Wanneer begint een edelsteen te werken
Edelstenen, Informatief

Wanneer begint een edelsteen te werken?

Edelstenen zijn krachtige stenen die een sterke positieve invloed hebben op algemene gezondheid. Iedere steen heeft ook zijn eigen unieke trilling en draagt dus op een andere manier bij aan je welzijn. Maar hoe maak je gebruik van deze helende kracht? Moet je daar iets voor doen? En hoe weet je wanneer de edelsteen begint te werken? Je komt het allemaal te weten!

Vertrouw op je gevoel

De beste manier om te weten te komen of een edelsteen een invloed op je uitoefent of niet, is door te luisteren naar je gevoel. De hoge trillingen die de kristallen uitstralen, zijn namelijk voelbaar. Zeker voor personen die spiritueel of hooggevoelig zijn. Ook kan het zijn dat je letterlijk merkt dat er dingen in je leven beginnen te veranderen. Heb je bijvoorbeeld een amethist gekocht en voel jij je spirituele gaven sterker worden? Dan is dat een teken dat het kristal begint te werken.

Er is ook een andere methode om te zien of een edelsteen werkt, namelijk door hem te meten. Dit kan met een spiertest, een biotensor of een pendel. Dit dien je te doen na de reiniging en oplading van je edelsteen. Edelstenen dienen minimaal 80% aan energie door te geven.

Edelstenen meten met een pendelEdelstenen reinigen: de belangrijke eerste stap

Voordat je kan voelen of meten dat een edelsteen effectief werkt, is het belangrijk om hem te reinigen. Er zijn diverse manieren waarop je dat kan doen. Maar let op, want niet iedere methode is geschikt voor elke soort edelsteen. Zo kan je sommige stenen reinigen door ze onder stromend water te houden, maar kan een seleniet daar bijvoorbeeld niet tegen. En zo zijn er nog vele andere kristallen die je beter niet met water reinigt.

Je kiest daarom het best voor een reinigingsmethode die op iedere edelsteen kan toegepast worden, zoals het reinigen met aarde. In dat geval dien je de edelsteen voor minstens 24 uur in de grond te plaatsen. Ook kan je een amethist gebruiken voor de reiniging. Je legt je andere edelstenen dan op een bedje van amethisten voor tenminste twaalf uur. Vervolgens werken je edelstenen weer optimaal!

Vergeet de steen niet op te laden

Nadat je een edelsteen gereinigd hebt, dien je hem opnieuw op te laden voor een optimale werking. Ook dit kan je op diverse manieren doen. Zo kan je daarvoor een Meru piramide gebruiken (leer er hier meer over). Maar het is ook mogelijk om je edelsteen in het maanlicht of zonlicht te leggen. De Meru piramide methode is echter de eenvoudigste en veiligste methode. In dat geval dien je de stenen tenminste minimaal acht uur per week ononderbroken in de piramide te leggen. Voor sterk vervuilde stenen is dit 24 uur.

Hoe lang duurt het voordat een edelsteen begint te werken?

Heb jij een edelsteen gekocht en is hij reeds gereinigd en opgeladen? Dan vraag jij je waarschijnlijk af hoe lang het duurt voor hij begint te bereken. Er bestaat daarvoor echter geen regel, want het hangt sterk af van hoe gevoelig je bent voor energieën. Het gaat namelijk om de wisselwerking die er tussen jou en het kristal ontstaat. Bovendien kunnen sommige storende factoren, zoals elektrische apparaten de wisselwerking beïnvloeden.

2 thoughts on “Wanneer begint een edelsteen te werken?

 1. Carina Van Driessche schreef:

  Beste,
  IK twijfel aan de naam van de blauwe steen in het kistje naast edelstenen reinigen,
  Normaal ligt er een bergkristal bij maar dit is een ???
  Een vriendin die niet met edelstenen bezig is nam er zo een vast en zei dat hij heel warm had en is het daarna zonder mij gaan proberen, Kan dat ? Mag ik er een schenken of moet ze eerst voelen of het de juiste voor haar is ?
  Graag antwoord
  Met dank,
  Carina Van Driessche

  1. Tom van Nasma schreef:

   Hoi Carina

   Dit gaat volgens ons over de Rozenkwarts!
   Dat is een zeer fijne steen en kan gerust zonder problemen gebruikt worden.
   Het lijkt ons heel sterk dat deze steen niets voor haar zou zijn, proberen maar denken wij altijd.

   Spirituele groetjes
   Nasma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *