Toont alle 2 resultaten

Show sidebar

Wat is kyaniet

De naam kyaniet komt van het oude Grieks en betekent “diepblauw”. Het werd ook wel disthene genoemd, wat letterlijk “twee sterke punten” betekent, omdat de steen een ongelooflijke weerstand biedt. Door zijn kracht verbindt hij zich vrij gemakkelijk met het onderbewustzijn en dit maakt het nuttig voor degenen die zich op een of andere manier “verloren” voelen. Als je het gevoel hebt dat iets je tegenhoudt, mogelijk door een vergeten herinnering of een gebeurtenis uit je verleden, is het bekend dat het gebruik van Kyaniet in een meditatieve omgeving snel kan leiden tot enkele verrassende en aangename resultaten.

Historisch bekende kenmerken

Het is een steen “van de aarde” en is immens nuttig om de menselijke inspanningen op de planeet te ondersteunen. Het wordt verondersteld om de loyaliteit te stimuleren en de eerlijke behandeling van anderen te bevorderen en het een nuttige steen te maken om rond de werkplek te hebben.

Het brengt harmonie waar onenigheid kan ontstaan, bijvoorbeeld in onderhandelingen en arbitrage, en veel mensen vinden het een nuttig hulpmiddel voor publieke spreek- of seminarieleiders, omdat het helpt om de geest te scherpen en een goede communicatie te ondersteunen tussen mensen die misschien verschillende overtuigingen hebben.

Geestelijke genezing

In een metafysische context kan het worden omschreven als een ongewoon praktische steen om mee te werken. Het heeft een sterke, samenhangende en stabiele energie die onwrikbaar betrouwbaar is. Het herinnert je eraan dat je geen machteloze wezen bent of onderworpen aan meedogenloze “karmawetten”.

Het helpt om alle illusies die je hebt over de onvermijdelijkheid van je omstandigheden te verdrijven en geeft een gevoel van controle, logisch denken en empowerment. Het is een grote wegbereider van spirituele energie en brengt je integriteit en spirituele volwassenheid.

Fysieke genezing

De kracht van de vibratie van kyaniet maakt het een nuttig instrument om spierspanning los te laten. Stress van welke aard dan ook leidt tot verschillende niveaus van fysieke spanning, van darmkrampen tot stijve nek en pijnlijke schouders. Het helpt deze spanning los te laten en bevordert de flexibiliteit en bewegingsvrijheid in het fysieke lichaam. Dit heeft een direct positief effect op de geest en de emoties en leidt tot een verbetering van de algemene gezondheid en het welzijn.

Meer specifieke aandoeningen waar het mee kan helpen zijn hoofdpijn als gevolg van sinusproblemen of vermoeide ogen, verstuikingen en peesproblemen,  kleine indigestie en problemen met het binnenoor die leiden tot problemen met het evenwicht of een gevoel van duizeligheid. De kalmerende eigenschappen van de blauwe en violette tinten van de steen kunnen ook keelproblemen zoals schildklierproblemen, keelpijn en infecties en ontsteking van de slokdarm verlichten.

Verband met het Chakra

De energie van kyaniet heeft een zacht vibrerend effect op het keelchakra en is een zachte en constante lichtbrenger voor geest en ziel. kyaniet kalmeert vooral de gevoelige zenuwen en harmoniseert de gedachten in je. Het is het centrum dat je wensen en behoeften met de werkelijkheid verbindt.

Na de meditatie heeft het een kalmerend effect op het onderbewustzijn en helpt het je om te verwerken wat je hebt meegemaakt.

Kyaniet kopen

Maak de steen  schoon en laat het direct na het dragen ervan ontladen, of leg het tijdens de meditatie onder lauw stromend water.

De beste manier om terug op te laden is door het kyaniet op een paar uur op een heldere bergkristalgroep te leggen.