Geboortesteen voor Maagd
Edelstenen

Geboortesteen voor Maagd (Virgo): 23 augustus tot en met 22 september

Het karakter van een Maagd kenmerkt zich door nuchterheid. Je zult een Maagd niet snel verloren zien gaan in eindeloze dagdromen of onrealistische verlangens. Je neemt dingen vaak zoals ze zijn en maakt het niet meer van dan dat het is. Emoties nemen nauwelijks het voortouw en je voelt waarschijnlijk niet direct de behoefte om heel uitgebreid over jezelf te vertellen.

Je bent perfectionistisch ingesteld, kieskeurig en praktisch behulpzaam. Confrontaties hebben niet je voorkeur, dus kun je stellig in reageren om een onnodig dramatische scene te voorkomen. Vaak kun je goede balans brengen in chaotische situaties en ben je een harde werker. Ook ben je onafhankelijk en kun je zelfstandig veel werk verzetten. Een geboortesteen voor Maagd houdt je met beide benen op de grond en geeft je rust en stabiliteit. Een goede gronding geeft je zekerheid en overzicht voor adequaat handelen.

1. Dumorturiet voor ontspanning en geduld

Dumorturiet is een geboortesteen voor Maagd. Het is een uiterst spirituele steen en stelt je in staat om optimaal geduld op te brengen. Er gaat een kalmerende uitwerking van deze edelsteen uit die overzicht en balans geeft. Je zult je aanzienlijk minder druk maken en meer in verbinding zijn met je innerlijk weten. De steen werkt op het keel- en voorhoofdchakra en zorgt voor een verbeterd uithoudingsvermogen.

Je zult eerder oplossingen kunnen bedenken voor lastige situaties, doordat je scherper kunt inzoomen op beschikbare details waar je anders mogelijk aan voorbij was gegaan. Dumorturiet geeft je een positieve instelling en zorgt voor hernieuwd optimisme. Zoals een Maagd dit graag ziet, helpt deze geboortesteen bij het onder controle krijgen van levensuitdagingen. Meer rust is je gegund in periodes van stress of emotionele beladenheid. Ook fysiek zal dit een positieve uitwerking hebben op allergieën, hoofdpijn of een verstoord immuunsysteem.

2. Amazoniet voor communicatie en harmonie

Een Maagd ziet graag balans en harmonie in alledaagse zaken. Toch is het behoud van je eigen waarheid en zienswijze uitermate van belang om dit zo te kunnen ervaren. Amazoniet als geboortesteen ondersteunt de interne communicatie tussen het hart- en keelchakra, waardoor je vanuit je hart kunt spreken en verwoorden wat jij nodig vindt om de harmonie te behouden. Ondanks dat een koele, onverschrokken houding anders doet vermoeden, trek je de mening van anderen sterk aan en vindt dit zijn weerslag in fysieke kwalen of een teruggetrokken houding.

Door Amazoniet bij je te dragen, komt de communicatie positiever over en kun je je gevoelens en gedachten delen, zonder dat het overmatig dramatisch voor je voelt. Amazoniet daagt je uit om naar jezelf te luisteren en gehoor te geven aan je innerlijke behoeften en hier vervolgens expressie aan te geven. Een uitstekende geboortesteen die je ondersteuning biedt op vlakken waar je mogelijk moeite mee hebt.

3. Jaspis voor bescherming en zelfheling

Verlang je naar stabiliteit in een periode van chaos? Dan is Jaspis de aangewezen geboortesteen voor een Maagd. Je zult een harmonieuze uitwerking ervaren, zodra je enige tijd met deze steen hebt gewerkt. Deze steen zorgt ervoor dat je de juiste mensen aantrekt om alles recht te trekken. De juiste paden zullen bewandeld worden om succes en levensgeluk te behalen. Belemmerende overtuigingen maken geen schijn van kans als je deze steen inzet om je te laten leiden naar het doel dat je voor ogen hebt.

Overwin je angsten en herstel van eerdere valkuilen met Jaspis. Heling in jezelf komt tot stand, door het hervinden van geloof in jezelf. Tegenstrijdigheden vinden een rechte lijn om voortaan zonder twijfel beslissingen te nemen ten gunste van jezelf. Zelfs de meest onverschrokken Maagd profiteert van ondersteuning door een geschikte geboortesteen voor Maagd.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *