Geboortestenen voor september
Edelstenen

Geboortestenen voor september: Dumortieriet, Maansteen en Agaat

Ben je geboren in de maand september? Als dat het geval is, zal het dragen of gebruiken van deze geboortestenen een aanzienlijke invloed op je hebben. Van elke steen wordt gezegd dat hij zijn eigen unieke energie heeft die kan je leven op verschillende manieren beïnvloeden.

Als je op zoek bent naar een manier om positieve verandering in je leven te brengen, overweeg dan het dragen of gebruiken van een van deze september geboortestenen.

Dumortieriet

Kenmerken

De mooi, blauwe dumortieriet wordt gevonden in Frankrijk, Tsjechië, Rusland, Madagaskar en de Verenigde Staten. De fransman Eugène Dumortier ontdekte het mineraal, zo kreeg de steen zijn naam. Dumortieriet wordt ook gebruikt voor het maken van materialen die in een laboratorium worden gebruikt, zoals flessen, schalen en gereedschap. In siertegels, zoals Azul do Macaubas, wordt vaak dumorietkwarts gebruikt.

Lichamelijke werking

Wanneer je een dumortieriet onder je kussen legt kan deze slaapproblemen verhelpen, omdat het de steen van ontspanning is. Deze ontspannende steen kan ook helpen bij maagproblemen door stress zoals misselijkheid, krampen en braken. De dumortieriet werkt vocht afdrijvend en kan daardoor opgezette voeten of enkels verminderen en een hoge bloeddruk doen afnemen. Wanneer je last hebt van huiduitslag of erge jeuk kan de dumortieriet ook helpen. Daarnaast geeft het je immuunsysteem een boost om infecties te genezen en kan het verlichting bieden bij verschillende soorten hoofdpijn.

Spiritueel en emotioneel

De dumortieriet vergroot het doorzettingsvermogen in moeilijke situaties en helpt je overzicht te bewaren. Wanneer je worstelt met verslavingen helpt de dumortieriet je deze te doorbreken. Ook kan de steen je helpen om nieuwe oplossingen te verzinnen door je oog voor detail te vergroten. Dumortieriet staat voor optimisme en zorgt voor een positieve instelling. Alle blokkades en belastende factoren worden uit de aura verwijdert door een dumortieriet.

Maansteen

Kenmerken

De prachtige maansteen heeft een satijnachtige glans en komt voor in veel verschillende zacht kleurtinten, zoals grijs, wit, roze, geel, bruin, wit en crème. Deze mooie mysterieuze steen kan worden gevonden in Myanmar, Mexico, Australië, India, Noorwegen, Polen, Madagaskar, India, de Verenigde Staten en de Centrale Alpen. De maansteen dankt zijn naam voornamelijk aan zijn uiterlijk maar in het oude India werd de steen zelf gezien als gestold maanlicht.

Lichamelijke effecten

De maansteen kan bevorderlijk werken voor het kortetermijngeheugen en kan daarmee een leuk cadeau vormen wanneer iemand veel aan het studeren is. Verder kan de maansteen de hormooncyclus harmoniseren en daarmee een positief effect hebben op, zwangerschappen, menstruatie en de overgang. Heb je last van een jetlag? Dan kan een maansteen helpen bij het herstellen van het slaap- waakritme. Voor allergische reacties op insectenbeten kan de maansteen verlichting bieden. Wanneer de maansteen aan een ketting wordt gedragen kan deze astmatische klachten verlichten.

Emotioneel en spiritueel

De maansteen vergroot gevoelens van tevredenheid en zorgt voor emotionele balans door uitbarstingen af te remmen en de emotionele laag van de aura zuiver te houden. Bij gevoelens van verbittering kan de maansteen verzachting bieden en een gevoel van hoop geven. De steen brengt balans terug wanneer er sprake is van veel stress en overbelasting. Verder kan de maansteen je empathische vermogen vergroten en zo je geestelijke leven verdiepen. De steen hoort bij verschillende chakra’s maar voornamelijk bij het heiligbeenchakra. Een maansteen versterkt de vrouwelijke kant in zowel mannen als vrouwen.

Agaat

Kenmerken

De agaat is te herkennen aan zijn band patroon en vaak amandelachtige vorm. De steen komt het meest voor in aardekleuren. De belangrijkste bronnen voor het winnen van agaat zijn Uruguay, Brazilië en de Verenigde Staten. In de Middeleeuwen werd geloofd dat het dragen van een agaat een positief effect kon hebben op het weer om zo regen en onweer te voorkomen. De agaat werd voor het eerst gevonden in de Achates rivier in Sicilië, waarna de steen is vernoemd.

Lichamelijke effecten

De agaat heeft een gunstig effect op de spijsvertering en kan uitkomst bieden bij klachten als maag- darminfecties, diarree, ontstekingen en verstopping. De steen heeft ook een positief effect op slaap in het algemeen, zoals op het slaapritme, het in- en doorslapen. Huidklachten als puistjes, eczeem, acné, brand- en schaafwonden kunnen sneller helen door de agaat. Wanneer je last hebt van allergische reacties kan het bij je dragen van een agaat preventief verwijderen. Andere kwalen waar de agaat een gunstig effect op heeft zijn aambeien, spataderen en vruchtbaarheidsproblemen.

Spiritueel en emotioneel

De agaat heeft een bevorderlijke werking op innerlijke en spirituele groei, en ontdoet de aura van negatieve energie. De steen behoort voornamelijk tot het basis- en het heiligbeenchakra. Het heeft een beschermende werking tegen ongeluk en zorgt voor vrolijkheid.  De roze variant van de agaat kan ondersteuning bieden bij angsten en fobieën en de witte agaat kan je intuïtie versterken. Gevoelens van harmonie en geborgenheid worden door een agaat versterkt en het verwerken van verdriet wordt vergemakkelijkt.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *