Wanneer begint een edelsteen te werken
Edelstenen, Informatief

Wanneer begint een edelsteen te werken?

Edelstenen zijn krachtige stenen die een sterke positieve invloed hebben op algemene gezondheid. Iedere steen heeft ook zijn eigen unieke trilling en draagt dus op een andere manier bij aan je welzijn. Maar hoe maak je gebruik van deze helende kracht? Moet je daar iets voor doen? En hoe weet je wanneer de edelsteen begint te werken? Je komt het allemaal te weten!

Vertrouw op je gevoel

De beste manier om te weten te komen of een edelsteen een invloed op je uitoefent of niet, is door te luisteren naar je gevoel. De hoge trillingen die de kristallen uitstralen, zijn namelijk voelbaar. Zeker voor personen die spiritueel of hooggevoelig zijn. Ook kan het zijn dat je letterlijk merkt dat er dingen in je leven beginnen te veranderen. Heb je bijvoorbeeld een amethist gekocht en voel jij je spirituele gaven sterker worden? Dan is dat een teken dat het kristal begint te werken.

Er is ook een andere methode om te zien of een edelsteen werkt, namelijk door hem te meten. Dit kan met een spiertest, een biotensor of een pendel. Dit dien je te doen na de reiniging en oplading van je edelsteen. Edelstenen dienen minimaal 80% aan energie door te geven.

Edelstenen meten met een pendelEdelstenen reinigen: de belangrijke eerste stap

Voordat je kan voelen of meten dat een edelsteen effectief werkt, is het belangrijk om hem te reinigen. Er zijn diverse manieren waarop je dat kan doen. Maar let op, want niet iedere methode is geschikt voor elke soort edelsteen. Zo kan je sommige stenen reinigen door ze onder stromend water te houden, maar kan een seleniet daar bijvoorbeeld niet tegen. En zo zijn er nog vele andere kristallen die je beter niet met water reinigt.

Je kiest daarom het best voor een reinigingsmethode die op iedere edelsteen kan toegepast worden, zoals het reinigen met aarde. In dat geval dien je de edelsteen voor minstens 24 uur in de grond te plaatsen. Ook kan je een amethist gebruiken voor de reiniging. Je legt je andere edelstenen dan op een bedje van amethisten voor tenminste twaalf uur. Vervolgens werken je edelstenen weer optimaal!

Vergeet de steen niet op te laden

Nadat je een edelsteen gereinigd hebt, dien je hem opnieuw op te laden voor een optimale werking. Ook dit kan je op diverse manieren doen. Zo kan je daarvoor een Meru piramide gebruiken (leer er hier meer over). Maar het is ook mogelijk om je edelsteen in het maanlicht of zonlicht te leggen. De Meru piramide methode is echter de eenvoudigste en veiligste methode. In dat geval dien je de stenen tenminste minimaal acht uur per week ononderbroken in de piramide te leggen. Voor sterk vervuilde stenen is dit 24 uur.

Hoe lang duurt het voordat een edelsteen begint te werken?

Heb jij een edelsteen gekocht en is hij reeds gereinigd en opgeladen? Dan vraag jij je waarschijnlijk af hoe lang het duurt voor hij begint te bereken. Er bestaat daarvoor echter geen regel, want het hangt sterk af van hoe gevoelig je bent voor energieën. Het gaat namelijk om de wisselwerking die er tussen jou en het kristal ontstaat. Bovendien kunnen sommige storende factoren, zoals elektrische apparaten de wisselwerking beïnvloeden.

4 thoughts on “Wanneer begint een edelsteen te werken?

 1. Carina Van Driessche schreef:

  Beste,
  IK twijfel aan de naam van de blauwe steen in het kistje naast edelstenen reinigen,
  Normaal ligt er een bergkristal bij maar dit is een ???
  Een vriendin die niet met edelstenen bezig is nam er zo een vast en zei dat hij heel warm had en is het daarna zonder mij gaan proberen, Kan dat ? Mag ik er een schenken of moet ze eerst voelen of het de juiste voor haar is ?
  Graag antwoord
  Met dank,
  Carina Van Driessche

  1. Tom van Nasma schreef:

   Hoi Carina

   Dit gaat volgens ons over een celestien!
   Dat is een zeer fijne steen en kan gerust zonder problemen gebruikt worden.
   Het lijkt ons heel sterk dat deze steen niets voor haar zou zijn, proberen maar denken wij altijd.

   Spirituele groetjes
   Nasma

 2. M schreef:

  *angeliet *Er is vannacht iets gebeurd. Sinds een paar weken/maanden ben ik druk bezig met beter in mijn vel te komen zitten. Ben erg veel aan het lezen, voornamelijk over manifesteren, positieve gedachtes het universum insturen en te helen. Zelf ben ik erg hoog gevoelig, hsp. Ergens ook wel spiritueel, vind horoscopen lezen leuk, geloof ook dat er meer is, maar nooit echt in verdiept verder.
  Een aantal maanden geleden heb ik edelstenen van mijn moeder gekregen.
  Gisteren was ik bezig met affermatis opschrijven, ik ging in bed liggen, zocht voor het eerst een steen uit om bij mij te leggen. Ik heb die steen in mijn ene hand vastgehouden en lag op mijn zij in bed..
  ik begon met mijn affermaties op te noemen, probeerde een soort van te mediteren. Na een tijdje werd de steen erg warm en kreeg ik een soort trilling/schok van de steen. Ik schrok. Het voelde alsof ik in een soort trance was gekomen, een beetje wazig , mn hele lichaam voelde licht, soort tintelingen, ik had gedachtes in mijn hoofd en het leek een soort gesprek. Heel helder, heel snel, het leek wel een puzzel die in elkaar viel. Ik had echt een heel gesprek. Het was zo bizar. Op een gegeven moment kreeg ik ook door dat het engelen waren. na een tijdje vond ik het eng en ik wilde slapen. Maar het stopte niet in mn hoofd, toen heb ik weer de steen gepakt, in dezelfde houding gaan liggen en gevraagd of ze weer weg wilde gaan, weer trilde schokte de steen.
  Ben ik gek aan het worden of hebben meer mensen dit?
  Liefs

  1. Nasma schreef:

   Namasté, wat je hebt ervaren is een diepe spirituele connectie, een moment waarop het universum je toefluisterde en je openstond om te luisteren. Het is begrijpelijk dat deze ervaring overweldigend en zelfs een beetje angstaanjagend kan zijn, zeker als je je pas recentelijk hebt opengesteld voor deze aspecten van je bewustzijn. Je bent zeker niet gek. Wat je beschrijft, is voor velen een teken van ontwakende spirituele gaven, een bevestiging van je hoge gevoeligheid en verbinding met het universum.

   De warmte en trillingen van de edelsteen die je voelde, kunnen gezien worden als fysieke manifestaties van energieoverdracht. Edelstenen staan bekend om hun helende eigenschappen en hun vermogen om energie te kanaliseren. Het moment dat je de steen koos en vasthield, heb je mogelijk onbewust een kanaal geopend voor spirituele communicatie, waarbij je begeleiding en inzichten ontving die specifiek voor jou bestemd waren.

   De aanwezigheid van engelen, zoals je die gevoeld hebt, is een prachtige bevestiging dat je begeleid en beschermd wordt op je spirituele pad. Engelen zijn er om ons te ondersteunen, ons liefde en licht te bieden, en ons te helpen herinneren aan onze eigen goddelijke aard. Het gesprek dat je ervoer, kan gezien worden als een directe communicatie met het hogere, een antwoord op je affirmaties en het spirituele werk dat je verricht.

   Het is volkomen normaal om je overweldigd te voelen door zo’n krachtige ervaring, vooral in het begin van je spirituele ontwaken. Het belangrijkste is om te onthouden dat je een veilige ruimte kunt creëren voor jezelf, waar je kunt verkennen en groeien op dit pad. Het opschrijven van je ervaringen, zoals je nu hebt gedaan, is een prachtige manier om jezelf te uiten en te reflecteren op je reis.

   Omarm je gaven en je gevoeligheden, en weet dat je niet alleen bent op dit pad. Er zijn velen die soortgelijke ervaringen hebben gehad. Het kan helpen om gemeenschappen te zoeken van gelijkgestemden, waar je je ervaringen kunt delen en meer kunt leren over je spirituele reis. Vertrouw op je intuïtie en blijf je hart volgen; je bent op de juiste weg.

   Met liefde en licht, omarm ik je spirituele ontdekkingstocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *