Geboortesteen voor waterman
Edelstenen

Geboortesteen voor Waterman (Aquarius): 20 januari tot en met 18 februari

De Waterman heeft doorgaans een karakter dat gekenmerkt wordt door een krachtige vrijheidsdrang. Hoewel sociaal ingesteld vind je vaak een doortastende eigenzinnigheid bij mensen die onder dit sterrenbeeld vallen. Je benadert het leven analytisch, beredenerend en vanuit een logische gedachtegang, waardoor je een heuse trendsetter bent op gegeven momenten.

Enthousiast kun je anderen overtuigen van jouw visie en wordt hierin graag erkend. Je kunt je echter nog weleens vastbijten in veronderstelde juiste overtuigingen, waardoor je soms tactloos of star overkomt. Toch wil je iedereen laten delen in je creativiteit en visionaire ideologieën. Een geboortesteen voor Waterman kan je helpen om hierin balans en stabiliteit te geven. Zo blijf je dichtbij jezelf en kun je jouw unieke kwaliteiten effectief inzetten om met anderen te verbinden en jouw idealen met de wereld te delen.

1. Amethist voor bescherming en zuivering

Als Waterman ben je intellectueel, onafhankelijk en innovatief. Je verkondigt graag al je ideeën en filosofieën en vindt het fijn om hier een publiek voor te hebben. Ook ben je origineel, excentriek en gevoelig, waardoor je vatbaar bent voor indrukken van buitenaf. In een energetische uitwisseling met andere mensen kun je onbedoeld veel overnemen.

De geboortesteen voor een Waterman is de Amethist en deze geeft je de benodigde bescherming. Bovendien zuivert deze edelsteen overbodige belasting uit je energieveld. De edelsteen is gericht op de bovenste drie chakra’s, die bijdragen aan het verrijken van je scherpzinnige visie en innerlijk weten. Je hervindt hierdoor meer rust en balans en behoudt een zuivere verbeeldingskracht.

2. Chrysocolla voor balans en innerlijk evenwicht

Doordat je mentaal bent ingesteld en erg vanuit de bovenste chakra’s het leven benaderd, kun je nog weleens afdwalen in gecompliceerde filosofieën. De geboortesteen voor Waterman die je meer balans en innerlijk evenwicht kan bieden, is de Chrysocolla. Afhankelijk van wat je nodig hebt, werkt deze edelsteen zowel activerend of juist kalmerend.

Zo krijg je meer energie als je juist wat somber of vermoeid bent en zorgt het voor verlichting als je meer overprikkeling of stress ervaart. Ook verzacht Chrysocolla negatieve emoties. Deze geboortesteen stimuleert zelfreflectie en maakt het mogelijk om met een meer neutrale en open houding in contact te komen met andere mensen. Daarnaast bekrachtigt het je communicatieve vaardigheden en zul je de juiste woorden kunnen vinden om jouw gedachtengoed te kunnen verkondigen, op een manier dat anderen het kunnen ontvangen.

3. Heliotroop voor moed en vitaliteit

Ook een geboortesteen voor Waterman die kan bijdragen aan meer energie en uithoudingsvermogen, is de Heliotroop. Deze edelsteen staat bekend om het vermogen om negatieve energieën uit je auraveld te verwijderen. Aangezien de Waterman hier gevoelig voor is, werkt deze geboortesteen heel effectief.

Het brengt je bovendien meer in je lichaam, waar de Waterman juist meer in het denken verblijft. Een verbeterde gronding zorgt echter voor meer balans en stabiliteit en helpt je je idealen meer een bodem te geven in de werkelijkheid, dan enkel als ideaalbeeld in de verbeelding van het weten. Je ontvangt steun en moed wanneer de moed je in de schoenen zakt en de aansluiting even ontbreekt met de dagelijkse vanzelfsprekendheid. Je zult eenvoudiger kunnen doorzetten en volhouden om weer vol overgave jouw visionaire blik op de wereld te kunnen uitwerken.

De geboortesteen voor Waterman

Er zijn zoals je ziet dus verschillende edelstenen die dienstdoen als effectieve geboortesteen voor Watermannen. Elke steen heeft zo zijn eigen kenmerken en uitwerkingen die je kunnen ondersteunen. Doordat je erg mentaal bent ingesteld en je denken mogelijk overuren maakt, is het fijn als je een edelsteen bij je draagt dat balans en rust geeft.

Ook helpt het als je door je geboortesteen meer in je lichaam daalt en naast visionaire denkbeelden ook een krachtige fysieke basis opbouwt. Kies daarom voor een geboortesteen waarmee je vindingrijk en standvastig vrijblijvende discussies kunt aangaan.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *