Toont alle 4 resultaten

Show sidebar

Wat is seleniet

De kleur van de steen is doorzichtig wit, geelachtig, grijs tot zwart. Synoniemen voor seleniet zijn gips, zandroos of Maria glas als het een doorzichtige steen is.

Het is een relatief   veel voorkomend mineraal, maar het is zeldzaam in mooie kristallen. Albast is het eenvoudige ruwe gips zonder kristallijne eigenschappen. Omdat de genezende werking veel sterker is in de kristallijne varianten, hoort eigenlijk alleen albasten als stralingssteen voor de aura en het huis.

Zandrozen zijn verkrijgbaar uit de Sahara en uit Mexico. Selenietkristallen worden meestal aangeboden als enkelvoudige kristallen of als een combinatie van meerdere kristallen.

Psychische effecten

Seleniet, maar nog meer gipskristallen of zelfs Mary’s glas, hebben een sterk verhelderend effect op het vegetatieve zenuwstelsel dat betekent op de hersenen en de geest

Vooral mariale glas- en zandrozen inspireren de gedachten en daarmee de hormoonproductie in de organen.

Dit geeft je niet alleen een jonger en gezonder uiterlijk, maar je voelt ook meer vitaliteit en creativiteit.

Fysieke effecten

Seleniet wordt verondersteld de geslachtsorganen zoals prostaat, testikels en eierstokken te beschermen.

Grote zandrozen, die in de kamer worden geplaatst, zouden bijzonder goed zijn voor deze organen.

Seleniet werking

Al 500 jaar voor Christus herkenden de Grieken en Romeinen de eigenschappen van seleniet en maakten de eerste afgietsels. Albast, een variant van seleniet, kreeg de naam van de plaats waar het werd gevonden in de buurt van de Egyptische stad Alabastron rond 300 jaar v.C. De steen heeft de eigenschap dat het water verliest door verbranding. Het kan dit echter weer absorberen en wordt dan weer solide als steen.

Daarom werd gips voor ons een steen van de Grieken tot de Romeinen, en het is onmogelijk om je de bouwindustrie voor te stellen zonder. Door de eeuwen heen is de steen gebruikt als een belangrijke genezingssteen in de natuurgeneeskunde en als eerste steen in de conventionele geneeskunde.

Verband met het chakra

De witachtige tot roodbruine “zandrozen” zijn vooral geschikt tijdens de meditatie als lichtbruiner op de wortel, seksuele en miltchakra. Ze dringen diep en krachtig in ons door en lossen blokkades in ons op, die vooral verband houden met voortplanting en seksualiteit

Zelfs mensen die last hebben van seksuele intimidatie kunnen met zandrozen worden vrijgelaten en de  weg naar een nieuw leven vinden. Marienglas versterkt deze kwaliteiten en laat zelfs een blik teruggaan in de ziel tot aan de geboorte.

De steen kan je ziel grondiger reinigen van blokkades, die dan gemakkelijker uit het bewustzijn kunnen worden overgebracht.

Maria glas heeft ook eigenschappen tijdens de meditatie die vergelijkbaar zijn met die van bergkristal. Sterk vibrerende en krachtige helende stenen kunnen worden geharmoniseerd als je ze op een mariale glasplaat over het gewenste deel van het lichaam plaatst. Maria glas is geschikt als combinatiesteen voor alle genezende stenen.

Seleniet kopen

De steen moet bij voorkeur een keer per maand gereinigd worden onder lauw stromend water. Denk eraan dat gipskristallen altijd met de vingernagel kunnen worden bekrast en daardoor gemakkelijk kunnen worden beschadigd.

Gips heeft de eigenschap dat het zich niet alleen onder water reinigt en ontlaadt, maar ook nieuwe energie absorbeert.

Je moet de steen niet in de zon opladen, maar een keer per maand(het best bij volle maan) in een kom met water. Je moet geen gips in de zon opladen, maar een keer per maand (ook het beste bij volle maan) in een kom met water. Het schoonmaken onder stromend water en in een kom mag nooit langer duren dan een of twee minuten, anders zal de steen veranderen of zelfs oplossen.