Geboortestenen voor augustus
Edelstenen

Geboortestenen voor augustus: Bergkristal, Saffier en Diamant

De geboortestenen voor de zomermaand augustus zijn het bergkristal, de saffier en de diamant. De werking van deze stenen is sterker wanneer je in augustus geboren bent.

Bergkristal

Kenmerken

Bergkristal is een kwarts die volledige doorzichtig is, maar ook melkachtig wit kan zijn. Als een bergkristal helemaal wit is wordt het ook wel een melk- of sneeuwkwarts genoemd. Bergkristal is te herkennen aan zijn bekende zeshoekige vorm. De beste kwaliteit bergkristal vind je in India en Sri Lanka. Andere landen waar je bergkristal kan vinden zijn Brazilië, Frankrijk, Kenia, Madagaskar, Oostenrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten. Bergkristallen waren erg geliefd door de Russische goudsmid Fabergé en werden veel gebruikt in zijn ontwerpen.

Lichamelijke werking

Bergkristal heeft een zelfversterkend effect op het zelf-genezend vermogen van ons lichaam. Het kan helpen bij misselijkheid, reisziekte, zeeziekte en evenwichtsstoornissen. Omdat bergkristal zuiver is opgebouwd uit siliciumdioxide kan het een helende werking hebben op botbreuken, wondjes, poreus haar, pukkeltjes, overmatige transpireren en een slecht gebit. Het in je broekzak dragen van een bergkristal kan helpen bij klachten als obstipatie, winderigheid en diarree.

Emotioneel en spiritueel

Het bergkristal geeft energie en wilskracht, en helpt je doelgericht te werk te gaan. Wanneer je het bergkristal gebruikt tijdens het mediteren kan het inzicht in eigen motieven en drijfveren vergroten. Het hartchakra wordt geopend door een bergkristal wat zorgt voor harmonie, puurheid en een liefdevol gevoel. Alle mogelijke energetisch blokkade in de chakra’s worden opgeheven door een bergkristal.

Saffier

Kenmerken

Deze prachtige steen is de nationale steen van Griekenland. De bekendste kleur is donkerblauw, maar de steen komt in veel verschillende kleuren voor. Iedere kleur heeft een andere werking. De andere kleuren waarin saffier voorkomt zijn geel, oranje, wit, grijs en zwarte. Landen waar saffier gevonden kan worden zijn, Madagaskar, China, Thailand, Sri Lanka, India, Myanmar, Australië en de Verenigde Staten.

Kleuren en effecten

Naast de algemeen positieve lichamelijke effecten die de saffier heeft zijn er ook effecten die specifiek gebonden zijn aan kleur. Algemene lichamelijk effecten van de saffier zijn het verdrijven van vermoeidheid, versterking van zenuwen, verlaging van de bloeddruk, snellere genezing van botbreuken en vermindering van pijn. De blauwe saffier kan koorts verlagen, keelpijn verminderen en helpen bij stotteren of spraakgebrek. De gele variant versterkt de lever, milt en maag en geeft gevoelens van enthousiasme en vrolijkheid. De padparadscha, de oranje variant van de saffier, heeft een gunstig effect op voortplanting en het immuunsysteem. De zwarte en grijze saffieren werken tegen melancholie en vergroten creativiteit en vindingrijkheid.

Wanneer je lijdt aan angsten en fobieën, zoals bijvoorbeeld smetvrees of agorafobie, kan de saffier deze angst verminderen. Heftig temperament wordt gekalmeerd door de saffier en relaties worden versterkt. De steen staat voor zelfvernieuwing en groei op alle fronten. De saffier kan ook paranomale gaven helpen groeien.

Diamant

Kenmerken

De diamant is het hardste natuurlijke materiaal op de wereld en bestaat uit koolstof. De diamant heeft een glasachtige, doorzichtige uitstraling, maar komt ook voor in vele andere kleuren zoals rood, roze, blauw, groen en oranje. In Rusland, Canada, Afrika en Australië zijn de meeste diamantmijnen te vinden. Kornen worden vaak versierd met diamanten om hun bijzondere werking. Al vroeg in de geschiedenis geloofde men dat diamanten toegang zouden verschaffen tot goddelijke energie en verbetert innerlijk inzicht zouden geven.

Lichamelijke werking

De diamant beschermt tegen besmettelijke ziekten en radioactiviteit. De diamant is ontspannend en reinigt stress uit het lichaam. Diamanten kunnen ook helpen bij problemen van slapeloosheid. De diamant heeft een vitaliserende werking en kan bronchitis, verkoudheid en griep genezen. Daarnaast heeft de diamant een ontgiftende werking. Andere kwalen waar de diamant een heilzaam effect op kan hebben zijn onder andere een hernia, hersenvliesontsteking en epilepsie.

Spiritueel en emotioneel

De diamant behoort tot het hart-, voorhoofd en kruinchakra. Eerder vertelde we al hoe de diamant het zelfinzicht kan vergroten wat de diamant ook de steen van de waarheid maakt. Verder helpt deze steen om te focussen op het najagen van dromen en verwezenlijken van doelen. Energievelden worden gereinigd door de diamant.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *