Geboortestenen voor juni
Edelstenen

Geboortestenen voor juni: Bronziet, Parel en Maansteen

Van geboortestenen wordt gezegd dat ze veel voordelen hebben, zoals geluk brengen en het kwade afweren. Ze hebben ook een lange geschiedenis die teruggaat tot de oude wereld. Hoewel hun precieze oorsprong onbekend is, is het duidelijk dat ze al eeuwenlang worden gebruikt als talismannen en amuletten. Van mensen die in juni geboren zijn, wordt gezegd dat ze de kwaliteiten van een edelsteen hebben die aan hun maand is toegewezen. De edelstenen voor deze maand zijn Bronziet, Parel en Maansteen.

Bronziet

De bronziet is een bruine enstatiet met een bronskleurige glas. Deze edelsteen wordt gebruikt om jezelf te aarden een je meer zelfvertrouwen en harmonie te geven. De bronziet is een onderdeel van de Pyroxeen familie, dit komt door zijn silicaatverbing van magnesium. Ook is deze edelsteen hoog in ijzer wat zijn krachten versterkt. Deze edelsteen is veel voorkomend en bijna overal te vinden waardoor er weinig bekend is over zijn geschiedenis van deze prachtige edelsteen.

Emotionele effecten

Deze edelsteen staat vooral bekend als een beschermende steen, wat betekent dat hij negatieve energie kan terugsturen naar de afzender, En hij zelfvertrouwen en harmonie kan terugbrengen in je leven. Ook kan hij jou helpen in het herstel van situaties waarin je je overweldigd of machteloos hebt gevoeld. Hierdoor kan hij jouw cycli van het leven verbeteren en transformeren, en zal jij je leven beter begrijpen. Tevens staat edelsteen ook voor moed en kracht. Daarnaast kan de bronziet jou ook helpen met het behalen van doelen zodat je gemotiveerd en veerkrachtig bent.

Lichamelijke effecten

De bronziet kan jou ook helpen bij balans te vinden in je gewrichten en dan voornamelijk in je polsen, ellebogen en schouders. Ook is het bevorderlijk voor de elasticiteit van de wervels en helpt de edelsteen tegen ontstekingen in de gewrichten. Als je het regelmatig koud hebt kan dit ook de steen zijn voor jou, hij helpt jou met het verwarmen van je lichaam en handen. Tevens kan je ook innerlijke warmte voelen van deze edelsteen. Daarnaast helpt de bronziet ook bij krampen en zenuwtrekken.

Parel

Kenmerken

Deze parelmoer witte glanzende edelsteen wordt organisch gevormd door weekdieren, in tegenstelling tot de meeste andere edelstenen. Een parel is niet helemaal rond zoals de meeste denken maar hij heeft aan de onderkant een klein plat vlak, dit is ontstaan doordat hij was zit aan de schelp. Tegenwoordig worden parels gekweekt in speciale onderwater boerderijen. Hierdoor worden de schelpen niet meer met uitsterven bedreigt en zijn ze makkelijker te verkrijgen.

Emotionele effecten

De parel geeft je veiligheid en geborgenheid, daarnaast werkt hij ook heel beschermend voor het vrouwelijk innerlijk van jezelf. Een bijnaam die de parel daardoor heeft gekregen is daarom ook “tranen van geluk. Het is ook de edelsteen van de liefde door warme, zachte, vredige en liefdevolle energie die hij uitstraalt. Tevens kan de parel ook energie absorberen zoals pijn, stress, verdriet en negatieve emoties. Daarnaast brengt hij ook eerlijkheid, inzicht, acceptatie, begrip en wijsheid met zich mee. Daarmee stimuleert de parel het gevoel van onoverwinnelijkheid en het gevoel dat wij alles kunnen creëren, een gevoel dat je ook kan beschrijven als goddelijk.

Lichamelijke effecten

De parel heeft vele fysieke krachten, zo is de edelsteen goed voor je tanden, nagels en botten maar ook goed voor je huid. Daarnaast helpt hij ook bij hoge koorts, zenuwen en pezen, hoofdpijn en pijn bij de botten en tussenwervels. Tevens is de parel ook goed voor je ingewanden want de edelsteen helpt bij de spijsvertering en helpt tegen ontstekingen in de klieren, darmen en milt. Maar ook als je last hebt van gewrichten of reuma kan de parel jou helpen.

Maansteen

Kenmerken

De maansteen is een veelkleurige edelsteen, hij komt voornamelijk voor in de kleuren roze, zwart, grijs, wit, crème, blauw, bruin en geel. De naam maansteen komt vanwege de zachte glanzende uitstraling van die de edelsteen draagt, een andere veel voorkomende naam voor de maansteen is de adulaar vernoemt naar de vindplaats van de edelsteen namelijk de Adula-Alpen in Zwitserland. Deze edelsteen werd veel gebruikt in de geschiedenis van de Grieken, de Romeinen en in India. Daar geloofde ze namelijk dat de steen een lang leven zou geven en zou zorgen voor veel gezondheid en voorspoed.

Emotionele effecten

De maansteen zorgt er voornamelijk voor dat je je empathischer voelt en dat er meer ruimte wordt gecreëerd voor creatieve ideeën en spontane invallen. Daarnaast geeft de edelsteen je ook meer kracht om deze ideeën en invallen waar te maken. Ook komt je geestelijke innerlijk op een dieper niveau als je deze aan een hanger hangt ter hoogte van je hart. Ook zal bij het dragen van een maansteen meer balans ontstaan in je emoties en het gevoel van lusteloosheid zal afnemen. Ook zal er meer balans ontstaan bij je gevoel van overbelasting en stress en om die reden wordt het ook wel de steen van hoop genoemd.

Lichamelijke effecten

De maansteen heeft een echte jeugdige uitstraling door zijn levensvreugde en tevredenheid. Daarnaast kan hij jou ook helpen bij het herstel van een verstoord slaapritme dat kan worden veroorzaakt door lange reizen en of nachtdiensten. Er zijn ook een paar vrouwelijk klachten waar de maansteen jou bij kan helpen zoals menstruatieklachten, de overgang en bij zwangerschappen.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *