edelstenen om je gelukkiger te voelen
Edelstenen

Geboortestenen voor maart: Groene aventurijn, Heliotroop en Jade

Ben jij geboren in de maand maart? Dan zijn jouw geboortestenen de groene aventurijn, de heliotroop en de jade. Lees snel wat dit drietal groene stenen voor positieve effecten op jouw leven kan hebben.

Groene aventurijn

Kenmerken

Deze glinsterende groene kwarts is bekend onder de naam aventurijn, aventurien, chrysokwarts of greenlandiet. De glinstering van de steen wordt ook wel aventurisatie genoemd. De aventurijn komt niet alleen voor in het groen maar ook in het blauw, wit, oranje, geel en rood. Elke kleur aventurijn heeft andere effecten. De groene aventurijn kan worden gevonden in de mijnen van Bahia in Brazilië.  In het oude China was de aventurijn erg populair als amulet voor voorspoed en gezondheid, het werd zelfs gebruikt om het keizerlijk zegel mee te maken.

Lichamelijke effecten

De aventurijn is een silicaat en heeft daardoor een sterk effect op botten, tanden, huid en haar. Daarnaast kan de aventurijn het herstel van spier- en peesblessures versnellen. Doordat het de bloedsomloop bevordert zal het de genezing van couperose, blauwe plekken en bloeduitstortingen versnellen. De verbetering van de bloedsomloop helpt ook weer wanneer je vaak last hebt van koude voeten en handen. Aventurijnwater op de huid kan helpen de huid te herstellen na te zijn verband door de zon.

Emotioneel en spiritueel

Zoals ze in het oude China al geloofden is de groene aventurijn de steen van voorspoed en geluk. Het vergroot de algemene positiviteit door gevoelens van optimisme en levenslust. Dit zal je helpen dingen los te laten en emotionele pijn te verzachten, om zo meer open te staan voor groei en vernieuwing. De groene aventurijn behoort bij het hart-, milt- en zonnevlechtchakra.


Heliotroop

Kenmerken

Deze steen is ook groen maar is bedekt met rode vlekjes. Hierdoor wordt de heliotroop ook wel bloedjaspis of bloedsteen genoemd. De heliotroop komt het meeste voor in India, waar de steen vroeger veel werd gebruikt in pijnstillers. Andere landen waar de heliotroop te vinden is zijn Bulgarije, Schotland, Armenië, China, Brazilië, Australië en de Verenigde Staten.

Lichamelijke effecten

Deze steen kan maag-darmklachten verhelpen zoals maagkrampen, miltsteken en glasblaasontstekingen. De heliotroop kan ook hulp bieden bij pijnlijke spieren en pezen wanneer je de pijnlijke plekken masseert met de steen. Deze helende bloedsteen heeft veel verschillende krachten en wordt gebruikt voor veel uiteenlopende klachten waaronder hartritmestoornissen, griep, verkoudheid, bloedarmoede, spataderen, en aambeien.

Emotioneel en spiritueel

De heliotroop helpt ons brein door het geheugen en de concentratie te bevorderen. Wanneer je moeite hebt met keuzes maken en vervolgens het doorpakken ervan kan deze kwarts je helpen. Ook geeft de heliotroop gevoelens van moed en kracht en stimuleert je op je intuïtie ie te volgen en uitdagingen aan te gaan. In lastige of angstige situaties helpt de heliotroop je kalm te worden en deze kalmte te bewaren. De rust en kalmte van de heliotroop kan ook uitkomst bieden wanneer je prikkelbaar en ongeduldig bent. Voor je chakra’s brengt deze steen harmonie en balans. Vind je feng shui belangrijk? De heliotroop kan zorgen voor energie activatie in een huis.


Jade

Kenmerken

De jade komt voor in veel verschillende kleuren, maar is het bekendst in het groen. Andere kleuren waarin de jade voorkomt zijn zwart, rood, grijs, lila, wit, bruin, roze, paars en geel. Een ander bekend kenmerk van de jade zijn de zwarte vlekjes. Deze mooie steen is niet altijd enkel gebruikt als luxe voor bijvoorbeeld sieraden, in de Jonge Steentijd werden er bijvoorbeeld wapens van gemaakt. Myanmar is de belangrijkste vindplaats van jade, verder is het te vinden in Japan, Rusland en Guatemala.

Lichamelijke effecten

Om littekens te verminderen kan een jade worden gedragen. Daarnaast kan de jade een positief effect hebben op het haar, de huid en de nagels. Wanneer je vocht vasthoudt in bijvoorbeeld de vorm van dikke enkels of knieën kan een jade helpen met de vochtafdrijving. De steen kan ook helpen bij vruchtbaarheidsproblemen omdat het de bevruchting stimuleert. Ook patiënten met suikerziekte kunnen baat hebben bij het hebben en dragen van een jade steen.

Emotioneel en spiritueel

De jade is de steen van rust en kalmte en kan steun bieden in onoverzichtelijke situaties. Met deze rust en kalmte helpt de steen je ook beter te luisteren naar je lichaam en gezond te leven. Ook kan de jade een positief hebben voor je nachtrust, omdat het je mooie dromen geeft. De jade heeft een stimulerende werking op het zenuwstelsel vanuit de zonnevlechtchakra. Verder heeft de jade werking op alle chakra en kan heling bieden bij een beschadigd hart- of stuitchakra.

 

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *