dit versterkt de reiniging en zorgt voor een diepere energetische zuivering. Het is belangrijk om de stenen geleidelijk door de rook te bewegen en ervoor te zorgen dat alle kanten van de steen in aanraking komen met de rook. Dit zorgt voor een grondige reiniging. Na afloop is het aan te raden om de ruimte te ventileren, zodat de vrijgekomen negatieve energieën kunnen wegstromen. Deze methode is niet alleen simpel en toegankelijk, maar ook zeer doeltreffend in het herstellen van de natuurlijke balans van de edelstenen.

3. Abalone schelp

Een Abalone schelp biedt een unieke en natuurlijke manier voor het reinigen van edelstenen. De schelp, gevormd door de zee, is niet alleen prachtig om te zien maar heeft ook bijzondere energetische eigenschappen. Wanneer edelstenen in een Abalone schelp geplaatst worden, profiteren ze van deze natuurlijke energie. Deze methode is bijzonder zacht voor de stenen, waardoor het een geschikte keuze is voor bijna alle soorten edelstenen, van de meest robuuste tot de meer delicate varianten.

Het proces van reinigen met een Abalone schelp is eenvoudig maar effectief. Door de edelstenen in de holte van de schelp te leggen, worden ze omgeven door de kalmerende en zuiverende krachten van de schelp. Deze interactie helpt bij het verwijderen van negatieve energieën die de stenen mogelijk hebben opgenomen. Het is een subtiele, maar krachtige manier om edelstenen terug te brengen naar hun oorspronkelijke, zuivere staat, waardoor ze hun energetische werking optimaal kunnen uitoefenen.

4. Met wierook (sandelhout)

Fair-Trade Wierook: Encens d´Auroville - Into The Night Wierook kopen - NASMA.be

Als je op zoek bent naar een luxe wierook die je meeneemt naar verre oorden, kijk dan niet verder dan Encense d'Auroville's Into the Night Incense. Dit product is gemaakt met pure essentiële oliën van sandelhout, tuberoos en rozen, en het is handgemaakt in het prachtige dorp Auroville, India. Of...

€3,50
Fair-Trade Wierook: Encens d´Auroville - Cedarwood Wierook kopen - NASMA.be

Encens d’Auroville heeft een breed gamma aan unieke geuren. Deze wierook is in kleine batches geproduceerd. Zo worden bamboestokken gerold tot sandelhoutpoeder en samengebonden met een natuurlijke hars en daarna gedompeld in Maroma's eigen geuren, die zijn gemengd met 100% natuurlijke etherische...

€3,50
Wierook: Satya-Sandalwood Nagchampa kopen - NASMA.be

Saliehout is een heerlijke wierook geur. De geur komt voort uit de natuurlijke ingrediënten die men gebruikt. Zoals kruiden, harsen, specerijen en olien. Brandtijd: 45 min.

€1,99
Wierook: Satya-Sacred Ritual kopen - NASMA.be

Deze Satya Nagchampa wierook is één van de populairste wierookmerken. Tijdens de productie van deze wierook wordt er enkel gebruik gemaakt van natuurlijke extracten en grondstoffen. Sacred Ritual heeft een aroma van sandelhout en kruiden. Dit doosje bevat 10 stokjes en elk stokje gaat tot 60...

€1,99

Het reinigen van edelstenen met wierook, en in het bijzonder sandelhout, biedt een zachte en aromatische methode om negatieve energieën te verwijderen en de natuurlijke trilling van de steen te herstellen. Sandelhout staat bekend om zijn zuiverende en kalmerende eigenschappen, wat het een uitstekende keuze maakt voor het reinigen van edelstenen. Wanneer de rook van de sandelhoutwierook over de stenen zweeft, worden ze niet alleen gereinigd, maar ook energetisch opgeladen met de rustgevende energie van het sandelhout.

Een tip bij het gebruik van sandelhoutwierook is om de stenen dicht bij de rook te houden, maar niet direct in de vlam of hitte. Beweeg de stenen langzaam door de rook, zodat ze gelijkmatig worden blootgesteld aan de aroma’s. Deze methode is vooral nuttig bij stenen die gebruikt worden voor meditatie of stressverlichting, aangezien de geur van sandelhout ook bijdraagt aan een ontspannen sfeer. Vergeet niet om een intentie te zetten tijdens het reinigen, zoals het wensen van helderheid of vrede, om de effectiviteit van de reiniging te versterken.

5. Met zout

Het reinigen en ontladen van edelstenen met zout is een veelgebruikte methode, gewaardeerd om zijn eenvoudigheid en doeltreffendheid. Zout staat bekend om zijn zuiverende en energetische eigenschappen, wat het ideaal maakt voor het neutraliseren van negatieve energie die in stenen kan worden opgeslagen. Om edelstenen te reinigen met zout, vul je eerst een glazen pot of kom met droog zeezout, keukenzout, of Himalayazout. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de stenen volledig bedekt kunnen worden met het zout. Leg de edelstenen voorzichtig in het zout en zorg ervoor dat ze volledig omhuld zijn. De stenen moeten idealiter 24 tot 48 uur in het zout blijven liggen, zodat het zout de tijd heeft om alle opgeslagen energieën te absorberen en te neutraliseren.

Het is belangrijk om na het reinigingsproces de stenen zorgvuldig te verwijderen en het zout weg te gooien, aangezien het de negatieve energie van de stenen heeft geabsorbeerd. Na het verwijderen van de stenen uit het zout, is het aan te raden om ze af te spoelen onder stromend water om eventuele resterende zoutdeeltjes te verwijderen. Dit helpt ook om de edelstenen te revitaliseren met frisse energie. Sommige stenen, zoals seleniet en kyaniet, zijn echter watergevoelig, dus het is belangrijk om van tevoren te controleren of jouw specifieke edelstenen waterbestendig zijn. Na het reinigen met zout en water, kunnen de edelstenen in de zon of maanlicht gelegd worden voor extra energetische oplading.

6. Meru piramide voor energetische reiniging

Meru Piramide Kopen

De Meru Piramide is een prachtig en solide hoog-energetisch instrument voor in huis. Geplaatst op het bureau, onder het bed of op een 'heilige' plaats doet het graag zijn mooie werk.
€49,99

De Meru piramide staat bekend om haar diepe wortels in de heilige geometrie en vormt een buitengewoon effectief instrument voor het energetisch reinigen van edelstenen. Deze piramides, die de proporties en vormen van de grote piramides van Gizeh nabootsen, creëren een energieveld dat ideaal is voor het balanceren en zuiveren van edelstenen. Wanneer je stenen in of onder een Meru piramide plaatst, ondergaan ze een krachtig reinigingsproces. Dit proces helpt niet alleen bij het verwijderen van negatieve energieën, maar ook bij het herstellen van hun oorspronkelijke, zuivere energetische staat.

Voor een optimale werking is het aan te raden de edelstenen voor een langere periode, bijvoorbeeld een nacht, in de piramide te laten. Dit zorgt voor een diepgaande en volledige energetische reiniging. Het is belangrijk om een rustige en zuivere omgeving te kiezen voor de piramide, vrij van storende invloeden zoals elektronische apparaten. Deze setting versterkt de natuurlijke kracht van de Meru piramide en zorgt ervoor dat je edelstenen optimaal worden gereinigd en opgeladen.

7. Reinigen met aarde

Door edelstenen te begraven in de aarde, kunnen ze hun overtollige negatieve energieën kwijtraken en tegelijkertijd de zuivere, stabiliserende energie van de aarde opnemen. Deze techniek is bijzonder effectief voor stenen die een sterke connectie hebben met het aarde-element, zoals jaspis of agaat. De aarde fungeert als een soort spons die ongewenste energieën absorbeert, waardoor de steen wordt gereset naar zijn oorspronkelijke staat.

Bij het begraven van edelstenen is het belangrijk om een geschikte plek in de tuin of in een pot met aarde te kiezen. Zorg ervoor dat de aarde schoon en vrij van chemicaliën is. Een tip is om de stenen ongeveer 24 uur in de aarde te laten, afhankelijk van hoe intensief ze zijn gebruikt. Na het opgraven is het raadzaam om de stenen af te spoelen onder stromend water om eventueel vastzittend vuil te verwijderen. Deze methode helpt niet alleen bij het zuiveren van de stenen, maar zorgt ook voor een diepere verbinding met de aarde en haar helende eigenschappen.

8. Amethist en Seleniet

Seleniet Zaksteen Kopen

De seleniet zaksteen is een krachtige steen om de ruimte te zuiveren van negatieve energie. Hij zal ervoor zorgen dat de ruimte weer rijn en veilig aanvoelt. Door meerdere stenen te verspreiden bij je thuis zal je zorgen voor een serene omgeving. De seleniet zal er voor zorgen dat een dipje zo...

€7,95
Amethist: 1 Ruwe Amethist uit India kopen - NASMA.be

Deze ruwe amethist uit India is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar biedt ook vele voordelen voor de gezondheid en het welzijn. De edelsteen heeft krachtige eigenschappen die helpen bij het verminderen van stress, het creëren van een rustgevende sfeer en het verbeteren van de concentratie en...

€6,95
Seleniet: 1 ruw stuk Seleniet kopen - NASMA.be

De seleniet zaksteen is een krachtige steen om de ruimte te zuiveren van negatieve energie. Hij zal ervoor zorgen dat de ruimte weer rijn en veilig aanvoelt. Door meerdere stenen te verspreiden bij je thuis zal je zorgen voor een serene omgeving. De seleniet zal er voor zorgen dat een dipje zo...

€4,99
Amethist: 1 Amethist in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Deze amethist is niet alleen een visueel aantrekkelijke edelsteen, maar heeft ook tal van voordelen voor de gezondheid en het welzijn van de drager. De kalmerende eigenschappen van de amethist maken het de perfecte steen voor mensen die last hebben van stress, angst of slapeloosheid. Het...

€4,95

Amethist en Seleniet staan beide bekend om hun sterke reinigende en zuiverende eigenschappen, wat ze tot uitstekende keuzes maakt voor het reinigen van andere edelstenen. Amethist, met zijn diepe paarse kleur en kalmerende energie, werkt bijzonder goed in het absorberen van negatieve energieën, terwijl Seleniet bekend staat om zijn vermogen om een heldere, vredige atmosfeer te creëren. Door andere stenen op een amethistcluster te leggen of naast een selenietstaaf te plaatsen, worden deze stenen op een natuurlijke en zachte manier gereinigd. Dit proces zorgt niet alleen voor reiniging maar helpt ook bij het opladen van de stenen, waardoor hun oorspronkelijke krachten worden versterkt.

Bij het gebruik van Amethist en Seleniet voor het reinigen van edelstenen is het aangewezen om deze stenen op een rustige en zuivere plaats in huis te bewaren, zoals een meditatieruimte of een plek waar je regelmatig ontspant. Dit bevordert de reinigende werking van deze stenen. Ook is het raadzaam om de Amethist en Seleniet zelf regelmatig te reinigen, aangezien ze energieën van andere stenen absorberen. Door hun eigen energetische staat te behouden, blijven ze effectief in het zuiveren en opladen van andere edelstenen.

Na het reinigen van je edelstenen is het belangrijk om ze weer op te laden, zodat ze hun volledige energetische potentieel kunnen herwinnen. Dit opladen kan op verschillende manieren gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *