Geboortestenen voor juli
Edelstenen

Geboortestenen voor juli: Carneool en Robijn

Van mensen die in juli geboren zijn, wordt gezegd dat ze een speciale affiniteit hebben met de edelsteen robijn. Dit komt omdat de planeet Mars, waarvan gezegd wordt dat hij heerst over mensen die in juli geboren zijn, ook geassocieerd wordt met de robijn. Maar ook de carneool, een halfedelsteen, zou geluk brengen aan mensen die in juli geboren zijn. In dit artikel geven we iets meer uitleg over deze twee prachtige edelstenen.

Carneool

Kenmerken

Deze doorzichtige kwarts heeft verschillende tinten verschillend van geel tot bruin tot oranje. De oranjekleurige carneool is meest voorkomende edelsteen. Er zijn verschillende namen die worden gebruikt voor de carneool zoals de sarder, kornalijn, bloedagaat, vleesagaat en sardoliet. De Carneool heeft zijn naam verkregen door de vertaling van het Latijnse woord vlees of vleeskleurig, carno en carnis. De naam sarder daarentegen komt van het Griekse woord Sardios, de plek waar de steen voor het eerst werd gevonden in het westen van Turkije.

Geschiedenis

Ongeveer 3300 jaar voor christus in Egypte werd de carneool al gebruikt als beschermsteen en helende steen. Destijds geloofde ze dat hij zou helpen tegen bloedende wonden en bloedarmoede, vermoedelijk kwam dit door de dieprode kleur ontstaan door warme klimaat. In het oude Egypte noemde ze de carneool het Bloed van Isis, Isis is namelijk de godin van leven, dood en vruchtbaarheid. Ook de romeinen en oude Grieken gebruikte de carneool, daar geloofde ze dat hij hielp tegen wonden en ontstekingen. Ze haalde die inspiratie uit de verwarmende en helende werking van de zon.

Emotionele effecten

De carneool werkt voornamelijk doelbewust, kalm en pragmatisch. Daarnaast geeft de edelsteen je een gevoel voor gemeenschap en verantwoordelijkheid, je voelt je dan onderdeel van het grotere geheel. Daarnaast kan de edelsteen de angst voor de dood wegnemen en zal hij meer levensvreugde en plezier geven. Ook zal bij het dragen van de steen een vrolijk en luchtig gevoel naar boven komen. Ook voor de familiebanden helpt de carneool, de steen geeft een gevoel van saamhorigheid en vertrouwen.

Lichamelijke effecten

Als je de edelsteen onder je kussen plaats zal je een betere nachtrust krijgen, je kan door het gebruik van de edelsteen beter inslapen en doorslapen ook zal je fijnere dromen krijgen. Ook kan de carneool een betere doorbloeding stimuleren voor de handen en voeten, wat ervoor kan zorgen dat je minder last krijgt van koude voeten en handen. Daarnaast is de carneool ook goed voor praktisch alle huidproblemen zoals rimpels, pukkels, acne en wratten. Ook helpt de edelsteen een zwangerschap goed te doorstaan en zal hij zorgen voor sneller herstel van het lichaam.

Robijn

Kenmerken

De rode robijn is de edelsteen van de koningen en koninginnen. De robijn is onderdeel van de vier oorspronkelijk edelstenen net als de smaragd, saffier en diamant. De robijn is onderdeel van korund familie komt voor in alle verschillende tinten rood van lichtroze tot donkerrood/zwart. In het verleden werd de robijn ook wel karbonkel genoemd, een verzamelnaam voor alle rode stenen. Later in de 12e eeuw kreeg de robijn pas zijn gebruikelijke naam, vernoemd naar het Latijnse woord voor rood, rubeus.

Geschiedenis

Het eerste gebruik van de robijn stamt uit de bronstijd waar hij al werd gebruikt als siersteen. Later in het oude India kreeg de steen meer betekenis waar hij werd gezien als de moeder van alle edelstenen met de kracht van de zon door dat hij alles kon laten groeien. De edelsteen werd vaak gedragen door buikdanseressen waarbij rond de navel werd gedragen, destijds wisten zij al dat het een libido versterkende edelsteen was. Later in de romeinse tijd werd de robijn ook vaak gebruikt, ze geloofde dat de edelsteen kracht gaf en ervoor zorgden dat wonden sneller genazen. Om die reden werd de steen vaak gebruikt op zwaarden en schilden als versiering.

Emotionele effecten

De robijn vertrekt de mannelijke kant van je innerlijk en maakt je wilskrachtig en doelbewust. Daarnaast kan de edelsteen je ook helpen met je concentratie en maakt hij jou vrolijker, je fantasie zal vergroten samen met je spontaniteit. Ook is het een activerende edelsteen waardoor je onder meer gemotiveerder door zal voelen. Dit is dus een uitstekende edelsteen voor timide personen. Ook zal de robijn je een realistische blik geven op het leven en zal je initiatiefrijker voelen. Ook zal de robijn meer dynamiek toevoegen aan je leven door meer spanning toe voegen aan je seksleven.

Lichamelijke effecten

De edelsteen zal meer energie geven doordat hij uitputting en zware vermoeidheid wegneemt. Daarnaast zal hij ook kalmeren bij overactiviteit waardoor er meer balans en dynamiek zal toevoegen. Ook helpt de edelsteen tegen hoofdpijn, darmproblemen zoals winderigheid en tegen infecties door het afweersysteem te versterken. Overigens is de robijn ook goed voor de huid, nagels en haar, zo zal hij helpen tegen haaruitval en mooie huid. Ook versterkt de robijn het libido en zorgt het voor een goede doorbloeding in de hersenen waardoor je beter kunt nadenken en concentreren.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *