Geboortestenen voor november
Edelstenen

Geboortestenen voor november: Gele Calciet, Gele Topaas en Parel

Ben je geboren in de maand november? Dan behoren de gele calciet, de gele topaas en de parel tot jouw geboortestenen. Door het dragen van deze geboortestenen voor november kan je diens positieve effecten bevorderen.

Gele calciet

Kenmerken

De calciet in een kalksteensoort en is ook wel bekend onder de naam kalkspaat. De steen komt voor in het wit, grijs, bruin, zwart, beige, roze, geel, rood, groen en blauw. Hij kan variëren van doorzichtig tot dicht en van effen tot een druk gemengd patroon. De gele calciet is de geboortesteen die hoort bij de maand november. De gele calciet kan worden gevonden in onder andere Groot-Brittannië, Peru en de Verenigde Staten.

Lichamelijke effecten

De gele calciet versterkt het skelet, de gewrichten en weefselherstel. Ook kan de steen bloedstolling stimuleren en darm- en huidaandoeningen verlichten. Voor het helen van wratten, zweren, uitslag en etterende wonden kan de gele calciet ook helpen. Daarnaast heeft de gele calciet een reinigende werking op onze uitscheidende organen.

Spiritueel en emotioneel

De gele calciet kan je veel kracht geven in de vorm van de versterking van assertiviteit, motivatie, daadkracht en zelfvertrouwen. Het analytisch denkvermogen wordt door de steen gestimuleerd, waardoor het maken van weloverwogen beslissingen wordt vergemakkelijkt. De steen draagt energie en liefde en stimuleert de hoger liggende chakra’s en versterkt spirituele gaven. Andere kleuren calciet behoren weer tot andere chakra’s.

Gele topaas

Kenmerken

De topaas komt voor in veel verschillende kleuren maar de meest voorkomende kleuren zijn geel, wit en blauw. Bij de geboortemaand november hoort de gele topaas. Goudgeel is ook de meeste gewaardeerde kleur topaas. Een andere naam voor deze populair steen in de imperial/ keizerlijke topaas. Omdat de steen erg kostbaar is worden vaak valse varianten aangeboden, dit zijn dan eigenlijk gele kwartsen zoals citroen of gebrande amethist. In het oude Egypte werd gedacht dat de gele topaas zijn kleur had gekregen van de zonnegod Ra.

Lichamelijke effecten

Het houden van een gele topaas onder je kussen kan een goede nachtrust bevorderen. Dit komt wederom terug uit de geschiedenis van Egypte toen ze geloofden dat de goudgele topaas bescherming zou bieden tegen nachtelijke kwade geesten. Het dragen van een goudgele topaas kan helpen bij diabetes en de werking van de alvleesklier stimuleren. De topaas heeft in het algemeen een versterkende werking op alle zintuigen en een positieve invloed op de bloedsomloop en de bloeddruk.

Spiritueel en emotioneel

De gele topaas doet negativiteit verdwijnen en brengt liefde en geluk. Het biedt steun in uitzichtloze situaties en geeft kracht om problemen aan te gaan. Wanneer iemand lijdt aan anorexia nervosa kan de gele topaas ook steun bieden. De steen behoort tot het derde chakra; het zonnevlechtchakra. Voor angsten en fobieën kan de gele topaas ook verlichting bieden. Met zijn zonnige kleur heeft deze steen ook een positief effect op het humeur en geeft positieve energie.

Parel

Kenmerken

De parel is erg bekend voor het sieren van verschillende sieraden, echter heeft de parel ook vele gunstige werkingen. De parel wordt gevormd door een zandkorrel of parasiet in de schelp van een zoetwater-oester. De belangrijkste vindplaatsen voor parels zijn China, Japan en Tahiti. De parel is relatief kwetsbaar omdat het bestaat uit organisch, zacht materiaal. De kleur van parels noemt met parelmoer, wat een mengeling is van wit, zilverglans, roze en melkwit.

Lichamelijke werking

Wanneer je veel en vaak last hebt van hoofdpijnen kan een parel verlichting geven. Daarnaast hebben parels een gunstig effect op het gehele buikgebied en kan bijvoorbeeld maagklachten sterk verminderen. Pijn in de lage rug of pijnklachten bij reuma kunne worden verminderd door het dragen van parels en ook de gewrichten kunnen hierdoor losser worden. Verder bevordert de parel de calciumopname wat tandbederf en ontkalking kan tegengaan.

Spiritueel en emotioneel

De parel heeft een zuiverende werking op het lichaam, de ziel en de geest. Het vult je met warmte en zachtheid en vergroot gevoelens van tevredenheid. De parel heeft een versterkende werking op eigenschappen als eerlijkheid, acceptatie en integriteit. Mentale ruis wordt verminderd en geeft je zo een helderdere geest. Spirituele groei wordt bevorderd en verbetert contact met hogere energie- en kennisbronnen.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *