Geboortesteen voor steenbok
Edelstenen

Geboortesteen voor Steenbok (Capricorn): 22 december tot en met 19 januari

De geboortesteen voor Steenbok of Capricorn versterkt de kenmerkende eigenschappen van dit sterrenbeeld. Wanneer je eind december tot halverwege januari geboren bent, dan behoort dit sterrenbeeld jou toe. De Steenbok staat bekend om zijn intelligentie, is betrouwbaar en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vastberaden instelling. Je herkent waarschijnlijk de drang naar zingeving in je leven, aangescherpt door ambitie en zelfdiscipline.

Als Steenbok geef je met uitstekende concentratie een doortastende toewijding om doelen te bereiken en breng je engelengeduld op als geen ander. Uiteraard zonder het gevoel voor stijl en waardigheid uit het oog te verliezen. Een drang naar perfectie kan je nog weleens afstandelijk en ongevoelig over doen komen, echter mensen dicht bij je in de buurt weten dat je juist waarde hecht aan gezelligheid en verbinding. De juiste edelstenen kunnen je ondersteunen jouw unieke kwaliteiten sterker naar voren te halen.

1. Granaat voor kracht en creativiteit

Een goede geboortesteen voor een Steenbok is de Granaat of ook Hessoniet. Deze edelsteen bevordert creativiteit en kracht wanneer je geboren bent in januari. Aangezien je een groot verantwoordelijkheidsgevoel in je draagt, wil je graag bergen verzetten en gedisciplineerd je doelen achterna streven. Deze geboortesteen opent je voor het laten stromen van je creativiteit, zodat je onbeperkt op ideeën komt en geen oplossing onopgemerkt blijft. Deze edelsteen geeft je het vuur en de passie om achter je doelen aan te gaan en wakkert je seksualiteit aan.

Dit kun je inzetten om volle overgave je op tal van ondernemingen te storten en met gedreven focus grote stappen te zetten. Een krachtige steen die de Steenbok zeker aanspoort om in zichzelf te geloven en het beste uit zichzelf te halen. Emotioneel en intellectueel zul je je sterk en zelfverzekerd voelen, met Granaat als bemoedigende geboortesteen.

2. Smaragd voor mededogen en liefde

Als Steenbok kun je soms kil en afstandelijk overkomen, juist doordat je een groot plichtsgevoel in je draagt. Ook ken je een gedegen discipline als het aankomt op werkgebied en kun je ook in je relaties met mensen als doortastend, stoïcijns en eigenwijs overkomen. Een geboortesteen voor Steenbok die ook je zachte kant meer naar voren kan halen, is de Smaragd. Deze edelsteen staat voor liefde, mededogen en overvloed en richt zich op het hartchakra.

Waar je als Steenbok erg mentaal ingesteld bent, helpt de Smaragd juist om ook meer tot je gevoel te komen. Het zorgt ervoor dat je meer gecentreerd blijft en een goede focus behoudt, zonder hierbij volledig afstand te hoeven nemen van hartelijkheid in je communicatie met anderen. Een bijkomstig voordeel is dat je hierdoor meer moed opbouwt om je doelen na te streven en meer overvloed en rijkdom kunt genereren, zowel in wereldse zaken als in vriendschappelijke verbindingen.

3. Jaspis voor geduld en stabiliteit

De Jaspis leent zich uitstekend als geboortesteen voor een Steenbok. Goede eigenschappen als vastberadenheid en organisatietalenten worden door deze edelsteen optimaal bevorderd. Als je deze edelsteen bij je draagt, kun je zeker van zijn dat je je doelen gaat behalen. Met name rode Jaspis kan het eindeloze geduld van de Steenbok versterken. Bijkomstige frustratie of uitingen van woede worden gekalmeerd voordat het je kan overweldigen. De Jaspis draagt dus bij aan het versterken van innerlijke eigenschappen, zodat je hier minder energie aan hoeft te geven.

Met meer gemak kun je zo je doelen nastreven en iedereen overtuigen van je uitstekende wilskracht en overredingsvermogen. Zeker een bewezen geboortesteen voor Steenbok die je stimuleert om rustig en bedachtzaam je eigen pad te volgen, in volle overtuiging van je vaardigheden, zelfvertrouwen en stabiele voorkomen. Centrerende en stabiliserende energieën geven ruimte voor levendigheid en ontwikkeling, met de bedachtzaamheid die jouw Steenbok-eigenschappen zo kenmerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *