Geboortestenen voor oktober
Edelstenen

Geboortestenen voor oktober: Sodaliet, Opaal en Jaspis

De sodaliet, opaal en de jaspis zijn de stenen die horen bij de maand oktober. Iedere steen heeft speciale krachten en worden versterkt als je in deze maand geboren bent. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van deze prachtige geboortestenen.

Sodaliet

Kenmerken

De sodaliet is een mooie, donkerblauwe steen die vaak getekend wordt door witte calciet-aders. Dit gesteente komt in grote massa’s voor waardoor hij geschikt is voor wandversiering en siervoorwerpen als schalen. De landen waar Sodaliet wordt gevonden zijn Brazilië, Namibië, India, Canada en de Verenigde Staten. Door de oude Egyptenaren werd sodaliet vermalen om de prachtige kleur te gebruiken voor verf en make-up.

Lichamelijke effecten

Sodaliet kan wonderen doen voor de keel, het werkt namelijk goed tegen heesheid, keelpijn en stemverlies. Als sporter kun je ook veel baat hebben bij de sodaliet omdat het helpt bij sportblessures, botbreuken en beschadigde pezen. De steen kan een preventieve werking hebben voor bijholte- en voorhoofdsholteontstekingen. Het aluminiumgehalte van de steen helpt de nek en schouders te ontspannen, wat op zijn beurt weer helpt tegen spanningshoofdpijn. Verder kan de sodaliet je helpen te ontspannen en makkelijk in te slapen.

Spiritueel en emotioneel

De sodaliet zorgt ervoor dat je minder prikkelbaar bent en je minder gevoelens van schuld en schaamte ervaart. De steen helpt je logisch na te denken en malende gedachten los te laten. De sodaliet brengt je nader tot jezelf en vergroot zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. De steen heeft het sterkste effect op het voorhoofd- en keelchakra. Zowel geestelijk en lichamelijk kan deze steen blokkades opheffen. Wanneer je graag mediteert kan de sodaliet je meditatie helpen verdiepen.

Opaal

Kenmerken

De opaal is een mineraal dat in een mengeling van bonte kleuren kan voorkomen. De mogelijk kleuren van een opaal zijn blauw, rood, wit, bruin, geel, zwart en groen. De opalen met de bontste kleurenmengelingen zijn de edelopalen. De wateropalen zijn kleurloos en lijken veel op bergkristal. De gewone, meest voorkomende opaal kunnen doorzichtig tot volledige ondoorzichtig zijn en hebben een relatief effen kleur. Australië is de grootste bron voor opaal en de opaal in ook de nationale steen van het land. De opaal was de lievelingssteen van de Engelse koningin Victoria, ze had een grote collectie.

Lichamelijke effecten

De opaal is een kwarts en heeft dus net als andere kwartsen een positief effect op de huid, nagels, botten en het haar. Wanneer je last hebt van een schrale huid of psoriasis kan de opaal helpen. De teen kan ook helpen het cholesterolgehalte te verlagen en harmoniseert de verhouding witte- en rode bloedlichaampjes wat een gunstig effect heeft op klachten van bloedarmoede.

Als je vaak last hebt van duizeligheid kan de opaal ook helpen omdat deze de overgang tussen rust en actie versoepeld. Voor een beter nachtrust kun je ook een opaal bij je houden, gezien deze nachtmerries tegengaat.

Spiritueel en emotioneel

De opaal brengt je dichter tot je emoties waardoor je deze beter kunt begrijpen en doorzien. Het brengt je emoties in balans en voorkomt daarmee sterke emotionele schommelingen. Niet alleen je zelfvertrouwen wordt vergroot door de opaal, maar ook jouw vertrouwen in anderen. Een opaal kan helpen bij het doorbreken van belemmerende denkpatronen en geeft je daadkracht. Edeopaal kan de aura reinigen en eventuele gaten in de aura dichten.

Jaspis

Kenmerken

De jaspis is een soort kwarts die een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen kent. De bekendste kleur voor jaspis is rood, maar de kleuren groen, bruin en geel komen ook vaak voor. De stenen zijn vaak getekend door witte of grijze insluitsels. Vindplaatsen van jaspis zijn Mexico, India, Afrika, Australië, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten.

Lichamelijke effecten

Bij darmproblemen, zoals obstipatie of diarree, kan de jaspis helpen omdat deze een gunstig effect heeft op de spijtvertering. Verder werkt de jaspis ontgiftend en ontstekingsremmend wat ook gunstig is voor het immuunsysteem. Mensen die lijden aan een chronische ziekte kunnen steun halen uit het dragen van een jaspis. Wanneer je lijdt aan vermoeidheid of uitgeput bent kan deze steen je energie geven. Verder kan deze steen je beschermen tegen de invloeden van vervuiling en straling.

Spiritueel en emotioneel

De japis geeft wilskracht en vergroot het doorzettingsvermogen en de daadkracht. De steen maakt je assertiever en helpt je grenzen te stellen en deze te bewaken. Creativiteit en fantasie worden door deze kwarts gestimuleerd. Mensen die over het algemeen wat prikkelbaarder zijn kunnen een gelijkmatiger humeur ervaren door het dragen van een jaspis.

De kleur van de jaspis geeft aan tot welke chakra deze behoort. Zo hoort e rode jaspis tot de aardechakra, de witte tot het heiligbeenchakra, de gele tot de zonnevlechtchakra, de groene variant tot het hartchakra, de blauwe tot het keelchakra en de bonte jaspis kan op alle chakra’s.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *